Kaj nam gre najbolj na živce in kaj obožujemo pri vodnarjih

Po eni strani se nam lahko zdi, da vodnarji niso prav čustveni in sočutni do bližnjih – prej hladni, realni, nenavezani individualisti.

A po drugi strani je to znamenje, s katerim najbolj povezujemo aktiviste in človekoljube, ki se zavzemajo za pravičnost, boljši in čistejši svet. Med njimi je veliko vegetarijancev, prostovoljcev, upornikov, ki s transparenti v rokah zahtevajo zaustavitev podnebnih sprememb in reševanje živali. Uporniški so in revolucionarni, saj je njihov vladar nepredvidljivi Uran. Želijo reformirati družbo, zavzemajo se za napredek, spremembe, modernizacijo, saj ne prenesejo starih sistemov, struktur, tradicionalizma in konservatizma. 

Pogosto se nam sicer zdijo nenavadni, ekscentrični, čudaški, v resnici pa se zavzemajo za vrednote, ki so pred njihovim časom, zato jih drugi ne razumejo ter ne vidijo njihovih vizij. Pri tem so izredno idealistični in verjamejo v svet, ki temelji na pravičnosti, enakosti, tovarištvu. Zelo družabni so in imajo širok krog znancev in prijateljev, vključujejo se v različna društva in skupine z enakimi cilji, v katerih so zelo aktivni. Kljub temu so precej nestalno znamenje, ki ves čas išče spremembe, je težko pri miru in ostaja na mestu, potrebuje nenehno vznemirjenje in občutek napredka, sicer se mu zdi, da življenje nima smisla. Objektivni so, med njimi je veliko raziskovalcev, iznajditeljev, znanstvenikov, saj verjamejo v znanost in tehnologijo. Pogosto med njimi najdemo računalničarje, laboratorijske tehnike, mikrobiologe, genetike, vse, ki s svojim delom prispevajo k razvoju.

V osebnih odnosih imajo lahko več težav – ne le da nimajo obstanka in se neradi vežejo, tudi težko jim je slediti. Kot pribito drži, da potrebujejo neklasično, svobodno, morda celo odprto zvezo. Niso namreč ustvarjeni za nežno čustveno bližino in ne predstavljajte si, da se boste z njimi držali za roke ob nedeljskem kosilu. Potrebujejo namreč ogromno svobode, prostora za dihanje, svoje hobije in zanimanja, možnost, da izrazijo svojo individualnost. Pogosto so v zvezah na daljavo ali v razmerjih, v katerih sta s partnerjem zaradi različnih vzrokov, npr. dela v tujini, daljša obdobja ločena. Zaljubijo se hitro, lahko na prvi pogled, saj so izredno impulzivni, simpatije lahko iščejo na internetu, a prav tako lahko zvezo nepričakovano prekinejo. Niso najbolj prilagodljivi in pripravljeni marsikaj potrpeti, prej so nagnjeni k samovoljnim odločitvam, ki okolico šokirajo. 

Uporniški in inovativni

Nekonvencionalni so, nepredvidljivi in kaotični, uporniški in trmasti, neprilagojeni, a tudi izvirni in inovativni. Žene jih goreča želja spremeniti družbo, od revolucionarnih podvigov v otroštvu do življenjskega sloga starega hipija v poznejših letih ali anarhistov, ki ne vidijo, da je revolucija končana. 

Spremljata jih tako intuicija kot inteligenca. Njihov miselni proces sicer sledi logičnim dejstvom, a ga pretresajo nepričakovani genialni prebliski, za katere se zdi, da prihajajo od zgoraj. Kombinacija jim prinaša briljanten um, ki meji na genialnega. A kot rečeno, njihove izvirnosti in daljnovidnosti idej okolica največkrat ne razume. Vidijo namreč, kakšen bo svet čez 20 let, zato ga želijo že zdaj spremeniti v skladu s svojo vizijo. Iščejo enakost in pravico.

Vodnarji se nam pogosto sicer zdijo nenavadni, ekscentrični, čudaški, v resnici pa se zavzemajo za vrednote, ki so pred njihovim časom, zato jih drugi ne razumejo ter ne vidijo njihovih vizij.

Spremljajo jih nenehne spremembe, upiranje pravilom, perfekcionizem, zagreto osredotočanje in zavzemanje za izbrane ideale. Kamorkoli pridejo, vedno štrlijo iz povprečja. Včasih prehitro in nepremišljeno podirajo mostove za seboj, kar pozneje obžalujejo. Težave imajo z avtoriteto in se ji upirajo.

Njihova čustva so enako kaotična kot njihova narava, njihove potrebe pa v nenehnem medsebojnem konfliktu. Zato lahko čutijo, da jih klasične zveze dušijo. Težave imajo z intimnostjo in pogosto (z)bežijo iz odnosa. Partner jih mora sprejeti take, kot so, jih razumeti, jim puščati dovolj svobode. Lahko pa se jim seveda pridruži na kakšnem protestu.

Vodnarji obožujejo spremembe, sodobno tehnologijo, modo prihodnje sezone, ne marajo pa pravil, rutine, zastarelih prepričanj in stvari. 

Finančno so ali stiskači ali impulzivno zapravljajo. Njihova ekscentričnost jih lahko spravi v dolgove ali nestabilne finančne sheme. Lahko so podobni Tesli – popolni izumitelji in genialci, ki pomagajo človeštvu, nato pa dobiček delijo z drugimi ali nevestno ravnajo z njim in končajo v revščini.

V starševski vlogi so nepredvidljivi, nestabilni, preizkušajo moderne pristope in jih večkrat menjajo. Lahko imajo dobre namene, a niso dovolj razumni. Spodbujajo pa otrokovo individualnost.

Otroci vodnarji so drugačni že od rojstva. Koristi jim stabilna rutina, a z nekonvencionalnim učnim pristopom, polnem izkušenjskega učenja, eksperimentiranja in znanosti.

Najdemo jih med znanstveniki, kvantnimi fiziki, sistemskimi analitiki, inženirji, raziskovalci, vulkanologi, antropologi, sociologi, socialnimi delavci, astronomi, ekologi, astronavti, izumitelji …

In kaj čaka vodnarje v njihovem mesecu?

Veliko bodo razmišljali in se poglabljali vase, zato pa se posledično malce oddaljili od drugih. To se bo spremenilo šele po 11. 2., ko bodo spet bolj željni druženja in izmenjave pogledov in idej s prijatelji in znanci. 

Vodnarji so sicer še vedno eno najbolj obremenjenih znamenj zaradi vpliva Saturna, ki spodbuja ustvarjanje rutine, urnika, disciplino, poglablja resnost in zahteva, da zavihajo rokave. Predvsem v naslednjih dveh tednih naj se pazijo črnogledosti, saj se jim bo še bolj kot prej zdelo, da jim je nekdo pristrigel peruti. Odlično bi bilo, če se lotijo diete ali zasnujejo vadbeni načrt, ki se ga bodo držali. 

Sicer bodo prikupni in simpatični, z Marsom v petem polju, ki končno spet teče naprej, se lahko celo spet trudijo osvojiti simpatijo ali bivšo ljubezen, a večjega uspeha ne bo, saj se bodo zadnji hip potegnili nazaj in se zadržano vrnili na svoje okope. Iskreno rečeno je čas primernejši za delo na sebi kot za ples v dvoje.

Finančno izboljšanje lahko pričakujejo po 21. 1., ko bo Venera prinesla možnosti za nove zaslužke, lahko tudi povišico. 

Poslovno se bodo stvari končno premaknile z mrtve točke in začeli bodo uresničevati svoje cilje. Poudarek bo na komunikaciji in dogovorih s poslovnimi partnerji. Mrežijo naj se in povezujejo z drugimi, pri tem pa ne šparajo jezika, saj bodo tako prejeli zanimive ponudbe in izvedeli ključne informacije.

Zdravstveno se bodo težave sicer malce omilile, a naj ne računajo, da so povsem za njimi. Zaradi znižane odpornosti naj bolj pazijo nase. Preobremenjeni bodo, utrujeni, bremenili jih bosta depresija in črnogledost. Vsak dan naj gredo na svež zrak!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam