Knjižne škatle, ki so osvojile svet, so osvojile tudi Nepremagljive!

Kako me je osvojila knjiga meseca ali zakaj sem v hipu vzljubila knjižne škatle … 

Če imaš rad knjige, jih imaš pač rad. Tiste prave, ki dišijo po knjigi, ne po tablici, računalniku ali telefonu. Ko še čisto svežo, novo, nedolžno vzamem v roke, jo nežno pobožam po platnicah, morda začutim naslovne črke pod prsti, jo čisto narahlo prelistam … Nato jo odprem ‘na harmoniko’, to se mi zdi podobno dejanje kot takrat, ko oblečem novo krilo in se zavrtim v njem … Knjiga. Vedno jo nosim v torbi. Če bom koga ali na kaj čakala … bom lahko medtem brala.

Že dolga dolga leta mi poštar pozvoni na vrata, ko mi prinese knjigo. Ali jo, če ni prevelika ali debelinka, ‘stlači’ v nabiralnik. Vendar odpiranje kuverte nikoli ni tako slastno, kot če odpiraš škatlo … Drugače je. Spominja na darilo. V njej je knjiga meseca, poleg nje knjiga presenečenja ter še cel kup drobnih pozornosti. Ahhh, kdo ve, da imam rada čokolado z lešniki in rozinamii? Da sem nora na majhne blokce in da jih moram skriti, da jih ne posvoji hčerka? In kako lepa platnena vrečka, iiii, z njo bom hodila v knjižnico.

Male drobnarije v Knjižni škatli poleg knjige meseca pogrejejo mojo dušo. Me razvajajo in kar predstavljam si, kako je nekdo, ki je sestavljal škatlo, premišljeval o tem, kako bi nas, strastne bralce, ta mesec osrečil. Takole – zaradi te čudovite škatle se kar malo počutim srečkica. 

Male drobnarije v Knjižni škatli poleg knjige meseca pogrejejo mojo dušo. Me razvajajo in kar predstavljam si, kako je nekdo, ki je sestavljal škatlo, premišljeval o tem, kako bi nas, strastne bralce, ta mesec osrečil.

Katera je tokrat knjiga meseca? 

Pravzaprav jih je več – na podlagi analize najbolj prodajanih naslovov so pri založbi Učila zasnovali šest tematsko različnih škatel. Odločiti sem se morala med spomini in biografijami, kriminalkami, romancami, aktualnimi temami, škatlo berem s starši (za otroke do 6 let) in tisto za mojo hčerko berem sam (od 7 do 12 let). Ja, moja mala nadstrastna bralka ima zdaj svojo škatlo s svojo knjigo meseca in svojimi drobnarijami (tako je tokrat moj blokec res ostal moj) Zelo je ponosna, jaz pa nanjo, to škatlo si res zasluži. Ok, priznam, če moj otrok ne bi rad bral, bi mu prav tako naročila takšno škatlo – v upanju, da ga branje le razveseli. 

Sama sem se odločila za spomine in biografije, mikale pa so me tudi aktualne teme … No, bo vsaj ostala še kakšna knjiga za takrat, ko bom hotela mimo knjigarne, pa me bo preveč vleklo vanjo.

Kaj pa, če je knjiga presenečenja v škatli knjiga, ki jo že imam? Nič zato! Bom imela vsaj doma na zalogi kakšno super darilce, če ne bom imela časa hoditi po trgovinah, pa se mi bo že mudilo na kakšen rojstni dan. Le še po rožico bom skočila in jo privezala s svilenim trakom na knjigo.

In ko smo ravno pri rojstnih dneh – ker se pri knjižni škatli KNJIGA MESECA lahko odločim tudi za enomesečno naročnino (ali pa trimesečno ali šestmesečno), je ta lahko tudi čudovito presenečenje za rojstni dan ali darilo kar tako nekomu, ki ga želim obdariti. Mu polepšati dan z najlepšim darilom – knjigo. No, dvema knjigama v lični škatli in še kupčkom prisrčnih darilc, ki jih ima rad prav vsak bralec. 

Vas zanima več? Klinknite TUKAJ. Vaša knjižna škatla vas že čaka. In pazite – poštar zvoni le dvakrat ?. S kodo NEPREMAGLJIVA10 pa imate do konca tega meseca, do 31.7. popust na vse zvrsti knjižne škatle. Koda velja za prvi mesec mesečne naročnine.

Članek je nastal v partnerstvu z Založbo Učila.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam