Vsebino omogoča LUCENS SLOVENIJA

Kaj morate vedeti, če si lase barvate doma

Čas je, da z vami delimo trike, s katerimi bo barvanje las doma učinkovitejše.

Nepremagljive moramo priznati, da se barvamo tudi doma, kar je lahko krasno, če seveda poskrbite za kakovostno barvo za barvanje doma in nekaj malenkosti, ki ta proces poenostavijo.

Barvanja las doma se lotite premišljeno

Barvanje las doma je nekaj, kar se sliši enostavno, a nam včasih lahko povzroča preglavice in slabo voljo, zlasti, če se tega ‘opravila’ ne lotimo premišljeno ter s pomanjkljivim znanjem. Danes zato z vami delimo nekaj nasvetov, ki smo jih prejele od blagovne znamke Lucens, ki izdeluje naravne bio barve za lase in jih uporablja tudi naša Rebeka.

Vse se začne s primernim odtenkom

Preden se lotimo konkretnih nasvetov, naj vas opozorimo, da se najprej odločite za primeren odtenek. Temnolaske, ne pričakujte, da boste lahko prišle do blond barve v eni potezi z nanosom barve. Pri Lucensu so nam namreč povedali, da lahko lase doma posvetlite ali potemnite za največ 3 tone. Če si želite res velikih sprememb, se prej posvetujte s frizerjem, lahko pa pišete tudi Lucens Slovenija, poiščite njihov Facebook in Instagram profil, kjer bodo z vami delili še kakšen bonus nasvet. Zagotovo imajo ogromno znanja in izkušenj.

Triki, ki jih je pametno upoštevati

Recimo, da ste sedaj v fazi, ko ste izbrali svoj primerni odtenek. Kaj pa sedaj? Da bo barvanje las nepremagljivo dobro, upoštevajte naslednje trike in nasvete.

Prava količina barve

Koliko barve potrebujem? Načeloma se držimo pravila, da na svoje lase nanesemo raje več barve, kot pa premalo, saj bo le tako barva prijela enakomerno. Običajno že kratki lasje zahtevajo vsebino 1 škatle. 

Zaščitite kožo okrog lasišča

Še preden lase premažete z Lucens barvo za lase, na linije kože okrog las nanesite katerokoli kremo. S tem boste preprečili, da boste ob barvanju las pobarvali še kakšen delček kože ali obraza. A pozor! Pri mazanju s kremo bodite previdni, da krema ne zaide tudi na lase, saj to pomeni, da se barva tam ne bo prijela.

Primerna oblačila

Oblecite kakšno staro majico, ki sameva v vaši omari in vam ne bo žal, če se umaže ali pa ramena zaščitite z brisačo.

Navodila imajo svoj namen

Natančno preberite navodila, ki so napisana na embalaži barve za lase ter jih upoštevajte.

Začnite z narastkom

Najprej začnite barvanje narastka, nato pa barvo po dolžini nanesite le za kratek čas. Zakaj? S tem zmanjšate verjetnost, da bodo imeli vaši lasje več različnih odtenkov. 

Odstranite kremo okoli lasišča

Med tem, ko čakate, da barva ‘prime’, odstranite kremo, ki ste jo prej uporabili za zaščito kože.

Skrbite za lase tudi po barvanju

Ne pozabite na nego! Lasje so po barvanju, kljub temu da so Lucens barve naravne, ‘utrujeni’, zato potrebujejo dodatno nego. Na lase po barvanju nanesite kakovosten šampon in masko za lase. Ob nakupu barve Lucens vas v paketu čakata šampon in maska za enkratno uporabo. 

Sedaj, ko smo vam zaupali nekaj koristnih nasvetov, skočite še v DM Slovenija ali na povezavo https://www.dm.si/znamke/lucens-umbria-625136, izberite svoj odtenek in nam povejte, kako vam je šlo. ? 

Vsebino omogoča LUCENS SLOVENIJA

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam