Kako nam lahko astrologija pomaga prepoznati, če nas bo partner varal

Ko se spoznamo in zaljubimo, vidimo partnerja skozi rožnata očala. Vzneseni smo, zaljubljeni, hrepenimo in sanjarimo, prihodnost z njim pa se nam zdi svetla in pravljična.

Vse našteto astrološko povezujemo z Neptunom, planetom vznesenosti, navdiha, pretirane čustvenosti, idealizacije partnerja in sanjanja pri belem dnevu, ko smo pet metrov nad tlemi.

Ko smo na začetku zveze, je sicer dobro, da nam Neptun posladka prve skupne korake v sončni zahod, toda če vemo, da isti planet, ki povzroči, da se nam zdi partner najveličastnejše in najbolj popolno bitje na planetu, princ na belem konju, označuje tudi iluzije, (samo)prevare ter ga povezujemo z zasvojenostjo in zasvojenci, velja nekaj previdnosti.

Kdaj se zaljubimo?

Treba je sicer ločiti med tem, da se zaljubimo v času Neptunovega tranzita na naše osebne planete ali v času, ko tranzitni planeti aktivirajo naš rojstni Neptun ter povzročijo (npr. kombinacije Sonca in Neptuna in Venere in Neptuna), da smo bolj zaupljivi, polni upanja, hrepenimo po dvojini, in tem, kako je Neptun postavljen v naši rojstni karti. Začnimo pri slednjem – poglejte, kakšen je Neptun v vaši rojstni karti, saj vam to pove, ali ste nagnjeni k iluzijam, idealiziranju drugih, prevelikemu sočutju, prehitro zaupate, ste v ljubezni pogosto razočarani, si slikate rožnate slike, se vam smilijo partnerji, ki so nenehno v težavah, čeprav vas v resnici izkoriščajo. Vse našteto, hkrati z večjo nagnjenostjo k temu, da vas ljudje naplahtajo in vam lažejo, partnerji pa vas varajo, kažejo Neptunovi kvadrati in opozicije na Sonce, Luno, Venero, Mars, ascendent, vladarja vašega horoskopa, vladarja pete hiše ljubezni in sedme partnerske hiše. Enako velja, če je Neptun položen na ascendent, v prvi, peti ali sedmi hiši, v konjunkciji s Soncem, Luno, Venero, Marsom, vladarjem horoskopa in naštetih hišah.

Je težava lahko tudi v nas?

Vse to je sicer znak, da je težava v vas, čeprav jo boste izkusili v obliki obnašanja drugih ljudi do vas. Vsaka plat ima dva kovanca, vsaka žrtev pa svojega rablja, torej morate vedeti, da nekaj v vas – vaša nerealna pričakovanja, vaša pretirana hrepenenja, vaša potreba po tem, da partnerja rešujete, vaša dobrota, sočutje, otroška naivnost, razdajanje in potreba po tem, da bi vas imeli vsi radi, zidanje gradov v oblakih, vztrajanje pri tem, da ni nihče dovolj dober za vas, ignoriranje opozorilnih znakov, nespodobnost postavljanja meja in postavljanja zase, nezmožnost videti stvari realno, take, kot so –, povzroča, da privabljate lažnivce in prevarante ter jih spustite blizu. Če imate naštete pozicije v svoji karti, boste morali delati na sebi. Znižati pričakovanja, iskati nekoga s človeškimi napakami, ne pa lika iz romantičnega filma, prepoznati znake, da je nekaj narobe, preden je prepozno.

Vsaka plat ima dva kovanca, vsaka žrtev pa svojega rablja, torej morate vedeti, da nekaj v vas povzroča, da privabljate lažnivce in prevarante ter jih spustite blizu.

Naučiti se boste morali postajati meje in prepoznati lažnivce, prevarante, moške, ki varajo. Pozitivna simbolika Neptunovih aspektov je sicer lahko, da gre za umetnika, glasbenika ali nekoga, ki se ukvarja z duhovnostjo, a tudi v tem primeru računajte na to, da na nekem področju ne bo najbolj zanesljiv – lahko bo bluzer, nezrel, zasvojenec, lahko ne bo povedal vsega po resnici, se izmikal odnosu in tega ne boste mogli jasno definirati, vas bo spravljalo ob pamet, da se ne javlja ne telefon … Če gre za konjunkcije in kvadrate, boste stvari težje premaknili, saj nikakor ne boste mogli iz svoje kože, a vseeno poskusite narediti najboljše iz tega, kar imate ter se potrudite zavarovati vsaj pred največjimi izgubami – čustvenimi in finančnimi, ki jih prinaša slaba presoja simpatij in ljubimcev. Pri opozicijah pa lahko spremenite več.

Kje je vaš Neptun, poglejte v karti, ki jo na podlagi rojstnih podatkov – z uro rojstva vred – najdete na kateri od brezplačnih spletnih astroloških stani, npr. astro.com. Neptun je označen s simbolom, podobnim čaši z jezičkom v njej.

Pri tem je treba pojasniti še, da Sonce v ženski karti predstavlja pomembne moške, torej tako resnega partnerja kot očeta, Mars pa ljubimca. V peti hiši najdete krajše zveze in romance, v sedmi zakonca ali življenjskega sopotnika, splača pa se ozreti tudi v osmo hišo spolnosti.

Kaj lahko razberemo iz partnerjeve astrološke karte?

Druga možnost je, da pogledate partnerjevo karto. Tudi v njej najdite Neptun. Alarm naj se vam sproži ob Neptunovih kvadratih na Sonce, Luno, Venero, Mars, ascendent, vladarja horoskopa, vladarja pete hiše ljubezni in sedme partnerske hiše, če je Neptun na ascendentu, v prvi, peti ali sedmi hiši, v konjunkciji s Soncem, Luno, Venero, Marsom, vladarjem horoskopa in naštetih hiš. Za razliko od vaše karte njegova kaže, kakšen je on. Ni namreč nujno, da imate sami v karti kaj takega, kar pritegne partnerje, ki lažejo in varajo, lahko samo trenutno niste v dobri koži ali najbolj realni, morda ker doživljate Neptunov tranzit ali ste v krizi in iščete odrešenika, zato začasno vibrirate s tovrstno energijo in ujamete takega patrona. Če je ista simbolika nakazana v obeh kartah, pa je jasno, da ste se ujeli v začarani krog s tako osebo vsaj kdaj v življenju. Če vidite, da ima moški Neptun na ascendentu, v peti, sedmi in osmi hiši, pojdite stran z raketnim pogonom. Pazite, ker so lahko tudi izjemno karizmatični in skrivnostni!

Ni namreč nujno, da imate sami v karti kaj takega, kar pritegne partnerje, ki lažejo in varajo, lahko samo trenutno niste v dobri koži ali najbolj realni.

V najmilejši obliki bo neodločen, šibek, zmeden, nejasen, izmuzljiv, labilen, poženščen, pretirano občutljiv, lenuh, bluzer, sanjač, v najhujši pa izkoriščevalec, lažnivec in nekdo, ki vas bo varal, metuljčkar, lahko celo pravi Casanova. Nekje vmes so, kot rečeno, poduhovljeni in umetniški moški, hipnotizerji, filmarji, mornarji, plavalci – saj Neptun vlada tem področjem in se njegova energija lahko izrazi tudi v tej obliki –, za katere sami veste, ali bi lahko živeli z njimi. 

In če vaš izbranec sicer nima Neptuna na naštetih mestih, doživlja pa trenutno Neptunov prehod čez osebne planete, omenjene hiše ali ima progresirano Luno v ribah? To pomeni, da je samo začasno pod vplivom planeta, ki prinaša zgoraj našteto. Lahko bo v določenem obdobju bolj zmeden, občutljiv, počasen in se mimogrede ozrl še kam drugam, a ni nujno, da bo tudi podlegel, posebno če tega sicer nima v karti in ni del njegovega osnovnega značaja. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam