Kaj nam gre na živce in kaj obožujemo pri dvojčkih

Razigrane, otročje, zabavne, duhovite, zgovorne dvojčke opazimo v vsaki družbi – ali zato, ker jo s svojimi domislicami in anekdotami držijo pokonci, ali ker nam gredo na živce njihovo zabavljaštvo, napihovanje in rinjenje v ospredje.

V vsakem primeru od dvojčkov, mojstrov komunikacije, ne moremo pričakovati, da bodo samo mirno sedeli ob strani ter prepustili mikrofon drugim. Ves čas namreč iščejo dogajanje, nove izkušnje in dogodivščine, si izmenjujejo informacije in so mojstri neobveznega klepetanja.

Problem nastane, če pričakujemo od njih poglobljeno znanje in globoka čustva. So namreč eno najbolj lahkotnih in površnih znamenj, ki ve nekaj malega o vsem, a ničesar prav zares. Po eni strani ne jemljejo ničesar preveč k srcu, a hkrati niso ravno odlična izbira za smrtno resne razprave o usodnih življenjskih vprašanjih. Ker je v njihovi naravi tudi iskanje bližnjic in so izredno iznajdljivi, so se lahko v šoli celo izognili poglabljanju znanja ali brez trdne podlage preveslali skozi izobraževalni sistem. ‘Čustvena plitvost’ in neobremenjevanje jim sicer omogočata, da gredo vedno naprej in jih ne dotolče vsaka ovira na poti.

Zelo sproščeni in pišmeuhovski so tudi na drugih področjih. Od dvojčkov ne pričakujte pospravljenega doma, ker se mu z redom in čistočo preprosto ne ljubi ukvarjati, bodo pa imeli nov računalnik in televizor z vsemi programi, hkrati pa bodo prijavljeni na vsa mogoča družabna omrežja. Tudi prostor za goste in zabavo pri njih ne sme manjkati. So namreč izredno družabni, saj se hitro začnejo dolgočasiti in jim drugi lahko popestrijo življenje – vsaj tako, da so občinstvo za njihove šale in domislice.

Dvojčki imajo radi družbo in zabavo. Z njimi vam nikoli ni dolgčas.

Pogosto se lotijo novih projektov in jih hitro opustijo. Lahko imajo odprtih več front hkrati. Precej površni znajo biti, a tudi zelo prilagodljivi, energični, radovedni, dvolični, nemirni in kapriciozni. Vedno so zaposleni, lahko imajo več služb hkrati. Hitro spremenijo mnenje in razpoloženje in težko priznajo svojo zmoto. Lahko so raztreseni in težko si ustvarijo stabilno rutino, raje so razpeti na vse konce in kraje ter jih je povsod dovolj, saj so vedno na preži za novim vznemirjenjem. Ideje se jim hitro porajajo, a redke uresničijo, saj nimajo potrpljenja in vztrajnosti za to.

Komunikativni so in imajo namazan jezik, stežka ostanejo brez besed v še tako neprijetni situaciji oz. imajo zadnjo besedo v besednih dvobojih. A znajo tudi manipulirati, da dosežejo svoje. Radi opravljajo.

Dobra plat tega znamenja je, da so mladostni in dolgo ohranijo tak videz. Tudi to, da so bistri, očarljivi in zgovorni, jim lahko štejemo v plus. A čeprav znajo secirati besede in čustva drugih, jim pogosto manjka sočutja in senzibilnosti. Nagnjeni so k racionaliziranju in skrivanju čustev.

Njihova karmična naloga je, da se držijo resnice, saj so lahko v preteklosti zavajali druge in širili lažne govorice. 

Obožujejo knjige, gledališče, novinarstvo, internet, miselne in družabne igre. Ne marajo pa tišine, osamljenosti, dolgčasa, ljudi, ki jih ne poslušajo ali imajo rigidna stališča.  Z denarjem niso previdni, lahko ga zapravijo za zabavo in tvegajo pri igrah na srečo.

Ker so še v odraslosti zelo igrivi, se zlahka povežejo z otroki. Če pa je otrok rojen v tem znamenju, potrebuje intelektualno spodbudno okolje, saj je zelo vedoželjen. Rad razdira igrače, da vidi, kako so narejene, prebere vsako knjigo, ki mu pride pod roke, poskuša glasbo med pisanjem domače naloge in surfa po internetu. Zadovoljen je kot edinec, a so mu prijatelji vseeno zelo pomembni kot partnerji pri igri. Najtežje sedi pri miru in zbrano posluša. Zdolgočasenemu dvojčku pa hitro začnejo iti po glavi same neumnosti.

Izbere naj si kariero, v kateri bo treba početi več reči hkrati, komunicirati – novinarstvo, poročanje ali poučevanje. Lahko pa je tudi prodajalec, inženir, osebni asistent ali knjigarnar, oglaševalec, potovalni agent ali vodič, demonstrator ali piarovec. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam