Kako je, ko se približuješ abrahamu

Me kliče Rebeka Dremelj in mi reče: »Daj, ti, ki si že toliko stara, malo napiši za Nepremagljivo, kako je, ko se približuješ abrahamu!«

OK, malo si izmišljujem. Ni me klicala. Pisala mi je. 🙂 In ni mi rekla, da sem stara, res pa mi je napisala, ali lahko napišem članek Bliža se abraham. Se opravičujem, grem samo pogledat, ali se abraham piše z veliko ali malo. Ker prazniki vem, da se pišejo z malo. 🙂

Sem že nazaj. Seveda Abraham ni praznik, ampak je bil biblijski očak. Verjetno ve to že veste, jaz pa sem prebrala tudi, da sta po srečanju z abrahamom (končno) na vrsti modrost in premišljenost. Res? No, vidiš, zdaj bom pa bolj pametna. 

Kaj se je torej spremenilo v tem letu, ko se bom srečala z abrahamom?

Začelo se je prvi dan novega leta, ko sem se odločila, da bom 50-letnica, ki bo videti čim bolje. Seveda ne bom kar naenkrat visoka, suha, blond … ha, ha, ha, pač pa najboljša različica sebe. Zdravo bom jedla, telovadila bom, celulitu bom rekla – adijo, prijatelj. (Mislim, zagotovo ni prijatelj, ne vem, zakaj sem mu tako rekla.) Pač takšne stvari, ki si jih rečem vsako silvestrovo, ampak to leto pa RES. (Aha!)

Problem je, da jih bom 50 šele oktobra. Na prvi dan novega leta to pomeni, da imam do takrat še dobrih devet mesecev časa. In tako si vsak mesec rečem, da naslednji mesec pa RES začnem telovaditi in mi reees ni treba pojesti vsega živega (beri sladkega). Kar mi celo uspe. Čez teden. Ampak kaj, ko pride potem vikend. To počnem že vse življenje.  Čez teden 2 kg izgubim, čez vikend ju dobim nazaj, čez teden … Ja, ponovi vajo. 🙂

Seveda to pomeni, da sem načeloma ves čas približno na isti teži. In jaaaaa, nimam se kaj pritoževati nad sabo, imam le 50 let, ha, ha, ha. Za svoja leta imam odlično postavo. Vrhunski izgovor. 

»Ni več izgovorov!!!!« si rečem vsak zadnji dan v mesecu, ker pač lažje šteješ od prvega dneva, koliko časa že ne ješ sladkega. 🙂

Prejšnji mesec sem se že čisto resno lotila priprav. Poletje in to. V pripravah, organizaciji sem vrhunska, vse štima … Samo realizacija majčkeno šepa. 

Dotaknimo se samo treh kategorij: jesti, telovaditi, odstraniti celulit …

Jesti: ‘Najela’ sem osebno nutricionistko. Svojo drugo hčer Marušo. Ona je vrhunska kuharica in zase velikokrat kuha res zdrave jedi. Zadnji mesec jih kuha tudi za mami. Ko vstanem, me že čaka Marušin zdravi zajtrk (ovseni kosmiči, banana …), tudi za kosilo mi pripravi zdrave jedi. 

Kaj si človek lahko želi boljšega?! Nič. In res se ne pritožujem. Aleluja. 

A med vikendi Maruša pravi, da to ne velja, da kuham jaz – in seveda z lahkoto pojem cel pladenj ‘štrudeljčka’ ali česarkoli, kar pač spečem. 

Ugotovitev št. 1. : Vse je enako kot že vsa ta leta. Nič novega, tudi če se bliža srečanje z abrahamom.

Telovaditi: Saj imam rada telovadbo, res jo imam. Na Lavrici imamo plesno šolo Zapleši z Aljo in Alja in Tina – sestrici sta energični, res rada grem k njima na vadbo in na njej se imam vsekakor prijetno – KO grem. Samo spraviti svojo rit do tja, to mi je včasih težje. 

Ugotovitev št. 2.: Vse je enako kot že vsa ta leta. Rada imam različne vadbe, ampak priti do tja … Nič novega, tudi če se bliža srečanje z abrahamom. 

Celulit: Kupim si vse mogoče kreme. Ker se bom mazala … Aha, enkrat se namažem, noge mi gorijo, vsa rdeča sem po njih. To je res dobro pozimi, da ti je toplo, ampak zdaj je že pomlad … ha, ha. Kakšni butasti izgovori?! 

Ugotovitev št. 3: Vse je enako kot že vsa ta leta. Tu in tam sem si kupila kakšno kremo, se namazala enkrat (ker od enkrat je ful učinek, če še ne veste). Skratka, nič novega, tudi če se bliža srečanje z abrahamom. 

Ampak, hej, ravnokar se bo začel maj. In imam novo priložnost. Z majem pa RES začnem!!!

Pri nepremagljivih sem si sprintala fit izziv, prijavila se bom v Fit akademijo 4 Patricije Pangeršič, vse, kar mi bo pripravila moja nutricionistka Maruša, bom pojedla, prebrala bom članke o zdravju in lepoti, večkrat bom pogledala nepremagljivo Andrejo, ki je res neverjetna s svojimi vsakodnevnimi treningi (mogoče se ob pogledu nanjo tudi mene kaj prime. 🙂 Priprave na srečanje z abrahamom so skratka v polnem teku! 

Pa drugače? Je kaj novega, ker se bliža srečanje z abrahamom? Vam povem po 14. oktobru, ko bom stara že 50 let in bom seveda bolj modra in premišljena, kot je pisalo na spletu. Kajti kar piše na spletu, jaz vse verjamem (ha, ha, ha).

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam