Kaj nam gre na živce in kaj obožujemo pri devicah

Device so horoskopsko znamenje, ki mu največkrat pripisujemo sitnobo, pretirano natančnost in previsoka merila.

In čeprav so pogosto res take – roko na srce, take so do sebe in drugih –, se za tem skriva njihov veliko kompleksnejši značaj. Devica je namreč nadvse učinkovito in organizirano znamenje, perfekcionistično, analitično in previdno. Jeseni, ko po poletnem veseljačenju podbiramo pridelke in jih shranjujemo za zimo, pridejo njene lastnosti še kako prav ostalemu zodiaku, ki se mu s tem ne ljubi tako načrtno ukvarjati. Device namreč delajo red, želijo strukturo, potrebujejo vzorce, rutino, načrt delovanja, zaradi česar so eno najbolj skrbnih in premišljenih znamenj. Samo pomislite, s kom bi se najraje znašli na samotnem otoku. Z uživaškim levom, ki bi se slikal za instagram, uživaškim dvojčkom, ki bi si iz zadnjih zalog mešal koktajl, čustvenim rakom, ki bi se smilil samemu sebi in pogrešal mamo, zaletavim ovnom, ki bi impulzivno porabil zadnjo opozorilno raketo, ali z devico, ki bi naredila seznam zalog ter iz torbe privlekla kup reči, ki jih je vzela s sabo za vsak slučaj – vžigalice, obliže, kremo za sončenje in repelent? Device so namreč vedno pripravljene na vse – in priznati je treba, da ta njihova lastnost pogosto pride prav tudi drugim. Šele ko imajo vse pod nadzorom – in si ustvarijo tudi b in c in d plan, se namreč lahko sprostijo.

Vsak delodajalec si jih želi na položaju, ki zahteva pridno mravljico. Ker so ob tem še skromne, skrbne, varčne in se nočejo izpostavljati, njihov cilj pa je služenje drugim, so nadvse želene in zveste uslužbenke. Pedantne so in vedno pozorne na podrobnosti, saj se zavedajo, da bodo opravile svoje naloge veliko hitreje in brez stresa, če sledijo pravilom in sistemu, namesto da bi se pozneje vračale nazaj na začetek. Drugi se pogosto zanašajo nanje in večkrat so deloholiki.

Če stvari nimajo pod nadzorom, jih zgrabi panika. Prav zato tudi od drugih zahtevajo, da se držijo reda, čistoče in dogovorov – ker ne želijo zapravljati časa in energije za to, da se o tem nenehno prerekajo. Rade bi samo učinkovito opravile svoje delo. Prepričane so namreč, da bi bil svet popoln, če bi vsi igrali po pravilih in enako dobro kot one opravili svoje delo. Pri tem se seveda ne zavedajo, da je njihovi popolnosti redko kdo kos, saj vse merijo po sebi. Iz tega se rodita njihova pregovorna brezmejna kritičnost in zahtevnost do sebe in drugih. Ne razumejo namreč, zakaj se drugi ne morejo potruditi in vložiti malce več truda v svoja opravila, ko pa se one ves čas tako razdajajo in naprezajo. Zanje mora biti vse opravljeno popolno, to pa ima svojo ceno. Ne priznavajo neuspeha in se ženejo prek svojih meja. Pretirane skrbi pa spodbujajo njihovo živčno izčrpanost.

Pri delu so izredno učinkovite, ker se znajdejo, so natančne, pridne in organizirane.

Vlada jim Merkur, zato so intelektualno znamenje ostrega uma, vešče pisanja, komunikacije, izražanja. Vseeno pa znajo biti ozkoglede, saj se tako močno osredotočajo na podrobnosti, da ne vidijo širše slike. Pomembno jim je, da se počutijo varne, da stvari razvrščajo in analizirajo, šele nato lahko napredujejo. Takoj ko se pojavi problem, ga namreč instinktivno razdelajo in začnejo razreševati.

Čustveno niso najbolj stabilne, saj želijo analizirati svoje občutke z umom in se ne znajo prepuščati. Bojijo se neuspeha, ženejo se za popolnostjo, tako so pogosto živčne in v stresu. Težko se sprostijo in nenehno premlevajo svojo skrbi in obveznosti. Ker so poštenjakarske in nadvse kritične, hkrati pa si večkrat zastavljajo nedosegljive cilje, lahko nikoli ne dosegajo svojih standardov popolnosti, zato jim manjka samozavesti in dvomijo o svojih sposobnostih.

Hvale vredne pa so njihova integriteta, praktična ustvarjalnost, zdrava kmečka pamet, logika, zanesljivost in sokolje oko za podrobnosti. Čeprav so tihe in zadržane, so zveste prijateljice in vedno na voljo drugim. Njihova karmična naloga je služenje drugim iz srca, s ponižnostjo, ne da bi za to želele pohvalo ali nagrado. Omiliti morajo svojo pedantnost in kritičnost. 

Varčne so in vedno iščejo popuste in razprodaje. Hkrati imajo v banki prihranke, da se počutijo varne. Dobro vedo, kam gre vsak cent njihovega denarja. Izogibajo se dolgovom in kreditom in takoj plačajo položnice. Pomembno jim je finančno načrtovanje in premišljeno, stabilno vlaganje.

V starševski vlogi so zelo predane in skrbno načrtujejo otrokovo prihodnost. Od njega zahtevajo popolnost in uspeh. Kot otroci pa so device že od mladih nog zelo skrbne in organizirane. Vedno vedo, kje je kaj – in vedno mora biti vse na svojem mestu. Potrebujejo praktične učne izkušnje. Ne marajo biti umazane, rade pa delajo z zemljo in vrtnarijo.

Pogosto jih najdemo v zdravniških poklicih, kot medicinske sestre, zobotehnike, farmacevte, nutricioniste, prav tako so odlični osebni asistenti, znanstveniki, inšpektorji, analitiki, pisatelji, kritiki, raziskovalci, knjižničarji, tržni raziskovalci, lektorji, knjigarnarji, vrtnarji, trgovci, učitelji, svetovalci, učitelji jezikov ali joge … 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam