Decembrski astrološki koledar

Več upanja in optimizma nam bo dalo moč za naprej. Čeprav letošnja praznovanja ne bodo taka, kot smo jih vajeni, smo lahko zadovoljni, da bomo kljub nadaljevanju epidemije zagledali lučko na koncu tunela.

Večino meseca bodo trije planeti v strelcu, znamenju veselja, optimizma in sreče – Sonce in Merkur do 21. 12., Venera pa od 16. 12. dalje. To pomeni, da si bomo kljub omejitvam lahko pričarali tudi kaj lepega, predvsem pa bomo bolj vedro zrli v prihodnost. 

Omenjeni planeti se povezujejo v večinoma pozitivne aspekte ter nas podpirajo pri komunikaciji, delu, v odnosih in pri uresničevanju svojih ciljev. Merkur nas bo navdajal z idejami o sodelovanju in širitvi projektov ter spodbujal vizije za nadaljnji poslovni razvoj. 14. in 19. 12. se lahko marsikaj uspešno dogovorite tako službeno kot doma. Le okoli 13. 12., ko bo v kvadratu z Neptunom, se o ničemer ne odločajte in ne podpisujte pogodb, saj vas lahko nekdo opehari. Po 21. 12., ko Merkur vstopi v resnega kozoroga, se bo sproščeno in velikopotezno razmišljanje umaknilo treznejši presoji in zadržanosti. Vse do novega leta se bomo tako odgovorno in zavzeto lotevali nalog, ki jih še moramo opraviti, delo bo imelo prednost pred zabavo.

Le okoli 13. 12., ko bo v kvadratu z Neptunom, se o ničemer ne odločajte in ne podpisujte pogodb, saj vas lahko nekdo opehari.

Okoli 9. 12. bo Sonce v kvadratu z Neptunom, zato bodite previdni. Tedaj boste fizično bolj občutljivi, utrujeni, šibki, manj vitalni, zaradi česar ste lahko lažja žrtev covida in drugih virusov. Umaknite se, spočijte, naspite in ne pretiravajte z alkoholom! Po drugi strani aspekt prinaša čustveno zmedo in lahkomiselnost, zato pazite, da vas kdo ne zmanipulira ali pretenta. Sicer Sonce v strelcu večino meseca prinaša zadovoljstvo in srečo, vedoželjnost, željo po raziskovanju in druženju. 11. 12. se poveže z Marsom in nam daje moč in odločnost za fizična opravila, šport in premagovanje izzivov, 27. 12., ko bo že v kozorogu, pa skupaj z Uranom nove ideje predvsem na poslovnem področju.

Ljubezen se bo razcvetela

Venera bo vse do konca leta barvala ljubezenske in druge bližnje odnose v svetle in tople barve. Prvi del meseca je v intenzivnem škorpijonu in prinaša več strasti ter poglablja seksualno energijo med partnerjema. 5. 12. si lahko pričarate pravljični dan z ljubljeno osebo, če je še nimate, pa so zvezde odlične za to, da jo spoznate – tudi prek spleta! 10. 12. bo še dodatno spodbujen Venerin erotični naboj, zato je tedaj čas za posteljne vragolije in potešitev poželenja. 14. 12. bo čaroben, lahko se vam uresniči srčna želja, vas partner preseneti ali se vam kako drugače nasmehne ljubezenska sreča.

15. 12. so prave energije za zacementiranje odnosa in občutek, da vam je partner v oporo v dobrem in slabem. Le 30. 12. bo v odnosih malo slabše – Venera kvadrat Neptun je aspekt za varanje, delanje drame, napačno razumevanje, brezumno pretiravanje (čustveno in tudi z nakupovanjem!), zavajanje, idealiziranje nekoga, ki nas pozneje razočara … Previdno torej, če vam kdo tedaj sadi rožice, saj ni preveč iskren z vami!

Pomembni dolgoročni vplivi

V širšem pogledu je mesec pomemben tudi zaradi nekaterih drugih astroloških prelomnic. Najprej imamo 14. 12. sončni mrk v strelcu. Čutili ga bomo že kake 14 dni prej, spodbuden bo, saj prinaša več energije za delovanje, napredek, razvoj. Vse je seveda odvisno od vaše rojstne karte, a kljub spopadanju z epidemijo, pri čemer bomo morali še malo stisniti zobe, prinaša več upanja, svetlobe, optimizma. Hkrati 17. in 19. 12. Saturn in Jupiter dokončno vstopita v vodnarja, nato pa 21. 12. naredita še medsebojno konjunkcijo, kar je mejnik predvsem v družbenem smislu. Na osebni ravni je pomembno predvsem, da njun prehod prinaša večji občutek svobode, napredno razmišljanje, poudarek na človekovih pravicah in humanitarnih dejavnostih.

Okoli 21. 12. bomo sicer razpeti med svojimi željami, hrepenenji in pričakovanji, tudi kar se tiče potovanj, tujine, denarja, in trdo realnostjo omejitev in varčevanja, a lahko energijo uporabimo za oblikovanje konstruktivnega finančnega načrta in oblikovanje skromnejših, bolj trajnostno naravnanih navad. S prijetno postavljeno Venero se nam sicer ni treba bati, da ‘letos ne bo daril’. Celo prijetno ste lahko presenečeni, da vam bo večino daril vseeno uspelo kupiti in tudi sami ne boste prikrajšani zanje. Le tik pred novim letom se držite nazaj in ne pretiravajte, hkrati pa tedaj ne vlagajte in ne posojajte denarja!

Energije prazničnih dni

Če pokukamo še v najpomembnejša decembrska večera oz. praznična dneva, lahko rečemo, da bo božič prav prijeten, novo leto pa malce manj. Dan, ki se konča s svetim večerom, 24. 12., bo sicer sprva napet. Marsikdo se lahko počuti osamljenega, zapuščenega, predvsem okoli 13. ure nas lahko zgrabita črnogledost in občutek oviranosti, ki se jima nato pridruži še razočaranje, ker ne moremo uresničiti svojih želja. A če gremo mirno skozi ta občutja in se prilagodimo, lahko sledi prav lep večer, poln dobrot in užitkov, z luno v stabilnem biku, ki se ugodno poveže s Soncem. Na božični dan prav tako ne bo manjkalo dobrot, lenobni bomo in stabilni ter imeli tisoč in eno inovativno idejo, kako se lahko družimo na daleč. Spokojni bomo in polni upanja.

Zadnji dan v letu pa bo malce težavnejši. Do večera Luna v raku prinaša več čustvene občutljivosti, ranljivosti in smiljenja samemu sebi. Ves dan se bomo močno in prizadeto spominjali, kaj vse nam je letos odvzeto. Okoli 14. ure bo prevladovala jeza in zgodi se lahko kakšen incident, čustveni izbruh, prepir, okoli 22. ure pa je Luna še v opoziciji s Saturnom, kar prav tako postavlja v ospredje omejitve, ovire, osamljenost ter prežene sproščenost in veselje. Na srečo je Luna v optimističnem levu, in če se potrudimo, lahko zasijemo tudi v domačem blišču ter pozno v noč pretiravamo z dobrotami.

Nasveti za čim lepši december:

  • Ne odlašajte z ničemer, čim več opravil se lotite v prvi polovici meseca, ko je Venera odlično postavljena, Sonce in Merkur pa sta še v svetlem in veselem strelcu. Darila nakupite prej, finančne transakcije opravite prej, dom okrasite prej, osvajalske podvige in strastne trenutke načrtujte v prvem delu meseca in ne čakajte na praznike. Resnost, delo in odgovornost bodo prevladovali od 21. 12. dalje, zato si pred tem dajte duška, pobožajte dušo in razširite krila.
  • Zavedajte se, da sta tako sveti večer kot silvestrovo letos bolj kot kdaj koli prej odvisna od vas, vaše lastne iznajdljivosti in razpoloženja. Oba dneva se namreč začneta s težavnimi vplivi, ki pa jih lahko z voljo, odločnostjo, domiselnostjo in treznim pogledom na situacijo obrnete v drugačno, a nepozabno praznovanje. Preprosto si obljubite, da vas razmere ne bodo strle, in si organizirajte najboljšo zabavo v okviru obstoječih možnosti.
  • Bodite hvaležni za prve svetle žarke v težavnih zadnjih mesecih. December prinaša prve obete na bolje, svežo energijo, drugačen način reševanja problematike, več upanja, lahkotnosti, svetlobe in optimizma. Čeprav bomo morali še mesec, dva stisniti zobe, so to lahko novice, ki se jih veselimo. Bodite brez skrbi in se zavedajte, da že odštevamo. Po marcu 2021, predvsem pa drugo poletje, bomo zadihali s polnimi pljuči, spet potovali in se vrnili v sicer drugačno, a veliko prijetnejše življenje, kot se zdi zdaj. 

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam