Danes sem prejela eno najlepših daril!

Danes sem prejela eno najlepših daril vseh časov. Tako zelo sem bila vzhičena in navdušena, da sem prav morala napisati blog na to temo. 

Grem lepo od začetka! Robi Petan je fant s tisočerimi talenti. Ko ga človek pogleda, prav ne more verjeti, da je nekdo lahko tako zelo glasbeno talentiran! Igra vse. Ampak res vse. Od kitare, klavirja, basa, bobnov, ukulele, poje … Mah ni, da ni. V glasbenih krogih mu mnogi pravijo kar čudežni deček.-) In ta čudežni deček ima eno tako lepo lastnost, ki jo večina današnje mladine nima. Sem mu že rekla, da bom šla k njegovi mami na inštrukcije, kajti vzgojila je res neverjetno prijaznega, poštenega in lepo olikanega fanta, ki ne gleda samo na svojo rit in zna videti tudi stvari s srcem. Od nekdaj sva se dobro razumela, in vedno, ampak res vedno, me je presenetila njegova človeška plat in empatija, katere v današnjem svetu tako zelo manjka. 

Robi je igral v mojem spremljevalnem bandu – do včeraj, ko je prišel do mene v pisarno in mi povedal, da se je odločil, da ne bo več igral. Da bi se želel podati na samostojno pot. In iskreno povedano, zelo sem bila vesela zanj, kajti takšen fant, takšen talent, mora nujno delati nekaj, za kar bo vedela in slišala cela Slovenija. Takšni talenti morajo priti v ospredje in ne stati zadaj za mojim hrbtom ali pa hrbtom kateregakoli drugega pevca, glasbenika. 

Roko na srce. V današnjem času ti, ne glede na odnos, ki si ga imel z njim, marsikdo svoje odločitve sploh ne bi povedal. Samo začel bi te ignorirati. Ali pa bi zvedel to odločitev od koga drugegea, v stilu – baje, se govori … 

Marsikdo ti še novega leta ne zna čestitati, da o rojstnih dnevih itd. sploh ne izgubljamo besed.  Ampak ne on. On je to naredil s takim stilom, da me je vrglo na rit.  Prišel je z bonboniero in vinom, mi povedal svojo odločitev in nato nadaljeval: “Ne vem, če se zavedaš, ampak zame si naredila ogromno lepega in dobrega. S tabo sem prvič igral na res velikem odru, s tabo sem prvič imel back stage, kot se zagre, s tabo je bilo vse veliko bolj enostavno kot sicer. In ve vem, zakaj bi morala samo ti nekaj dajati, tu in tam lahko kdaj kdo da tudi tebi. Zato sem ti napisal pesem. Pesem, ki je spisana samo zate, delaj z njo kar želiš, če je ne boš odpela, je ni treba, ampak vedi, da je napisana zate in te pesmi ne more peti nihče drug kot le ti”. In mi jo je dal za posušati v demo verziji, samo s kitaro in vokalom. Naježila sem se, predvsem zaradi teksta. Tako neverjetno lepo se mi je zdelo, kako me vidi on. Wow. Očitno v življenju res delam kaj prav, pa se tega niti ne zavedam najbolje. Ker se mi pač neke stvari zdijo samoumevne. 

Naslov pesmi je poimenoval STENE MOJE HIŠE. Vam kopiram tekst spodaj, da ga preberete. In ja, z največjim veseljem bom dala delati aranžma za to pesem in jo odpela. Ker menim, da bo tole moja najbolj osebna, najlepša in najboljša pesem v zadnjem času. 

In da zaključim tole pisanje. Dragi Robi, ne vem kdaj je nekdo naredil kaj tako zelo lepega zame. Ne vem. Samo zato, ker je sam tako hotel, ne zato, ker je moral. 

Hvala ti iz srca in predvsem hvala ti, ker si človek z velikim srcem. Vem, da bo tvoja kariera uspešna in da bodo poslušalci začutili točno to, kar ti si. Ker drugače to ne gre. 

Drage Nepremagljive, pomembno je, da svoje otroke učimo empatije! Pomembno je. Ker na koncu dneva ti noben denar na svetu ne more odtehtati lepega dejanja, storjenega s srcem. 

Hvala!

 

                                                                                    
Stene moje hiše so steklene
okna so odprta na stežaj
Vem za vse poglede in hijene
Več se ne oziram k njim nazaj
 
Tudi mene več ne briga
Če sem kot odprta knjiga
Vsak prebere kar se mu zazdi
 
Zgodbe pišejo se same
Čas pozdravi mi vse rane
Iz strani na stran vse manj boli
 
Vse kar ostane mi
Dajem med ljudi
Da pride do tebe
Vse, kar se zdi mi prav
Dajem v pozdrav
Da pozdravim sebe
 
Stene moje hiše so steklene
Sonce vabi zjutraj na klepet
Vse prijazne, dobre in iskrene
Dajemo si vetra za polet
 
Tudi mene več ne briga
Če sem kot odprta knjiga
Vsak prebere kar se mu zazdi
 
Zgodbe pišejo se same
Čas pozdravi mi vse rane
Iz strani na stran vse manj boli
 
Vse kar ostane mi
Dajem med ljudi
Da pride do tebe
Vse, kar se zdi mi prav
Dajem v pozdrav
Da pozdravim sebe

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam