Kaj nam prinaša januar 2024?

Čeprav bodo naši prvi koraki v novo leto lahko še malce oklevajoči in previdni, bo mesec odličen za postavljanje novih temeljev, nove projekte, konkretno uresničevanje zastavljenih ciljev.

Merkur se prav prvega januarja obrača nazaj v direktno smer gibanja, in Venere v kvadratu s Saturnom, ki bo povečala občutek osamljenosti in oddaljenosti od partnerja. S poudarjeno energijo kozoroga se lahko osredotočimo na praktične naloge in ambiciozno začnemo nove poslovne podvige – do 20. 1. bo Sonce še v kozorogu, 4. 1. se mu v njem pridruži Mars, 14. 1. pa še Merkur, še mlaj 11. 1. bo v istem znamenju. Vse to kaže, da ni čas za sanjarjenje in premišljevanje, ampak da zavihamo rokave in se konkretno lotimo dela – naj bo v službi ali zasebno, s telovadbo, novimi navadami, tečaji, izobraževanji … Znali se bomo pogajati in jasno postaviti pravila. Ne bomo se izogibali odgovornosti, ampak naredili, kar se zahteva od nas. Mlaj prinaša spremembe, ki pa jih bomo uvajali sami in bodo dobro premišljene.

Lahko se nam sicer zdi, da v prvem januarskem tednu šele počasi pridobivamo zalet in se zadeve odvijajo malce počasneje, kot bi si želeli. Vzrok za to bo, kot rečeno, Merkurjev obrat, saj bo tudi planet komunikacije, trgovine, potovanj v tem času še počasnejši. Poleg tega bo 8. 1. v kvadratu z Neptunom, kar nam lahko zamegli presojo, več je možnosti napak, zamud, goljufij, napačnega razumevanja, zavajanja, zato bi bilo smiselno s pomembnejšimi projekti vseeno počakati do sredine drugega tedna meseca, še bolje celo do petka, 12. 1., ko se dovrši še mlaj, ki že sam po sebi prinaša nove začetke. Ni pa nič narobe, če 9. 1. vse skrbno načrtujete, se lotite predpriprav, se znebite nepotrebnega balasta, ki vas samo omejuje, in si jasno začrtate pot.

Sredina meseca bo ugodna za posel in študij

Tudi sredina meseca bo zelo ugodna za poslovno področje, delo, sestanke, dogovarjanje, postavljanje stvari na svoje mesto, urejanje birokracije, korespondence, papirjev, pridobivanje dovoljenj … Kozorog vstopi 14. 1. v kozoroga. Morda bomo odtlej malce resneje razmišljali in nastopili. Po glavi ne bodo hodile neumnosti, ampak bomo nenehno iskali rešitve za svoje projekte. Študenti lahko veliko bolj zbrano študirajo in se dobro odrežejo na izpitih. Največ zanosa in sreče bomo imeli 12. in 19. 1. Prvi navedeni dan je primeren tudi za finančno vlaganje in športne podvige, drugi pa ne, saj vam lahko nerealna pričakovanja zameglijo presojo. Hkrati so tedaj mogoča ljubezenska razočaranja. Ne idealizirajte partnerja in ne zapravljajte!

Sonce in Pluton 20. 1. skupaj vstopita v vodnarja, kar bo prevetrilo vaše načrte in na marsikaj lahko po temeljitem premisleku začnete gledati povsem drugače. Polna luna v levu 25. 1. svari pred pretiravanjem in preveč optimističnimi načrti. Postalo nam bo jasno, da ne bo šlo več tako kot doslej in da bo potrebna korenita transformacija na vseh področjih, tako kolektivno kot zasebno. Premislite, kje ste sami neprilagodljivi in se držite nazaj, čeprav vam stari načini delovanja ne prinašajo več rezultatov.

Do konca meseca se nam nato obeta kar nekaj spodbudnih aspektov, ki jih velja izkoristiti. Če omejimo pretiravanje in svoj ego, bodo zelo prijetni dnevi od 27. do 29. 1. Čas je za šport, akcijo, izlete, druženje, ljubezensko povezovanje, uvajanje novosti, obisk prireditev … 

In odnosi? Januar ne bo ravno pokal od ljubezni. Takoj po novem letu boste imeli občutek, kot da sta s partnerjem vsak na svoje bregu. Vi boste npr. pričakovali romantiko, on pa bo zdravil mačka ali šel v hribe. Kot rečeno, lahko tudi 19. 1. vplivi zameglijo vašo presojo. Partnerja boste idealizirali ali preveč pričakovali od njega, resnica vas bo razočarala. Venera 23. 1. vstopi v kozoroga, tako bomo odtlej v odnosih bolj premišljeni in zadržani, niti si ne bomo preveč želeli ljubezni, ker bomo preveč usmerjeni na druga področja. Šele 28. 1. se energija odpre in si lahko pričarate prijeten vikend v dvoje, tako samski kot tisti v paru. 

Kako najbolje izkoristiti januar

  • Posvetite se delu, postavite nove temelje, začnite uresničevati načrte. Bodite prilagodljivi, a odločni, saj bodo projekti, ki se jim boste posvetili zdaj, uspešni in dolgotrajni.
  • Ne pričakujte preveč na zasebnem področju. Nič ni narobe, če se v tem mesecu v srčnih zadevah dogaja malce manj. Ostanite čim bolj realni in ne delajte drame.
  • Plutonov vstop v vodnarja prinaša korenite družbene spremembe, ki se nakazujejo že zadnji dve leti. Namesto tarnanja, da ni nič več, kot je bilo, pojdite s tokom in se čim bolje prilagodite novi realnosti.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam