Hej, kdo pa čuva otroke?

Ste recimo kdaj doživele, da bi vašega moža to vprašali? Ali pa na primer, kako usklajuje kariero z družinskim življenjem? 

Imam nekaj prijateljic (na viberju imamo celo skupino z naslovom MAME V AKCIJI) , s katerimi se vsake toliko časa malo podružim. Skupaj gremo kdaj v gledališče, večerjo, ali pa se pri kateri doma dobimo samo za kofetkanje ( v resnici pijemo gin&tonic, se smejimo in šinfamo čez soproge, ampak kofetkanje se sliši bolj spodobno ;). Spoznale smo se v vrtcu, saj so bili naši otroci v isti skupini GUMBKI. No, zdaj so že vsi šolarji, niso več sošolci, me pa smo še vedno ostale Mame v akciji in se še vedno redno, vsaj 4 x letno dobimo, da se malo nasmejimo. In ali veste, kako običajno začnemo druženje? Z enim in istim vprašanjem. “Hej, kdo pa čuva otroke?”

Ste recimo kdaj doživele, da bi kdo vašega moža, ko gre sam ven, kdo vprašal, “Hej kdo čuva otroke?”. Sicer res, da tega ne moremo vedeti, ker nas takrat ni zraven, ampak iskreno, jaz res zelo močno dvomim, da jim je to vprašanje ob kozarcu piva sploh pomembno. Ste recimo tudi kdaj doživele, da bi  vašega moža vprašali, kako usklajuje kariero z družinskim življenjem? Neeeee! Nikoliiii!!!!!

Če sem malo žleht, pa verjamem, da me boste podprle, verjetno ga ne vprašajo zato, ker mu tega pač ni treba. Tako kot večini moških, ki jih poznam. Ni mi še uspelo ugotoviti, ali smo za to krive me, žene, ki smo jih navadile, da znamo večino stvari postoriti same, ali so za to krive njihove mame, ki so jih razvadile že v štartu, ali pač tako je in nikoli ne bo drugače, ne glede na to, koliko bomo težile, koliko blogov bomo napisale na to temo, kolikokrat se bomo zaradi tega skregale…. Mogoče bo v nadaljevanju komu zvenelo, da jamram. Tudi prav, včasih je treba tudi jamrati, da se počutiš bolje. Jaz ne skrivam tega, da sem velikokrat razpeta med tem, da sem mama, žena  in med tem, da sem Rebeka Dremelj. Blagovna znamka, ki nosi moje ime. Moja služba je specifična. Nimam urnika, nimam neke rutine, če pogledate moj koledar v telefonu vas lahko tudi kap. Vse je do minute natempirano, nemalokrat v enem dnevu prevozim celo Slovenijo in počnem toliko različnih stvari, da se včasih sama sebi čudim, kako to zmorem.

Ni mi še uspelo ugotoviti, ali smo za to krive me, žene, ki smo jih navadile, da znamo večino stvari postoriti same, ali so za to krive njihove mame, ki so jih razvadile že v štartu, ali pač tako je in nikoli ne bo drugače,

Ženske očitno zmoremo vse ;). Usklajujem vseh 500 dnevnih obveznosti povezanih s poslom, z vsemi 500 obveznostmi povezanimi s Šajano in Sijo. Moji možgani včasih funkcionirajo takole: “Sija mora jutri imeti s seboj v vrtcu predpasnik, ker pečejo piškote. Joj, Šajani sem pozabila podpisati dovolilnico, Šajana a si vzela vodo s seboj v šolo, kdaj sem že zmenjena danes za tisti sestanek, aaaaa pozabila sem sprintati pogodbo, Šajana, si popila vitamine, piščanca moram vzeti iz skrinje, da se odtali, Sandi, si ju namazal z oljem za odpornost, kako spet ne veš kateri oljček je pravi? (tukaj vskoči triletna Sija- ATI, TEGA LOZASTEGA) :-)))).” Kako nam, drage dame, vse to hudiča sploh uspe?

Se čudimo, da nam včasih enostavno zmanjka besednega zaklada? Jaz pri sebi opažam, da kdaj hočem kaj povedati, pa se ne spomnim besed. Kot, da ne govorim več slovensko. Čudno, kajne?? Neee, ni čudno. Moji možgani so preobremenjeni. Disk je poln. Če želim nanj naložiti še kakšno informacijo, jih moram nekaj izbrisati. In potem dobim vprašanje – kako tega ne veš? Saj sem ti povedal prejšnji teden. 🙂 Hej stari, nimam pojma!!!!! Pozabila sem. Ja , pozabljam. Vse pozabim, če si ne zapišem. Včasih moram prav pomisliti koliko sem stara. Aaaaa…..noro! 

Veliko truda vložim v to, da sem organizirana, disciplinirana in opravim delo sproti. Naučila sem se tudi, da pač vsega ne morem storiti sama. Zato sem lepo začela “delegirati” opravila, najprej doma. Sandija tako zjutraj včasih na hladilniku pričaka listek, na katerem je napisano, kaj mora tisti dan storiti, kdaj ima Šajana kakšen krožek, kakšen je moj urnik ( sicer mu to vse povem, ampak za vsak slučaj še napišem)  .… Meni se ne ljubi več kregati in pričakovati, da si bo mož zapomnil vse kar zadeva otrok, ker si jaz to zapomnim.  Naši softveri v glavi so več kot očitno različni :). Sprijaznila sem se s tem, da ne bo nikoli drugače, da se teh stvari pač ne bo spomnil sam, ampak potrebuje opozorilo, oziroma lahko poimenujemo, da bo zvenelo celo lepše, da potrebuje mojo podporo. Ženske in moški imamo več kot očitno različne poglede, različne prioritete in različno vidimo delo. Prej, ko se s tem sprijaznimo, bolje je :).

Meni se ne ljubi več kregati in pričakovati, da si bo mož zapomnil vse kar zadeva otrok, ker si jaz to zapomnim.  Naši softveri v glavi so več kot očitno različni :).

Ravno zadnjič je prijateljica jamrala, kako se mož nikoli ne spomni sam od sebe preobleči posteljnine. Svoje. To, da je treba preobleči postelje otrokom, mislim, da sploh ni potrebno posebej poudarjati, kakšna španska vas jim je to. Za mojega moža, ki je drugače zelo mahnjen na higieno, tušira se najmanj dvakrat dnevno, tudi nisem prepričana, da bi mu bilo menjavanje posteljnine zelo pogosto opravilo.?

Nedvomno je družina najpomembnejša v življenju, ampak včasih, roko na srce, potrebujemo tudi nekaj za zadovoljitev svojega lastnega ega: malo kariere in pa veliko “druženja” s prijateljicami. Vsaj jaz sem takšna. Spomnim se, kako sem imela napade slabe vesti, ker sta zvečer Šajana in Sija zaspali brez mene, ker sem bila na poti na nastop. Ampak konec koncev, imata skrbnega očeta, tudi on ju zna enako spraviti spat kot jaz. Pustimo, da včasih nisem bila tega mnenja, ker sem to vse morala storiti jaz, ker samo jaz znam… ( Kako neumno je bilo to od mene!). 

Zavedam se, da bom večno iskala ravnotežje med družino in kariero in zato bom vedno lahko, za razliko od mnogih gospodov odgovarjala na vprašanje kako usklajujem družinsko in karierno življenje. Zavedati sem se začela, da mi je kariera tudi pomembna, da mora obstajati,  ko sem enkrat sama pri sebi to razčistila in se nehala ukvarjati z napadi slabe vesti,  je življenje postalo lažje in lepše. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam