Spoznajte Mojco, ki lahko v stik stopi z dušami

Nepremagljive smo vedno na preži in vedno skušamo najti kakšno novo Nepremagljivo, ki nas bo kaj naučila ter nam pokazala stvari, ki jih mogoče še ne poznamo dobro ali pa si jih težko predstavljamo.

Res imamo srečo, saj je v naši deželi veliko žensk, ki so zanimive in jih enostavno morate spoznati. Ena izmed njih je tudi Mojca Debelak, ki je predsednica Energijskega centra MojChi. 

V Energijskem centru vodijo posameznike skozi intuitivno svetovanje v svet kreacije, kreativnosti, uporabne poslovno-življenjske intuicije, osebnega preseganja in še veliko drugega. To je tudi razlog, da bomo danes spoznale Mojco, ki je terapevtka intuitivne karmične diagnostike. Vas zanima, kako se znebiti bremen, ki nas ovirajo na naših življenjskih področjih? Izvedele boste tudi, kako poteka tovrstna terapija in kako poglobiti stik s samim seboj.

Mojca vaše delo se mi zdi izjemno zanimivo in zapleteno hkrati. Povejte našim Nepremagljivim, kdo je Mojca Debelak v prostem času in kaj ji največ pomeni? Kdo pa je Mojca iz centra MojChi?

V prvi vrsti sem človek s svojimi izzivi in potjo, po kateri skušam hoditi po nareku duše, svojega notranjega glasu oziroma intuicije, kar ni vedno najbolj enostavno, vendar je vredno. Intuicija me vodi z nepredstavljivo natančnostjo in me vedno znova osupne, ko vidim, kako mistično in čudodelno je življenje in kako natančno so stkane vse subtilne niti, ki so med seboj prepletene pa tudi zapletene. Sem tudi mama deklice, ki je zame čudež, saj že pri rosnih letih premore ogromno modrosti, sočutja in je neverjetno odprta za življenje. Na svojstven način me že sedaj prerašča in sama jo vidim kot prijateljico, učiteljico in veliko ljubezen. Rada imam globoke pristne vezi, ki jih tkem v prostem času. Moje življenje je veliko razburkano morje, zato se vedno nekaj dogaja in kot sama rada rečem, smo neprestano v procesu, ki nas transformira in gnete, da prihajamo v stik s prvinskim in pristnim.

Energijski center MojChi je topel dom, za vsakega dušnega popotnika, ki se želi osvoboditi spon podzavesti. Za seboj imam sicer več kot 12 let trdega dela, vendar pa vse bolj čutim, da bi rada svoj kolektiv razširila in svoje znanje delila s srčnimi ljudmi, ki bi pomagali tudi v terapevtskem smislu, zato že urim podmladek terapevtov. Vse več ljudi je, ki si iskreno želijo delati na sebi, razrešiti svoje medosebne odnose in težave in priznam, da sama več ne zmorem tolikšnega obsega. Predvsem sem povezovalna oseba z vizijo in notranjim glasom, ki me tiho vodi vse od kar sem začela z Energijskim centrom MojChi. Cenim iskrenost, odkritosrčnost in sočutnost.

Vaš naziv zveni kar malo mistično in zdi se mi, da si težko predstavljamo, kaj točno vi delate. Kaj pomeni biti terapevtka intuitivne karmične diagnostike? Govorite tudi o karmičnih vozličih, pravite pa tudi, da informacije zdravijo. Predstavljam si, da je vsaka terapija unikatna, to drži?

Zame je to predvsem velika odgovornost. Preko izredno tankočutne intuicije, ki mi je bila položena v zibelko, in preciznih uvidov v človekov ustroj imam možnost vpogleda v zakulisje, podzavest in energijsko shemo slehernega človeka. Preberem lahko podrobnosti iz dinamike odnosov, telesnega in duševnega stanja, naloge, ki jo ima posameznik v svetu, oz. njegov namen. Predvsem pa se čutim poklicano, da človeka povežem s svojim jedrom, da lažje začuti življenje. Vse to se neizogibno prepleta tudi s karmičnimi vozliči, ki so pogosto vzroki za situacije, ki nam nastajajo v življenju. Moja naloga je, da te vozliče najdem in jih pomagam razplesti, pri čemer mi je v veliko pomoč karmična intuitivna diagnostika.

Mojca Debelak, predsednica Energijskega centra MojChi.6

Človek je umsko bitje in zato mora pogosto najprej na umski ravni razumeti, kaj se mu dogaja in predvsem, kakšen je namen, šele nato ima možnost, da stopi na karmično pot, razreši izzive in zaživi v skladu s poslanstvom. Informacije zdravijo in sama skušam informacije predati na način, da se človeka dotaknejo tudi na globljih nivojih, da ponotranji občutke, se odpre sprejemanju in čutenju. Vsaka terapija je povsem unikatna in tudi zame nekaj novega, da pa se lahko približam človeku na tako edinstven način in resnično začutim, kaj kot individualna zavest potrebuje, so predvsem zaslužne intuicija in velike sile, ki gredo čezme.

Medijstvo je nekaj, kar je v tujini zelo modno, saj ima tudi Hollywood svojega medija za znane osebe, ampak kdo je intuitivni medij in kaj to pomeni? Ljudje si tega pri nas še vedno ne znamo dovolj dobro predstavljati, čeprav se mi zdi, da se tudi pri nas stvari v zadnjih letih zelo spreminjajo.

Medijstvo je pravzaprav ena od prvih oblik terapije, s katerimi sem začela. Takrat je bila to še tabu tema, danes pa je nekaj povsem vsakdanjega, predvsem v tujini, kjer se pojavlja z izrazom “mediumship”. Medij je tisti, ki skozi sebe kot kanal za energije spusti določene vibracije, ki jih lahko v obliki sporočila oz. informacij preda naprej. Intuicija je zaraščena z menoj in je ne morem zares ločevati, je vseprisotna v vseh segmentih mojega življenja pa tudi terapevtskega dela, pri medijstvu pa mi pomaga predvsem, da lažje razgrnem širšo sliko tistemu, ki pride po pomoč in odgovorim na vprašanja, ki se porajajo med seanso.

Kako lahko intuitivni medij nekomu pomaga, da se osvobodi ujetih čustev? Na vas se namreč obračajo tudi ljudje, ki žalujejo.

Medij ima možnost povezati se z drugimi dimenzijami, kjer prebiva čista resnica o vsem, kar je lahko zelo očiščevalno, in osvobajajoče za tistega, ki žaluje, saj mu duša svojca preda sporočila, ki jih ni mogla tekom življenja, so pa ključna za osvoboditev ujetih čustev. Ko stopim v stik z dušo, mi ta preda sporočila, jaz pa jih posredujem žalujočemu. Duša točno ve, kaj mora predati, da bo žalujoči lažje šel čez transformacijske procese. 

Vaša meditacija za umirjanje uma je požela velik odziv. Mislite, da je v današnjem času to največji izziv vseh nas? Kako deluje naš um in ali nam lahko pomaga tudi meditacija?

V današnjem času se mi zdi največji izziv biti v stiku z lastno resnico in to resnico tudi živeti v praksi. Živimo v obdobju, ko imamo informacijsko nasičenost in zmedo, kjer je vse res in hkrati nič ni res. Menim, da je naloga slehernika, da se dodobra spozna v drobovje, spozna svojo temo, podzavest in jo presvetli, tudi ni dovolj, da nekaj vemo, če vedenja ne znamo spraviti v življenje. V resnici šteje zgolj izkustvo, kako bogato in polno smo sposobni čutiti življenje sleherni trenutek v skladu z lastno resnico, do katere pa prihajamo tekom ozaveščanja in konstantne transcendence, kvantnih skokov v zavesti, pri čemer nam seveda lahko pomaga tudi meditacija. Vendar ponovno poudarjam, da meditacija ni odmik od življenja, ampak je prisotnost v življenju.

Meditacija ni odmik od življenja, ampak je prisotnost v življenju.

Seveda ima um tukaj veliko vlogo, saj je današnji človek lahko rečem pretežno v umu, kar ga odreže od celote. Um je sicer del celote, vendar ga je treba postaviti na pravo mesto, da lahko kot oproda služi duši. Če pa je obratno, se glas duše zaduši, kar postopoma vodi v nezadovoljstvo in razkroj.

Uma se v resnici ne da izbrisati, niti utišati, je pa lažje živeti, če znamo z njim ravnati, če ga spustimo zelo blizu in spoznamo vse njegove igrice in prefinjene načine delovanja.

Sama sicer čedalje bolj čutim, da ni več veliko prostora za stare paradigme in načine delovanja. Odnosi, ki so delovali po togih pravilih in ne izhajajo iz pristnega, propadajo. Rušijo se sistemi, pravila in človeku ni več zares dovoljeno, da deluje iz uma. Lahko se sicer odloči, da bo hodil po tej poti, vendar bo nedvomno občutil ogromne pritiske, utesnjenost, nezadovoljstvo, nesmiselnost, žalost itd. Tudi za voditelje in duhovne učitelje je to čas, ko star način delovanja ne deluje več.

Povedali ste mi, da se na vas obračajo tudi pari in poslovni partnerji. Kdo se po navadi obrača na vas in zakaj? Bi rekli, da je več mlajših ali starejših? 

Vesela sem, da imam možnost dela z vsemi generacijami, saj me to izjemno bogati s pestrostjo izkušenj. Name se obračajo starši z otroki, najstniki, mladostniki, pa tudi odrasli in starejši ljudje, čeprav je slednjih nekoliko manj. Ljubo mi je delo z otroki, ker so pristni in so neverjetno odprti za čutenje subtilnih nivojev. V zadnjem času je porast ljudi, ki imajo težave z depresijo in samomorilnimi nagnjeni, tudi na področju odnosov je precej pestro, saj smo prisiljeni prevetriti prav vse odnose in spustiti tisto, kar ni več v skladu z našim prvinskim jedrom. Tukaj ne gre samo za partnerske odnose, ampak tudi prijateljske vezi in poslovne odnose. Ljudje se tudi veliko sprašujejo o svojem namenu, predvsem pa vsi čutijo, da nas melje karmično kolo, ki zahteva delo na sebi, delovanje in spremembe tudi tam, kjer smo se morda predolgo zasedeli. V ospredju sta tako individualna kot kolektivna karma in vsi čutimo spremembe, ki se dogajajo, pa čeprav se odvijajo na drugem koncu Zemlje. 

Pravite, da imate radi, da ne veste nič o človeku. Vam lahko pri terapiji postavimo kakšno vprašanje? Prvič pripravljate tudi tečaj intuicije. Kako pri terapiji odvržemo bremena in odkrijemo svoje potenciale?

Največje povpraševanje je po celostni terapiji, v katero so praktično vključeni skoraj vsi elementi ostalih terapij. Kot že samo ime pove, človeka zaobjame holistično tako na telesnem, mentalnem kot duhovnem nivoju. V prvem delu se dotaknemo človekove podzavesti, običajno pogledam čakre in področja v življenju, ki jih posamezna čakra pokriva, podedovane podzavestne vsebine po materini in očetovi dedni liniji, strahove, blokade pa tudi potenciale in namen določenega stanja. Gre za povsem otipljive stvari, ker opišem človekovo življenje, njegove notranje občutke in doživljanja, pa tudi tisto, česar se sam še ne zaveda. Rada imam, da ne vem popolnoma nič o človeku, ki prvič pride k meni. Tako je sploh na prvi terapiji stranka običajno tiho.

Ko končam z diagnostiko, pa je čas še za vprašanja. Terapija se začne že z ozaveščanjem, v drugem delu pa jo nadgradim s transformacijskim procesom, kjer človeka, ki pride v živo, poležem na Schumann Tesla sistem, ki omogoča, da se tkiva sprostijo in um umiri. Človeka peljem v proces, za katerega čutim, da ga v danem trenutku najbolj potrebuje. Pomagam si tudi z višjimi frekvenčnimi stanji, kamor lahko pripnem človeka ali hipnozo, proces pa podprem še z Reikijem in zvočnim frekvenčnim zdravljenjem. V zadnjem času mi je zelo ljub šamanski boben. Na voljo pa so tudi druge terapije in očiščevalni seminarji, kot je na primer Velika konstelacija, ki je nadgradnja tako imenovane postavitve družine po Bertu Hellingerju in je za mnoge močan transformacijski proces, postavljamo različne energije, družinskih članov, ali drugih odnosov. Letos prvič pripravljam tečaj intuicije, večdnevni seminar energijskega zdravljenja ter celostni vikend seminar Potop v globine za opolnomočenje in dvig zavesti.

Terapije pa tudi drugi seminarji in delavnice lahko človeku pomagajo, da odvrže breme, spone in prtljago, ki se nalagajo v podzavesti in nas ovirajo na vseh področjih življenja.

MojChi podpira človeka celostno, da se začne lupiti kot čebula in z vsakim slojem, se čutenje poglablja in poglablja se pristni stik s samim seboj, izboljšajo se odnosi, preoblikujejo, lažje gremo preko svojih notranjih omejitev, prepričanj, strahov. Tisti, ki so pripravljeni zavestno in vztrajno delati na sebi, povedo, da se jim je življenje popolnoma spremenilo, da si nikoli niso mislili, da je kaj takega možno in so hvaležni, da so stopili na to pot.

Mojca hvala za ta izčrpen pogovor in v veselje nam je, da bomo Nepremagljive brale vaše zapise. Verjamemo, da je tudi med nami veliko takšnih, ki smo pripravljene delati na sebi in si želimo bolj pristnega stika same s seboj. Vaše znanje je zagotovo nekaj, kar nas zelo zanima, zato komaj čakamo na naslednji članek.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam