Katera astrološka znamenja znajo najbolje poskrbeti zase in uživati?

Kako znamo uživati, kažeta Venera in Jupiter v našem horoskopu. Venera, boginja ljubezni, namreč poskrbi za to, da se imamo lepo, in pričara priložnosti, ko se nam zdi, da zajemamo življenje s polno žlico – pa naj bo to ob nakupovanju nakita ali oblačil, klepetu s prijateljico, na zabavi, v savni, na gala prireditvi ali gurmanski večerji.

Jupiter, planet obilja in priložnosti, pa je po drugi strani povezan ne le s prijetnejšimi platmi življenja, ampak tudi s pretiravanjem – in tam, kjer je je položen, se pogosto ne moremo ustaviti in si res damo duška. Če sta Venera in Jupiter v vaši karti ugodno povezana med sabo – v konjunkciji, sekstilu ali trigonu –, ste zaščiteni in se dobro izvlečete iz še tako kočljive situacije. Ni se vam treba bati za finance in ste rojena uživačka. Je pa res, da ste hkrati nagnjeni k pretiravanju in lahko preveč pojeste, preveč zapravite in tudi sicer ne poznate nobene omejitve. Enako velja, če je eden od teh dveh planetov v vaši prvi, drugi ali četrti hiši. 

Luna lahko prav tako kaže, ali smo nagnjeni k pretiravanju z dobrotami na mizi, a jo bolj povezujemo s prenajedanjem za tolažbo. Planet, ki v karti predstavlja zmernost, disciplino in omejitve, pa je Saturn. Čeprav ga na prvi pogled ne maramo, ker nam postavlja meje, pa brez njega ne bi mogli shujšati, vzpostaviti zdrave rutine in se usekati po prstih, ko nam seganje po sladkem in zapravljanje v nebo v resnici škodita. 

Kadar našo prvo hišo prehaja Jupiter, smo sicer v srečnem obdobju, polnem priložnosti, a se praviloma tudi zredimo (ali zanosimo), medtem ko nas Saturn v njej naredi bolj resne, odgovorne, vestne, nam postavlja omejitve ter je odličen, če se želimo znebiti kilogramov.

Kadar našo prvo hišo prehaja Jupiter, smo sicer v srečnem obdobju, polnem priložnosti, a se praviloma tudi zredimo (ali zanosimo), medtem ko nas Saturn v njej naredi bolj resne, odgovorne, vestne, nam postavlja omejitve ter je odličen, če se želimo znebiti kilogramov. Če pa prehaja šesto hišo zdravja, je običajno to čas, ko nas zdravstvene težave prisilijo v dosledno vadbeno-prehransko rutino, da smo na koncu posledično v boljši pripravljenosti kot kadarkoli prej.

Katera znamenja so kralji razvajanja in asketi

Izmed znamenj so največji užitkarji biki in levi. Prvim vlada Venera, drugim pa Sonce. Prvi znajo uživati v luksuzu, čutnosti in dobrem življenju, drugi so večji kot življenje samo, ustvarjalni in resnično bleščeči kot sonce.

Od bikov bi se vsekakor lahko naučili, da si je treba kdaj privoščiti kaj za dušo, četudi malo več stane, kako se razvajati in sprostiti, npr. iti v savno ali jesti ostrige na francoski rivieri, hkrati pa lenariti in početi vse v svojem umirjenem ritmu.

Levi pa nam lahko pokažejo, kako biti prava diva, četudi malce muhasta, a tudi elegantna in samozavestna. 

Kozorogom in vodnarjem po drugi strani vlada Saturn. Prvi se znajo odpovedati marsičemu in trdo delati za svoje ambicije. Zelo uspešni so, a včasih preveč strogi in hladni, tudi do sebe. Za vzgled nam je lahko njihova disciplina na vseh področjih, v opozorilo pa, da je druga skrajnost pretiranega uživanja železna in dolgočasna rutina.

Vodnarji so ekscentrični in intelektualni. Po eni strani prvi preizkusijo nove oblike vadbe na spletu ter različne razstrupljevalne programe ter kupujejo v ekološki trgovini, po drugi pa zlahka pozabijo nase, ko jih prevzamejo humanitarni projekti ali zanimive razprave z nekom na njihovi mentalni ravni. Od njih se lahko naučimo sprejemati eksotične novosti ter različno napredno tehnologijo – na primer kozmetične tretmaje, uporabimo kokosove skodelice namesto navadnih, se vpišemo na tango … 

Znamenja, ki bi se morala bolje naučiti skrbeti zase

Znamenja, ki bi se morala bolje naučiti skrbeti zase, saj so preveč usmerjena na druge – ker so sočutna ali ker se podrejajo –, so rak, tehtnica in ribi. Rakice so na primer značilne mame koklje, ki se razdajajo za svojo družino, skrbijo za vse in nenehno kuhajo. Sebe postavijo na prvo mesto, šele ko jih nekdo tako močno prizadene, da se skrijejo pod oklep in kuhajo mulo. Najbolje je, da jim družinski člani kupijo bon za razvajanje ali jih pošljejo na uživaške počitnice.

Tehtnice so preprosto brez hrbtenice. Tako močno potrebo imajo po tem, da bi jih imeli vsi radi in bi bilo v njihovem svetu vse lepo in prav – povrhu pa se še ne znajo odločati in ne marajo sprememb –, da vsem ustrežejo, pogosto za ceno lastnega zadovoljstva. Čeprav jim prav tako vlada Venera kot bikom, pri njih poudarja potrebo po ljubezni in partnerstvu, tako v neskončnost sprejemajo (slabe) kompromise, samo da niso same. Najbolje bi bilo, da bi se naučile postaviti zase ali se vsaj pogajati o tem, kar si zares želijo.

In ribe? Najbolj odzemljeno znamenje zodiaka okolica pogosto ujame na njihovo sočutje. Ker se jim vsi smilijo, so prave socialne ustanove, ki se razdajajo in pomagajo na vse konce in kraje. Če se ukvarjajo z duhovnostjo, si lahko pomagajo z meditacijo in drugimi tehnikami, a morajo vseeno paziti, saj naivno verjamejo vsemu in vsakomur, kar pomeni, da jih lahko vrti okoli prsta vsak samooklicani guru. Da bi lahko poskrbele zase, se nehale smiliti same sebi ali živeti v iluzijah, morajo biti čim bolj realne.

Pikolovski natančneži in sproščeni ležerneži

Device so nam lahko za zgled pri pikolovski skrbi zase, one pa se lahko od užitkarskih levov ali površnih dvojčkov naučijo, da je sterilno čisto stanovanje lahko kdaj tudi na drugem mestu in da se svet ne bo podrl, če vsako minuto ne upoštevamo vseh pravil. Slednje jim namreč dobro služi, ko so npr. na dieti ali končujejo služben projekt, problem je v tem, da device tudi ob treh ponoči sredi ničesar čakajo na zeleno luč, preden si upajo čez cesto. Premostiti morajo omejitve, ki si jih postavljajo same, se sprostiti in zaživeti. 

Že omenjeni dvojčki so kljub istemu vladarju – Merkurju – njihovo popolno nasprotje. Medtem ko so device pridne mravljice, dvojčki uživajo v sladkem brezdelju, z veseljem v soboto obiščejo tržnico, kjer se lahko ob sproščenem prijateljskem klepetu ali s časopisom pod roko in radovednim oziranjem naokoli predstavljajo iz lokala v lokal vse do poznega popoldneva. Njihova največja vrlina je, da znajo nad vsem zamahniti z roko in reči: »Ah, pa kaj!« Čeprav jih zato označujejo za površne, jim prav to prihrani veliko živčne energije za prijetnejše dejavnosti.

Bojevniki in srečneži

In ovni? Vlada jim Mars, bojevit planet vojne, zato so bolj nagnjeni k tekmovanju kot uživanju in premišljeni skrbi zase. Kar naprej se zaganjajo od enega do drugega cilja, zmage, rekorda in preprosto ne znajo odklopiti. Naučiti se morajo biti bolj prizanesljivi s sabo in se ne gnati prek svojih sposobnosti.

Škorpijoni, ki jim prav tako vlada Mars, znajo po drugi strani bolje usmeriti svojo energijo, previdni morajo biti samo s svojo uničevalno platjo. Če si želijo nekaj doseči, ni namreč nikogar ali ničesar, ki bi se lahko postavil med njih in njihov cilj. Toda če svojo prodorno in pogosto uničevalno osredotočenost uporabijo za to, da se maščujejo ali manipulirajo z drugimi, si delajo s tem medvedjo uslugo. Običajno potrebujejo leta, da odkrijejo, da ‘zastrupljanje škodi tudi zastrupljevalcu’ in da se zaradi oklepanja svojih mračnih strasti odrekajo drugim življenjskim užitkom.  

Škorpijoni, ki jim prav tako vlada Mars, znajo po drugi strani bolje usmeriti svojo energijo, previdni morajo biti samo s svojo uničevalno platjo.

Strelci pa so varovanci velikega Jupitra, planeta sreče in priložnosti. A ker jim je vse dano na pladnju, včasih ne znajo ceniti vsega, kar imajo. Zanimivo pa je, da kljub ugodnim zvezdnih vplivom ne hlastajo za močjo, položajem in bogastvom. Namesto tega želijo prepotovati svet, raziskati, kaj je za obzorjem, nenehno pridobivajo novo znanje in se učijo tuje jezike. Ker imajo tako pogosto srečo, jim niti ni treba pretirano skrbeti zase, saj običajno življenje samo od sebe poskrbi za to, da padejo na tačke. Kljub temu pa kapljica samoomejevanja ali discipline vsake toliko ne bo odveč.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam