Kaj nam gre na živce in kaj obožujemo pri ljudeh, rojenih v znamenju bika

Bik že s svojimi rogovi nakazuje, da gre za izredno vzdržljivo, fiksno, trmasto, počasno bitje, ki se rado razvaja, išče materialne in čutne užitke, hkrati pa je z nogami trdno na tleh – praktično in potrpežljivo.

Biki potrebujejo stabilnost in ne marajo sprememb. Držijo se začrtane poti, in ko se za nekaj odločijo, se ne premislijo več in jih nihče ne odvrne od njihovega cilja, kar lahko v kombinaciji z neprilagodljivostjo, ozkoglednostjo in zavračanjem tveganja spravlja okolico ob pamet tako doma kot v poslovnem svetu. Varnost in rutina sta namreč glavni postavki na bikovi prioritetni listi. Prednost vsega tega je sicer, da so pripadniki tega znamenja izredno zanesljivi, predani dolžnostim in zvesti.

Njihovo stoično naravo stežka kaj spravi iz tira. Posebno pod pritiskom so izredno trpežni. Hkrati pa je druga plat njihove narave veliko prijetnejša in lahkotnejša, saj jim vendarle vlada Venera, boginja ljubezni, senzualnosti in lepote. Biki so tako veliki esteti, ženske s poudarjeno energijo bika pa med najbolj urejenimi in skladno oblečenimi v zodiaku. Pohvalijo se lahko s popolnim občutkom za modne kombinacije in izbranim slogom. Radi imajo vse veje umetnosti – glasbo, umetnost, ples … Z enakim prirojenim čutom za skladnost znajo tudi opremiti svoj dom.

Venera pa v njih budi tudi nagnjenost k seksualnim užitkom in erotiki, tako so med najbolj čutnimi znamenji, ki znajo partnerja razvajati in spraviti ob pamet, hkrati pa si lahko tudi precej posesivni in ljubosumni, saj v razmerju iščejo varnost in zvestobo. Do partnerja imajo lahko podoben odnos kot do denarja – hočejo si ga prilastiti.

Kateri sta največji vrlini bikov?

Njihovi največji vrlini sta gotovo vzdržljivost in osebna integriteta. So dobri organizatorji in načrtovalci, svoje cilje dosegajo kljub preprekam na poti. Njihova slabost pa je vsekakor, da ne znajo upoštevati mnenja drugih, niti ne razumejo niti ne sprejemajo njihovih argumentov. Ne odpuščajo in ne pozabljajo. Nadležno je tudi, da nočejo nikoli preizkusiti ničesar novega. Osredotočeni so na premoženje in luksuzne dobrine, udobje in ugodje, razvajajo se, iščejo užitke in dobro življenje, kar gre lahko marsikomu v nos. So namreč rojeni hedonisti in gurmani. 

Ena njihovih glavnih strasti je denar, ki ga nenehno kopičijo in ga želijo pridobiti čim več, hkrati pa jim ga ni škoda za razkošne dobrine. Ker so previdni, zavarujejo svoje premoženje in nepremičnine.

Ena glavnih strasti bikov je denar, ki ga nenehno kopičijo in ga želijo pridobiti čim več.

Vsekakor jih spremlja karma, povezana s preveliko navezanostjo na materialne dobrine, iskanjem varnosti v premoženju ter zunanjih potrditvah. Nehati morajo iskati varnost zunaj sebe!

V starševski vlogi vztrajajo pri rutini in disciplini, izogibajo se spontanosti, a spodbujajo praktičnost in kreativnost otrok. Hkrati tudi otroci, rojeni v tem znamenju, potrebujejo predvidljiv urnik in praktično naravnano izobrazbo. Pogosto so to otroci, ki s seboj nosijo svojo ninico, da se počutijo varno. Lahko so rahlo boječi in potrebujejo spodbudo, pozneje pa so izredno trmasti.

Biki so lahko odlični restavratorji, bankirji ali vodje restavracije, ustrezajo jim tudi poklici, povezani z zemljo – vrtnar, cvetličar, kmet, arhitekt, inženir, nepremičninski agent … Zaradi vpliva Venere so lahko tudi odlični glasbeniki, trgovci z umetninami ali starinami, draguljarji, na račun svoje zanesljivosti pa tudi uradniki, administratorji, finančniki, menedžerji.

Če jih želite razveseliti, se jim pridružite pri vrtnarjenju, ustvarjanju z glino, opremljanju doma, kuhanju, zbiranju starin in umetniških kosov ali dobrega vina, na večerji v dobri restavraciji, masaži, jogi, plesu, pri kozmetičarki ali nakupovanju, saj obožujejo vse našteto in jim gre vse to tudi odlično od rok.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam