Ko moči združita Ana Roš in Matea Benedetti

Moda in kulinarika sta se te dni povezali na prav poseben način v katerem sta se združila dva svetova in uma. Priznana kuharska šefinja Hiše Franko Ana Roš, ki je Slovenijo postavila na svetovni zemljevid, je združila moči z uspešno večkrat nagrajeno trajnostno modno oblikovalko Mateo Benedetti.

Rezultat sodelovanja so nove uniforme strežnega osebja, ki odražajo bistvo Hiše Franko in njenega čudovitega okolja. Dami sta se spoznali preko skupne prijateljice Alme Kochavy, ki je vedela, da se bosta dami nemudoma ujeli, saj obe nosita v sebi isto ljubezen do narave. »Ustvarjanju Mateje Benedetti sledim že nekaj časa in vedno sem občudovala drzne ljudi. Najin pogled na življenje je podobno barvit, predvsem pa je zelo blizu naravi. Nekega jutra sem s kavo v roki strmela čez travnike proti Krnu in razmišljala o prihodnosti. Še nekaj tednov nas je ločilo do ponovnega odpiranja restavracije, skrbi in strahovi so se kopičili do tolikšne mere, da sploh nisem več opazila vsega lepega okoli sebe. Tisti pogled na vse zeleno okoli mene me je zbudil. Dvignila sem telefon in poklicala Mateo in ji predlagala, da narediva nekaj norega: Prinesiva divjo naravo, pisano naravo, zeleno naravo, bujno naravo v prostore restavracije.

Hiša Franko kot modna brv

Ekološki materiali, podobe praproti, regrata, kačjih pastirjev so vzdušje v  Hiši Franko spremenili v modno brv, gledališko predstavo z enim samim jasnim sporočilom: Kako lep je ta svet,« je povedala Ana. Matea, ki je ustanoviteljica blagovne znamke Benedetti Life, pionirka v trajnostni luksuzni modi, njene večkrat nagrajene obleke smo lahko videli tudi na modnih brveh in rdečih preprogah  Hollywoodu, poleg Stelle McCartney pa velja za eno izmed petih najboljših luksuznih in veganskih modnih znamk na tržišču, je Anino idejo z navdušenjem sprejela. »Oblačila so v celoti narejena iz tekstilov brez živalskega izvora.

Moški suknjiči in polo majice so izdelane iz 100% ekološkega bombaža in digitalno tiskani na vodni osnovi. Ženska oblačila so iz viskoze, potiskane z motivi travniških rastlin in živali, od metuljev do kačjih pastirjev, praprotov, makov in regrata. Oblačila someljejev krasi vzorec trt in grozdja. Barvna paleta je v naravnih, toplih odtenkih, kar odraža toplino interierja Hiše Franko. Vsi T-shirti so izdelani iz ecovero tkanine, ki je na osnovi lesene kaše in je 100% biorazgradljiva. Ženski motivi so cvetlični, medtem ko moške krasijo kačji pastirji. Vsa oblačila so izdelana lokalno, tekstil je tiskan v Italiji. Trajnostna, živalim prijazna in unikatna,« je razložila Matea, ki poslanstvo izpolnjuje s tem, da vnaša pozitivne spremembe v modo, zato da bi zagotovila prihodnost bodočim generacijam. A to je šele začetek ene res lepe zgodbe …

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam