7 šokantnih razkritij iz dokumentarnega filma o Janet Jackson

Kdor zadnji dve desetletji ni živel pod skalo, lahko razume, zakaj Janet Jackson zelo skriva svojo zasebnost. Po tem, ko se je spopadala z divjimi govoricami in škandali, v katere je bil vpleten njen pokojni brat, je Janet svoje osebne zadeve skrbno varovala pred žarometi. Toda zdaj, ko je izšel štiriurni dokumentarni film Janet Jackson, ki ga je pripravil Lifetime, je pop ikona odgrnila zaveso in nas spustila bliže.

Prvi del dokumentarca ponuja intimen pogled na njeno preteklost, v kateri nastopajo zvezde, kot so Whoopi Goldberg, Paula Abdul in Regina King. Seveda pa ne manjka niti velikih razkritij. Od njenih osebnih želja do razmerja z Michaelom – preberite najbolj šokantne podrobnosti, ki smo jih izvedeli do zdaj.

1. JANET JE ŽELELA ŠTUDIRATI POSLOVNO PRAVO

Verjeli ali ne, pop ikona ni imela namena iti po stopinjah svojih bratov. Namesto tega je želela živeti normalno življenje, v katerem bi šla na fakulteto in študirala poslovno pravo. Ko je njena družina naletela na posnetek njenega petja, je imel njen oče Joe drugačne načrte.

Janet z bratom Michaelom in mamo.

Janet je povedala: “Pustila sem posnetek na aparatu, prišla domov iz šole in tam so bili moj oče, Randy in Mike. Poslušali so jo. Takrat mi je oče rekel: “Hočem, da poješ.”

Ko je Janet pojasnila, da bi se raje izobraževala in poskusila na drugi poklicni poti, Joe ni bil preveč naklonjen tej zamisli. S smehom je nadaljevala: “Kateri starš ne želi, da greš na fakulteto? Toda on je rekel: ‘Ne, pela boš.’ Rada bi izkusila bivanje v študentskem domu in druženje z drugimi otroki. Vendar sem bila zelo, zelo naivna. Zelo sramežljiva. Nikakor nisem bila svetovljanska.”

2. DRUŽINA JACKSON JE OB SELITVI V LOS ANGELES DOŽIVELA RASIZEM

Ko je skupina Jackson 5 postala velika in uspešna, so se iz Garyja v Indiani preselili v bogato belo sosesko v Los Angelesu, s čimer so postali prva temnopolta družina, ki je živela v Encinu. Žal niso bili deležni najbolj toplega sprejema.

Družina je ob selitvi v Los Angeles doživela rasizem.

“Veliko ljudi nas tam ni želelo,” je dejala Janet. “Pripravili so peticijo, da nas ne bi bilo v soseski. Spomnim se, da sem hodila po ulici in so me klicali z besedo N. Nekdo je peljal mimo in jo zakričal.”

Pevka je podrobno opisala tudi, kako je doživljala rasizem v šoli. Nadaljevala je: “Nekateri učitelji in otroci so se dotikali mojih las, ker so bili drugačni od njihovih, ali moje kože in jo drgnili. Spraševali so: ‘Ali se to odlepi?’

3. JANET SE JE POČUTILA, KOT DA SE NE UJEMA S SVOJIMI BRATI

Čeprav je imela z brati odličen odnos, je Janet razkrila, da so bili trenutki, ko se je počutila kot outsider, saj so bili vsi tako osredotočeni na svojo glasbeno kariero.

Povedala je: “Doma smo imeli studio in ves čas sem hodila tja in gledala, kako moja brata vadita. Skušala sem biti z bratoma v središču dogajanja, vedno sta se zabavala in rada sem bila v njuni bližini. Ko so morali delati in potovati, sem jih pogrešala.”

Na vprašanje, ali se je takrat počutila kot izobčenka, je odgovorila: “Počutila sem se … kot da ne vem kam spadam.”

4. JANET JE ŽELELA NA NASLOVNICI SVOJEGA PRVEGA ALBUMA IZPUSTITI SVOJ PRIIMEK

Leta 1982 je na prodajne police prišel njen debitantski album z naslovom “Rhythm Nation”, a če bi bilo po njeno, na njem ne bi bilo njenega polnega imena.

Želela je, da bi jo oboževalci sprejeli zaradi nje, ne zaradi slavnega priimka Jackson.

Janet je pojasnila: “Želela sem, da bi se predstavljala samo s svojim imenom. Želela sem, da bi me oboževalci sprejeli zaradi mene, da bi jih to zanimalo zaradi mene in ne zato, ker sem sestra Michaela Jacksona. Toda to je vse, kar ta industrija izkorišča. Na to želijo igrati, jaz pa tega nisem želela.”

5. JANET IN MICHAEL STA SE ZAČELA ODDALJEVATI, KO JE IZDAL THRILLER

Ko sta začela v glasbenem poslu, sta bila zelo povezana in sta celo sodelovala pri glasbi. Toda ko je Michael izdal svoj šesti studijski album, se je njun odnos začel spreminjati.

Janet se spominja: “Ko je Mike izdal album, me je vrgel v avto in poslušala sva ga od začetka do konca, da bi videl, kaj si mislim. Spomnim se, da mi je bil album Thriller zelo všeč. A takrat sem prvič v življenju začutila, da je med nama drugače. Da se je nekaj zgodilo.”

Nadaljevala je: “Takrat sva z Mikom začela hoditi vsak svojo pot. Nisva si bila več tako blizu.”

6. JANET JE TEŽKO SKLEPALA PRIJATELJSTVA

Vzdrževanje pravih prijateljstev je lahko zapleteno, če je vanje vpletena slava – in Janet to še predobro ve. V starinskem posnetku iz enega od prvih intervjujev je razkrila, da ji je bilo zaradi imena Jackson težje prepoznati pristna prijateljstva.

Dejala je: “Ne veš, ali so res tvoji prijatelji. Ali gre za to, kdo si ali kaj si? Ali želijo biti tvoji prijatelji samo zato, ker si Janet Jackson, sestra Michaela Jacksona? Ali pa želijo biti tvoji prijatelji, ker si jim globoko v sebi res všeč? To je bila zame ena najtežjih stvari. Nimam veliko prijateljev.”

7. NI SE ŽELELA PRIDRUŽITI IGRALSKI ZASEDBI SERIJE FAME

Cleo Hewitt je morda izstopajoč lik iz klasične serije, a kot se je izkazalo, se Janet ni želela pridružiti seriji. Dejala je: “Nisem želela biti v seriji Fame, nisem želela sodelovati v tej seriji. Otroci so bili odlični, vendar tega nisem želela početi. To sem naredila zaradi očeta.”

Foto: PROFIMEDIA

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam