Vse o moji avanturi na plesnem parketu …

Občutka, ko te povabijo, da nastopaš v oddaji, ki je iz tedna v teden pravi spektakel, pravzaprav ni mogoče opisati. Jih je več. Malo si zaskrbljen, malo si vzhičen, malo vesel, vsekakor pa se zelo zavedaš, da, če rečeš DA, bo ples postal del tvojega vsakdana!

Danes je očitno tak dan. Pustimo to malenkost, da tale zapis pišem že drugič, ker se mi je vmes izpraznil računalnik in je prvi zapis čudežno izginil … aaaaa …..

Danes sem imela dan, ko sem prvič v življenju malo obupala sama nad seboj. Jaz! Ja, prav ste prebrali. Obupala. V tistem trenutku, ko sem resno razmišljala o tem, da vržem puško v koruzo, pa se se je zgodilo nekaj lepega. 

Ampak gremo od začetka.

Že 14 dni kašljam. Zelo. Pokanje in piskanje v pljučih, dve škatli antibiotika Sumamed, začetek pljučnice, vsakodnevni treningi, težka, res težka koreografija, spanje štiri ure, doma mož, otroci in velika bajta, en kup nedokončanega dela, tako zasebnega kot poslovnega … No, a se vam še zdi čudno, da sem skoraj obupala?

V nedeljo, po oddaji, v kateri sem ’krehala’ kot stari kadilec, sem se peljala domov v Brežice. Ker mi ogromno pomeni to, da zjutraj stisnem svoji deklici k sebi in jima pokažem ter povem, kako zelo ju imam rada. No, malo pa tudi zato, ker sem nora. 

Legla sem v posteljo ob 1.00, ob 4.00 me zbudila Sija, ker je želela ’flašo’ no, o tem, kako zelo se je razvadila zdaj v času moje malo povečane odsotnosti, bom pisala kdaj drugič, ob 6.00 vstanem, ’zrihtam’ otroka, pripravim zajtrk, mož pelje Šajano v vrtec, jaz počakam varuško, ’spakiram’ torbo in ’pičim’ nazaj v Ljubljano. Ne, ura ni 12.00, ura je 9.00, ko sem že v plesni dvorani s produkcijsko ekipo, ko že izvem, kateri je moj novi ples, kaj me čaka v tem tednu in kakšne izzive so mi postavili. In izziv je res hud!

V ponedeljek še nekako ’zvozim’ dan , v torek, ko se malo  podrobneje posvetim svoji koreografiji, pa vse privre na plan. Tečna sem, utrujena (ne,’zmatrana k pes’), lačna, zaspana, naveličana … Gledam Tomaža, a ga ne vidim. Poslušam njegove besede, a jih ne slišim. Samo razmišljam o tem, kako bom zdaj, zdaj butnila v jok in celi vesoljni Sloveniji pokazala, da sem ’jokica’, ki ne vzdrži več tega pritiska oziroma takega tempa. In potem se tisto sekundo, ko obupujem sama nad sabo, zgodi prelom. Nekaj lepega. Kaj, vam žal še smem povedati, morate gledati oddajo v nedeljo, je pa res, da me je ta dogodek popolnoma ’resetiral’, mi spet ’naštelal’ možgane v pravo smer in me postavil nazaj v središče dogajanja. Ter me usmeril k razmišljanju, da morda lahko napišem kakšen blog na temo, kaj vse doživljamo v službi, da vas v nedeljo lahko zabavamo. 

In že smo pri šovbiznisu. 

Šovbiznis je res ena zanimiva služba, navzven je videti en velik blišč, da vse delaš z levo roko oziroma ničesar, v bistvu pa garaš kot žival in, ko so me povabili v šov ZVEZDE PLEŠEJO, sem potrebovala kar nekaj časa, da sem sprejela odločitev. 

Zato sem tudi potrebovala veliko časa, da sem sodelovanje potrdila, saj sem predvsem v zadnjem letu v eni sami veliki časovni stisk. Zdi se mi, da že nekaj časa ne delam ničesar drugega, kot izdelujem urnike, in v naši hiši, kamorkoli pogledaš, visi nekje kakšen listek, da nečesa ne smem pozabiti. Tukaj so parfumi, mimogrede 18. aprila izdam že svojega tretjega. -Jeeee! -;), tukaj so otroci, tukaj je glasba, tukaj je nepremagljiva.si, tukaj je najpomembnejša vloga, MAMA, pa še žena sem in tako naprej. Šovbiznis je res tak posel, za katerega si preprosto nihče ne zna predstavljati, kaj vse potegne za seboj. Zelo malo se vidi, koliko delaš in še to je videti, kot en sam blišč, zato me je še toliko bolj skrbelo, kam bom ’vtaknila še ta šov -:).

Zdi se mi, da že nekaj časa ne delam ničesar drugega, kot izdelujem urnike.

Izzivom zelo težko rečem ne, zato sem organizirala nekaj sestankov s ključnimi ljudmi v svojem življenju: sedla sva s Sandijem, se pogovorila in naredila načrt, kako bo naša družina organizirana v tem času (včasih bolj uspe, včasih malo manj, ampak nekako ’furamo’), pogovorila sem se z ekipo MySpirita in dogovorili smo se, kaj bodo v tem času delali oni in česa jaz ne, prav tako sva sedli z Andrejo, urednico mojega bloga, in sprejeli skupno odločitev, da bodo za zdaj vsi veliki načrti, ki jih imava z ’nepremagljivo’, malo na stranskem tiru (ona je sicer ena največjih oboževalk te oddaje, zato je bila pripravljena narediti vse, samo da bom jaz v njej nastopala 😉 ). In tako sem na koncu sodelovanje potrdila.

In se je začelo. Ne glede na vse, kaj sem si predstavljala in na kaj sem se pripravila, sem stopila na izjemno zahteven teren, na kar so me na ’Popu’ že opozarjali, ampak dokler ne izkusiš v živo, res ne veš … Nenehno se dogaja, veliko je presenečenj (niti mi nismo do zadnjega vedeli, kdo bodo naši soplesalci), vse poteka po natančno določenem urniku, biti moraš izjemno discipliniran, prav nič ne pomaga, če si medijska osebnost ;-). S Tomažem Šterom, mojim profesionalnim soplesalcem, sva se takoj ujela. Verjetno ste že večkrat slišali, da sva rojena na isti dan, torej oba leva po horoskopu, in lahko si samo mislite, kako so videti najini treningi (ha ha ha). 

Potem se je začelo zares. Treniranje, treniranje, treniranje. Vsak dan urnik, kot sem ga opisala zgoraj. Ob 6.00 bujenje, ob 9.00 že iz Brežic v Ljubljani, treningi do 14.00, ob 15.00 že doma v vlogi mame, ob 20.00 pregledovanje vseh mejlov , tako za MySpirit kot vse preostalo, kar pač še delam poleg, spanje ob polnoči, in ob 6.00 spet vse znova. Dan za dnem. Pa potem popoldne doma še kje vmes kakšen dodaten kondicijski trening, da ne bom res povsem zadihana. In potem prva oddaja. Pa druga, pa tretja, pa kar naprej in naprej. Vsak dan znova in znova. Pridejo dnevi, ko sem  –lahko morda rečem kar – smo, kajti veliko nas je takih, ki imamo vzpone in padce, neverjetno ponosni nase, kako, hudiča, smo uspeli brez kančka predznanja izpeljati takšno koreografijo, spet drugi dan utrujeni od vsega tako zelo, da se sprašujemo, zakaj, hudiča, smo to potrebovali … Spet za tem enkratni občutki, ko čakaš na nastop, trenutek, ko se mora vse – koreografija, kostumografija, vsi občutki … – zliti v eno, in že med plesom veš, kaj si naredil narobe, kaj bodo kritizirali sodniki, ampak o tem ne smeš razmišljati, ker moraš biti popolnoma osredotočen. Res se je lepo vrteti na plesnem parketu, predvsem,če je številka nastopa taka, da vem, da moja Šajana še ni zaspala in gleda moj ples. 

Čudoviti občutki, seveda vse do trenutka, ko morava stopiti pred sodnike in se soočiti z opisi najinega nastopa, kritikami, in vem, vedno vem, kaj bodo kritizirali: “Rebeka, drža!”. Aaaaaaa. In pa seveda izločanje, to je eden tistih zoprnih trenutkov, ko se zaveš, da je to samo tvoja služba, da to ni pravo tekmovanje, da ocene niso pomembne in da ni pomembno, kdo ostane in kdo bo izločen, ker je to le šovbiznis. 

Čeprav sem potrebovala toliko časa, da sem se odločila za sodelovanje v tem šovu, in kljub temu, da je ta šov v moji 20-letni karieri gotovo največji vrtiljak mojih čustev, mi ob koncu dneva resnično ni žal.

Čeprav sem potrebovala toliko časa, da sem se odločila za sodelovanje v tem šovu, in kljub temu, da je ta šov v moji 20-letni karieri gotovo največji vrtiljak mojih čustev, mi ob koncu dneva resnično ni žal. Poleg tega, da spoznavam sebe in svoje meje, sem spoznala tudi cel kup prijetnih in srčnih ljudi. Tudi sama organizacija je taka, da lahko rečem samo: «Kapo dol.« Dejansko lahko rečem, da ne vem, če sem bila kdaj – z izjemo Evrovizije – v svoji dvajsetletni karieri  deležna take profesionalnosti: če smo dogovorjeni za studijsko vajo ob 9.45, smo takrat v studiu – natanko ob 9.45 – in delamo studijsko vajo. In tudi vse drugo – kot na primer kje treniramo (na začetku nas je bilo 12 parov, imeli smo različne urnike, kar pomeni ogromno usklajevanja, in organizatorji to delo opravljajo noro dobro), skratka vse informacije dobimo pravočasno, vse je ’tipi-topi’. Tudi v nedeljo, ko  začnemo z generalno vajo že ob 9.00, 10.00, vedno vse ’štima’. Ja, cel dan smo na televiziji. Ja. cel dan. Ampak nam ni težko. Ker se zabavamo, ker smo ’fajn’ ekipa, ker je vse organizirano tako, kot mora biti. No, eno stvar  bi pa res ukinila. V garderobi nas čaka polna miza prigrizkov☺ In to takih, ki jih NIKOLI ne kupim v trgovini. Tistih ta dobrih in ta nezdravih -;). No, to bi ukinila. Ker se samo bašeeeem. In samo hodim gledat, kaj bodo še prinesli. Nooo, to bi ukinila. Vse drugo bi pustila . 

Kako je videti naš teden, da si boste lažje predstavljali. Ne samo moj. Teden nas vseh. S to razliko, da eni lahko po napornem dnevu malo ležejo, no, pri nas doma pa ležejo name☺ .

Ponedeljek, Ljubljana, ko izvem, kateri ples pleševa, pa po treningu, na katerem se snemajo tudi tisti videoklipi ki jih vidite pred nastopi, še kostumski ’fiting’, v torek isto, v sredo prva studijska vaja, v samem studiu. Da se vidi, na katere kamere se obračamo, kam se nasmejimo, kam pomežiknemo itd. V četrtek trening od 9.0 do 14.00, v petek 2. studijska vaja v kostumih, oblekah plus trening, v soboto trening, v nedeljo cel dan na televiziji, kot sem opisala že zgoraj. 

Pestro, kajne? ☺ 

Dnevno preživim okoli tri ure v avtu. Takrat vmes odgovorim na vse telefonske klice, ki so se ’nabrali’ v času treninga. 

Dejansko ne pretiravam, ko nastopanje v oddaji Zvezde plešejo opisujem kot pustolovščino. Lagala bi, če bi rekla, da to delam z levo roko, ker je res izjemno naporno, ampak te izkušnje ne bi zamenjala za nič na svetu.

In čisto za konec le še tole: . 

Producenti izberejo takšne, ki znajo plesati, in takšne, ki ne znamo. Ker je ravno v tem čar oddaje, da se ljudje malo nasmejijo našim nerodnostim, da malo pokomentirajo v slogu: poglej, kako je pa ta lesena, poglej, kako je pa ta velik , ja, v kaj se je pa ta oblekel (ni se sam, stilisti so ga) … . Če bi vsi plesali kot profesionalci, bi bil šov za gledalce verjetno dolgočasen. Pa ne razumeti, da je ples dolgočasen – Bog ne daj, ampak vse bi bilo prelepo in ne bi imeli česa komentirati. Plesalci bi sicer med sabo lahko komentirali, kdo je zares dober in kdo ne, medtem ko bi se zdelo nam laikom vse prelepo in razlik med plesi ne bi niti opazili. In zdaj iskreno: No, a ni ’fajn’ gledati, kako se lomimo, kako se trudimo, kako nam ne gre. ’Fajn’ je videti, kako se izboljšujemo, kako iz prvega plesa v drugega malo napredujemo itd. Če nas boste gledali kot plesalce in nas primerjali z njimi, potem boste vedno nezadovoljni. Ker realno – če bi se popolni amater uspel v šestih dneh naučiti plesa kot profesionalec, potem bi se morali resno vprašati o zahtevnosti tega športa.

Tudi če nas boste primerjali med seboj, boste naleteli na oviro. Kajti nekateri so stari, drugi mladi, eni so športniki vse življenje, enim pomeni (beri: meni) ’lift’ že to, da moram hitro vstati iz počepa☺. Eni so veliki, drugi majhni, eni močni, drugi suhi. Ni nas možno primerjati ne glede na vse. Če pa nas boste gledali kot ljudi, ki delajo oddajo zanimivo in ki se uspejo v enem tednu naučiti vse – od osnovnega koraka, o katerem nimajo pojma, do tega, da v nedeljo, če drugega ne, pokažemo vsaj koreografijo in malo zaigramo, pa si vsi zaslužimo samo čestitke. Zase sem popolna zmagovalka, ker sem si dovolila spustiti v neznano. Je že res, da sem plesala pred 12 leti v oddaji Mario, ampak takrat sem bila sama, brez otrok, z desetimi kilami manj, brez takšnih in drugačnih zgodb za sabo. Po treningu sem legla in malo počivala. Danes tega ne morem. Kako je videti moj dan, sem zapisala že zgoraj. In zato je zelo pomembno, da določeni ljudje dojamejo, da je to šovbiznis, da je to oddaja in ne plesno tekmovanje.

Zase sem popolna zmagovalka, ker sem si dovolila spustiti v neznano.

Da je to oddaja, ki mora biti ljudem zanimiva za gledanje. Da moramo biti v njej tako zelo različni. Zato dragi moji, nikar se ne jezite, če izpade kakšen tak, ki zna plesati, in ostane kdo , ki bojda ne zna. Kajti tisti, ki ne zna plesati, je to vedel, da ne zna, že pred podpisom pogodbe. Ker to je bistvo šova. Ker to je ZABAVA. Ker to je tisto, kar boste komentirali in čemur se boste smejali. Zabava pa je tako ali tako edino, kar na koncu šteje …  Poskušajte uživati v naših napakah in se zabavajte z nami .  pastedGraphic.png?pastedGraphic.png

In hvala, ker me berete☺.

 Vaša Rebeka

Foto: Arhiv POP TV

Video iz zakulisja oddaje Zvezde plešejo ( namenjen sicer Myspiritovcem, a so mi dovolili, da ga pokažem tudi vam:-) ) :

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam