MISSHA

To je 5 nepogrešljivih nasvetov za nego kože poleti

Poletje je čas, ko se sprostimo, uživamo in več časa preživimo zunaj. Čeprav imamo v tem času navadno manj skrbi, je naša koža nekaj, na kar moramo biti v tem času še posebej pozorni.

Kožo je treba dobro zaščititi in pravilno negovati. Obiskale smo Missho – trgovino s korejsko kozmetiko, kjer smo dobile 5 nepogrešljivih nasvetov za nego kože poleti, za katere nam boste hvaležne.

Zaščitni faktor

Nepogrešljivi korak prav vse mesece v letu še sploh pa med poletjem. Ne pozabite na ustrezno zaščito, če ste na morju, raziskujete tuja mesta ali ste le na poti v službo. V poletnem času ne pozabite tudi na ustrezno pokrivalo in kakovostna sončna očala. 

Sončni žarki oziroma UV sevanje je eden od glavnih povzročiteljev prezgodnjega staranja in je odgovoren za marsikatero neželeno stanje, kot so hiperpigmentacije, vnetni proces, rdečica … Seveda pa nikakor ne smemo zanemariti dejstva, da je tudi en od glavnih povzročiteljev kožnega raka. To je razlog, da bodimo odgovorni. Ustrezno zaščitite svojo kožo. Uporabite zaščitni faktor 30 ali več. Prav tako bodite pozorni, da vaša nudi tako visoko UVA, kot tudi UVB zaščito. 

Lahka tekstura za hitro vpijanje

Svojo negovalno kremo zamenjajte z lažjo teksturo, ki se bo v kožo hitreje vpila ter na njej ne bo pustila neprijetnega težkega občutka. 

Med poletjem, ko je ozračje bolj vroče in vlažno (vsaj pri nas), se tudi naša koža začne obnašati drugače. Več se potimo, koža pa po navadi proizvede večjo količino sebuma. Zato svetujemo, da med poletjem svoje bogate hranilne izdelke zamenjate z lažjimi, . 

Ne pozabite na antioksidante

Sestavine z antioksidativnim delovanjem namreč ščitijo kožo pred prezgodnjim staranjem in zmanjšujejo prisotnost že vidnih posledic. 

Kaj sploh so antioksidanti? To so sestavine, ki kožo ščitijo pred poškodbami in posledicami prostih radikalov ter zunanjih stresorjev, kot je na primer UV sevanje. Ravno ti pa so glavni povzročitelji prezgodnjega staranja. Antioksidanti so ravno zato ena od , ki pomagajo ohranjati zdrav in mladosten videz kože. Priljubljeni antioksidanti: Vitamini A, C, E, glutation, resveratrol, niacinamid, zeleni čaj …

Temeljito očistite svoj obraz

Med poletjem se veliko več potimo, naša koža proizvede več sebuma in nanjo večkrat reapliciramo kremo z zaščitnim faktorjem. Vse to pa je ob koncu dneva treba odstraniti iz obraza. V svoji nočni rutini zato ne pozabite na čiščenje v dveh korakih. Zjutraj pa prav tako očistite svoj obraz z . Če je vaša koža bolj suha, lahko za jutranje čiščenje uporabite tudi čistilo na oljni osnovi, ki ga zvečer uporabite, kot svoj prvi korak.

Pazljivo z aktivnimi sestavinami

Med poletjem smo navadno bolj izpostavljeni sočnim žarkom, zato to ni čas za pretiravanje z uporabo aktivnih sestavin, kot so na primer retinol, AHA kisline ipd. Vse od naštetih sestavin v priporočeni količini seveda lahko uporabljate tudi poleti. Vendar pa ob njihovi uporabi nikakor ne pozabite nanesti zaščitnega faktorja v ustrezni količini. Če poenostavimo, je to dolžina dveh prstov – kazalca in sredinca. Ta količina je dovolj za ustrezno zaščito obraza in vratu.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam