NOTINO

Kako z beljenjem zob doma doseči profesionalne rezultate?

Beljenje zob je priljubljena in dostopna metoda za sijoč nasmeh, ki lahko resnično spremeni naš videz. 

Beljenje zob ponuja številne možnosti za polepšanje našega nasmeha, od odstranjevanja madežev do izboljšanja naše naravne barve zob. Med številnimi izdelki in tehnikami, ki so na voljo, so belilni trakovi in belilne zobne paste postali izjemno priljubljeni, predvsem zato, ker so enostavni za uporabo in učinkoviti. Trakovi so na primer priročni za domačo uporabo in so odličen način, da dosežemo profesionalne rezultate in nam za to ni potrebno obiskati zobozdravnika. V tem članku boste izvedeli, kako lahko torej z uporabo belilnih trakov in belilnih zobnih past dosežemo bolj samozavesten nasmeh. Vendar najprej poglejmo, kaj vse sploh vpliva na barvo naših zob.

Od česa je odvisna barva naših zob in kaj vse vpliva nanjo?

Barve zob nimamo vsi enake, saj je odvisna od več dejavnikov, ki lahko vplivajo na njihovo naravno belino. Osnovno barvo zobne sklenine lahko tako določajo genetske značilnosti, na barvo naših zob vpliva uživanje določenih živil in pijač, kot so kava, čaj, vino in gazirane pijače, saj obarvajo zobno sklenino. Tudi tobak je še en znani krivec, ki lahko prispeva k temu, da naši zobje postanejo bolj rumeni. Svojo vlogo pa igra tudi staranje, saj se sklenina s časom tanjša, kar lahko zobem daje bolj rumenkast odtenek. Nenazadnje pa tudi lahko tudi nekatera zdravila in zdravljenja vplivajo na barvo zob. To, da poznamo vse te dejavnike je ključnega pomena pri izbiri prave metode beljenja zob, ki bo ustrezala našim potrebam in ciljem. S pravilno uporabo izdelkov, kot so belilni trakovi in belilne zobne paste je mogoče odpraviti ali vsaj zmanjšati učinke vseh naštetih dejavnikov in povrniti zobem njihovo naravno belino.

Beljenje zob z belilnimi trakovi

Belilni trakovi, ki jih najdete na spletni strani notino.si, ponujajo praktično in cenovno dostopno rešitev za beljenje zob. Njihova glavna prednost je enostavna uporaba, saj lahko postopek izvedete doma in vam ni potrebno obiskati zobozdravnika. Uporaba belilnih trakov je preprosta: trakove nanesite vsak dan pred spanjem za pol ure na očiščene zobe približno štirinajst dni Večina trakov ne zahteva posebnega čiščenja ali izpiranja, kar še olajša že tako enostaven postopek beljenja, trakovi pa niso moteči in v ustni votilini ne drsijo.

Uporaba belilnih trakov doma je zelo preprosta. Foto: Profimedia

Rezultati uporabe belilnih trakov lahko postanejo vidni že po prvih nekaj uporabah, vendar je končni učinek odvisen od več dejavnikov. Med drugim lahko vplivajo na rezultat začetna barva zob, vrsta in trajanje obarvanja ter rednost uporabe trakov. Priporočljivo je, da upoštevate priporočila proizvajalca in jih uporabljate dosledno v skladu z navodili in tako dosežete najboljše rezultate. Belilni trakovi na spletni strani notino.si ponujajo različne možnosti, ki ustrezajo različnim potrebam in so primerni za vsak žep. Ne glede na to, ali iščete nežno beljenje ali hitre in opazne rezultate, boste v ponudbi našli izdelek, ki je pravi za vas. Ta pristop k beljenju zob zagotavlja prilagodljivost in udobje, hkrati pa je personalizirana rešitev za vse, ki želimo polepšati svoj nasmeh.

Belilne trakove lahko uporabljamo hkrati z belilnimi zobnimi pastami.

Kako delujejo belilne zobne paste?

Belilna zobna pasta deluje na fizikalnem ali kemičnem principu. Če deluje na fizikalnem principu, vsebuje abrazivne sestavine, ki nežno brusijo zobno sklenino. Belilne zobne paste, ki delujejo na kemičnem principu, pa vsebujejo peroksid, ki odstranjuje barvne pigmente v strukturi zob. Poleg belilnih zobnih past in belilnih trakov za zobe lahko preizkusite tudi črno oglje v črni belilni pasti, ki z zob odstrani madeže in zobne obloge. Priljubljeni pa so tudi praški za beljenje zob. Seveda belilne zobne paste in belilni trakovi za zobe ne bodo dali istega rezultata kot profesionalno beljenje, bodo pa vaši zobje posvetljeni za odtenek ali dva. Hkrati lahko mnoge med njimi ohranjajo zdravo ustno votlino in imajo večnamenski učinek. In, če ste se spraševali, ali lahko belilne zobne paste in belilne trakove uporabite skupaj, je odgovor da, saj tako dosežemo najboljši možen učinek! 

Beli zobje so tako postali enostavno dosegljivi, saj z uporabo belilnih trakov in belilnih zobnih past, ki so na voljo na trgu, lahko vsaka Nepremagljiva izboljša barvo svojih zob in poudari svoj nasmeh. Redno čiščenje zob, skupaj z uporabo belilnih trakov in zobnih past, je ključ do dolgotrajno belih zob. Vselej pa se je dobro tudi posvetovati z zobozdravnikom, saj se tako lahko prepričate, da so izdelki in metode, ki jih uporabljate, primerni za vašo ustno zdravje.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam