Držite se teh pravil in ličila bodo zdržala ves dan

Življenje je stresno in zadnje, kar potrebujemo, je, da nam dodatno nejevoljo povzroča še neobstojno ličenje. Da se to ne bi zgodilo, je nujno, da dobro poznamo izbrane izdelke in način, kako jih uporabljamo. 

Čiščenje, piling, maska, nega

Preden govorimo o ličenju, moram omeniti pomembnost čiščenja in zdrave, negovane kože. Povedano najbolj enostavno in resnično, ličenje ne more dobiti ocene 10, če je vaša nega kože za oceno 2.

Vizažisti vedno pogosteje poudarjamo pomembnost rednega čiščenja kože. Najbolj pomembno pri tem je, da živite čim bolj zdravo, telovadite, pijete dovolj tekočine (vode, nesladkanega čaja) in uporabljate kakovostne izdelke za čiščenje in nego kože, ki odgovarjajo vašemu tipu in stanju kože.

Tudi na vsakem dobrem tečaju ličenja vam bo vizažist najprej pojasnil in vas naučil, kako očistiti obraz, potem pa vam pomagal izbrati izdelke, ki so najprimernejši za vas.

Primerji

Primerji nam pomagajo obdržati ličila na njihovem mestu. Pri večini vizažistov niso najbolj priljubljeni zaradi strukture DRE na silikonski osnovi, a se je v zadnjem času to zelo spremenilo in postali so prijazni ličilom.

Primerje uporabljamo po negi kože in pred nanosom tekoče podlage. Izbiramo jih glede na tip kože in težavo, ki jo želimo s primerjem rešiti. To so na primer razširjene pore, pretirano izločanje sebuma, rdečica, suha koža …

Nanašamo jih v zelo majhnih količinah in samo na tiste predele, kjer je treba.

Primer za veke je zaželen pred nanosom senc za oči v poletnih mesecih, ker pomaga ohranjati na mestu sence za oči, eyeliner in svinčnik za oči. Ličila se tako namreč ne razmažejo. 

To sicer lahko dosežemo tudi s pudrom v prahu na vekah, ampak vseeno dosežemo boljše rezultate z uporabo primerja.

Izberimo kakovostna ličila in kakovostne čopiče.

Kakovostni čopiči in ostali pripomočki

Pri nakupovanju čopičev in pripomočkov za ličenje ni prostora za varčnost. Dober čopič bo svoje delo opravil vrhunsko, izdelek zadržal na ščetinah (ni usipanja) in enakomerno in lepo razmazal tekočo podlago. Nikar ne pozabite na njihovo higieno in jih redno in temeljito čistite.

Vrstni red med korektorjem in tekočo podlago

Nanašanje korektorja na področja okrog oči in tja, kjer je treba, pred nanosom tekoče podlage je napačen vrstni red med tema dvema izdelkoma!

Ne pozabite, da vedno najprej nanesemo tekočo podlago, potem naredimo korekcijo in zakrijemo področja, kot so podočnjaki, rdečina okrog nosu in ust, mogoče kakšen mozoljček ali pigmentacija na obrazu.

Ta vrstni red bo omogočil lepo ujemanje barve in strukture izdelkov in vse bo na obrazu prav takšno, kot bi moralo biti.

Vpijanje odvečne maščobe

Čez dan se večini, ki imamo mešani do mastni tip kože, zgodi, da se nam T-predel oz. sredinski del obraza mastno sveti.

Ta problem lahko rešimo z nakupom tako imenovanih ‘blot lističev’. To so lističi, s katerimi popivnamo odvečno maščobo z obraza pred nanosom pudra v prahu. Praktični so za v torbico in nam, ko se pretirano svetimo, pomagajo v najkrajšem času, ne da bi s tem uničili ličenje.

Puder v kamnu in/ali prahu

Puder v kamnu ali prahu je pika na i vsakega ličenja. Z njim ga zaključimo in poskrbimo, da ga fiksiramo in da je dolgo lepo in sveže videti brez mastnega sijaja. Puder v prahu ali kamnu lahko kupite v barvi, ki je najbolj podobna barvi vaše podlage, ali izberete transparentnega. P. S.: Jaz imam vedno enega v torbici.

Roke čim dlje od obraza

Na koncu vas lepo pozdravljam in delim z vami še zadnji nasvet: roke držite čim dlje od obraza. Ne samo zaradi novega virusa, ampak tudi zaradi tega, ker je na naših rokah največ bakterij, ki jih res nočemo prenašati na obraz.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam