Kako do službe, v katero bomo hodile z veseljem?

Jesen nam je postregla s čudovitimi plodovi, barvami in obiljem, ki se je kreiralo vse leto. Prav tako pa nam je ponovno podarila najboljše darilo. Darilo časa, da se ob daljših večerih, ko je zunaj že tema, posvetimo same sebi, da si podarimo čas za poglabljanje vase in odkrivanje svojih pravih vrednot, strasti in tistih malih stvari, ki nam vsakodnevno rišejo nasmeh na obraz.

Zakaj sem začela s takšnim uvodom?

Ker je prav, da se spomnimo, da je za vse čudovite, vredne stvari, ljudi, znanja in tudi delovna mesta potreben čas, razmislek, delo na sebi in razvoj lastnih potencialov. Le-te tako skrbno nosimo in skrivamo v sebi. Potrebni so dobri temelji, ki so skriti v nas in čakajo, da vzklijejo na površje. Tako kot jesen čaka devet mesecev, da nastopi in nas očara z OBILJEM, obiljem barv, plodov in razgledov. Tako tudi prava služba čaka na nas, da jo oplemenitimo s svojo dodano vrednostjo.

Da, dodano vrednostjo, drage moje, to je skrivnost. Nikar se ne podite kot ˝hrčki v začaranem krogu˝. Ne prepričujte se, da potrebujete samo službo, … da bo ostalo že prišlo, … da bo še čas, da boste že našle delo, ki vas bo izpolnjevalo, sodelavce, ki vam bodo postali prijatelji, direktorje in vodje, ki so navdihujoči in vas razumejo ter podpirajo.

Vse to lahko imate. Vem. Verjemite mi, tudi v sedanji situaciji, ko se ukinjajo delovna mesta. Le vzemite si čas in poglejte vase. Saj veste, kje se vse začne? Pri sebi. Vedno pričnimo pri sebi in tako bomo najbliže cilju. Ni potrebe po tem, da smo najbolj pridne, najbolj delavne in vse ostalo, s čimer so nas obkladali, v času odraščanja in nam vcepili določena prepričanja, ki so v resnici omejujoča.

Bodite samo to, kar ste in poiščite odgovore na tri preprosta vprašanja, ki vas bodo zaposlila, če si boste le dovolile.

  • Kdaj ste se nazadnje vprašale: kdo sem, kdo želim postati in kaj je moje poslanstvo? Se še niste? Sedaj je pravi čas, zaupajte mi.
  • Kdo ste, ko vas nihče ne gleda, nihče od vas ničesar ne pričakuje, ko ste lahko popolne v svoji nepopolnosti? Ta odgovor iščeš. Iščeš golo in resnično sebe. Kdo sem, vam nosi odgovore o tem, kakšne so vaše vrednote, kaj vas krasi in izpopolnjuje, da ste vaša najpopolnejša verzija sebe.
  • Kdo želim postati, govori o vaši viziji, kje se vidite čez leto dni, pet let … Že veš? Potopi se vase. Kaj si želela postati, ko si bila majhna punčka, si to dosegla? Si na poti naredila zavoj v drugo smer? Morda je čas, da raziščeš te možnosti? Postavi si rok, cilj, bodi pogumna! Zaupaj mi, občutek izven cone udobja je božanski. Verjemi mi, vsi strahovi so samo v naših glavah in vse so samo naše misli. Misli, ki so naše najmočnejše orodje in jih lahko uporabljamo v svoje dobro, da nas podpirajo in nam služijo pri vsakodnevnem raziskovanju ter kreiranju. So najpomembnejše pri osebnem napredku.
  • Kaj je moje poslanstvo, nam pomaga poiskati odgovore na to, zakaj počnem, kar počnem. Daj, ustavi se, izzivam te. Vprašaj se. Veš odgovor? Če ga veš, ti čestitam. Le majhen odstotek je namreč takšnih, ki ga vedo.

Ja, tako preprosto je. Ko boste imele vse te odgovore, boste spoznale svojo dodano vrednost. In vaša dodana vrednost je vaša konkurenčna prednost. Nihče ni vi in to je vaša supermoč.

Vzemite si teden dni, vzemite si 21 dni, vzemite si kolikor časa potrebujete in se posvetite zgornjim vprašanjem. Pojdite v svoje globine in zapisujte vse, kar odkrivate. Nato vsak dan to preverite z vprašanjem: kaj sem danes naredila, da sem podprla vrednote, ki sem jih zapisala? Ko boste imele odgovore, boste imele temelje za vse življenje, na njih lahko ustvarjate, gradite in jih izpopolnjujete. Tako kot rastete ve, tako se izpopolnjujejo vaši odgovori. Tako poglabljate svoje temelje in ste vedno bolj v svojem stebru, tam, kjer ste varne in vas zunanji vetrovi ne majejo in povzročajo pretresov. Veste, da ravnate prav in v skladu s samo seboj.

Šele takrat nastopi čas izbire podjetja, v katerem želite unovčiti svojo dodano vrednost. Takrat veste, katero podjetje je primerno za vas. Podjetja, kjer so vaše vrednote usklajene z njihovimi, kjer vas podprejo v vaši viziji in kjer vidite v njihovem poslanstvu svoje poslanstvo. Tako to deluje. Ko se uskladijo ti dejavniki, je nasmeh na obrazu, notranji mir in vsakodnevno ustvarjanje zagotovljeno.

Tako kot jesen potrebuje čas, da oktobra nastopi v vsej svoji lepoti in nas obdari s čudovitimi darovi, tako tudi v vas odgovori na ta ključna vprašanja tlijo dalj časa, se pilijo, oblikujejo in zorijo, vse do takrat, ko se odločite, da jih poiščete, da jih zapišete, se z njimi predstavite. Takrat pridejo na plan najlepši biseri. Na plan pridejo vaši temelji, s katerimi sijete, širite luč in živite izpopolnjeno življenje.

Želim vam obilje pozitivnih misli. Naj se vaše popotovanje začne.

Tanja

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam