VENERA SHOP

Kaj nam je Lara iz Venera Shopa zaupala o spolnih navadah Slovencev

Spolnost je tema, ki nas razdvaja na dva pola – tiste, ki so pripravljeni odprto govoriti o njej, in tiste, ki bi se ji raje izognili.

Vendar pa zadnja leta kažejo, da se tudi Slovenci na področju spolnosti vse bolj odpiramo in smo pripravljeni raziskovati nove vidike tega pomembnega aspekta našega življenja. Nedvomno je, da se v Sloveniji počasi spreminjajo stališča in odnos do spolnosti. Da bi raziskali, kako Slovenci dojemajo spolnost in kaj najraje prakticirajo, smo povprašali Laro iz Venera shopa, specializirane trgovine za erotične pripomočke. Njeni odgovori so razkrili zanimive vpoglede v naše spolne navade.

Najbolj zadržani so na Primorskem

Lara pravi, da se odprtost glede spolnosti precej razlikuje po slovenskih regijah. “Najbolj odprti so Štajerci in Gorenjci, medtem ko Primorce lahko uvrstimo med tiste, ki so nekoliko bolj zadržani. Izkušnje kažejo, da se večina parov po prvem obisku erotične trgovine vrača in preizkuša nove stvari. To pomeni, da večina ljudi potrebuje le nekaj spodbude in pomoči, da bi raziskovali svoje spolne želje in fantazije”. Vendar pa ostaja tudi veliko tistih, ki erotično trgovino povezujejo z lastnim nezadovoljstvom v zakonu ali partnerskem odnosu, čeprav je v teh trgovinah na voljo veliko več kot le spolne igračke. Lubrikanti, ki pomagajo pri boljši navlaženosti nožnice tamponi za v vodo, za brezksrbno užiavnje na morju ali v bazenu, masažna olja, erotično perilo, pripomočki, ki pomagajo pri stresni urinski inkontinenci in drugi izdelki za intimno nego so prav tako del ponudbe in pomagajo ohranjati zdravo in zadovoljno spolno življenje.

Kje so najbolj pripravljeni eksperimentirati?

“Precej odprtosti in zanimanja za zabavne izdelke s spolno noto je v Prekmurju in povpraševanje po erotičnih izdelkih v trgovini Venera Shop v Mursk Soboti nikoli ne pojenja, kar kaže na sprejemljivost do raznolikih spolnih izkušenj. Po drugi strani so Štajerci tisti, ki so pripravljeni najbolj eksperimentirati in širiti svoje spolne obzorja z raznolikimi izdelki. Zanimivo je, da je v osrednjeslovenski regiji vedno več povpraševanja po strap-onih in vezeh, kar kaže na raznolikost želja in fantazij v tej regiji”, nam je zaupala Lara.

Razlike glede na spol in starost

Izkušnje s kupci v Venera Shopu kažejo, da se odnos do spolnosti ne razlikuje bistveno med spoloma, saj se približno polovica moških in polovica žensk v Sloveniji odloča za raziskovanje različnih vidikov spolnosti. Največ ogledov njihove online trgovine venera-shop.com je med prebivalci Kranja in Ljubljane, kar se tiče starosti, pa je večina obiskovalcev spletne strani starih med 30 in 65 let.

Lara še dodaja, da se Slovenci vse bolj odpirajo spolnosti in so pripravljeni raziskovati različne vidike tega pomembnega dela svojega življenja. Kljub temu, da še vedno obstajajo razlike glede na geografsko lokacijo in individualne preference, podatki kažejo, da je spolnost v Sloveniji vedno manj tabuizirana in bolj odprto obravnavana tema v naši družbi.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam