Mesečni astrološki koledar za januar 2023

Počasno in lenobno bomo začeli novo leto. Ker sta retrogradna tako Merkur kot Mars, nekako ne bomo imeli pravega zagona, motivacije za uresničevanje ciljev, pri nalogah, ki nas čakajo, pa se bo ves čas nekaj zapletalo.

Občutek, da imajo zategnjeno ročno zavoro, bodo imeli predvsem tisti s Soncem in ascendentom v ovnu in škorpijonu, največ težav pri komunikaciji, potovanjih, dogovorih pa bodo deležni dvojčki in device. Januar je tako veliko primernejši za analizo stanja, delanje bilance, reševanje odprtih zadev kot začenjanje česarkoli novega. Vse tja do 22. 1. torej počakajte in se pripravite na nov začetek po mlaju 21. 1. in po tem, ko se Mars in Merkur spet začneta gibati direktno.

Venera 3. 1. vstopi v vodnarja. V odnosih bomo vse do konca meseca bolj odprti, družabni, a tudi neodvisni in iskali svobodo, želeli poudariti svojo individualnost, v ospredje postaviti svoje želje. Samski bodo iskali partnerja, ki bom predvsem njihov prijatelj. 

Prvi januarski teden nam bo postregel z dvema prijetnima aspektoma, to sta Venera v sekstilu z Jupitrom in Sonce v sekstilu z Uranom. Prvi prinaša srečo v ljubezni, tudi srečno roko pri nakupih oblačil, kozmetike, dragih in lepih predmetov, če ne morete počakati do konca Merkurjeve retrogradnosti. Dobro bomo razpoloženi, čas je odličen za druženje in zmenke. Drugi aspekt kaže potrebo po spremembah, da bomo vedno bolj pripravljeni odpreti vrata in pustiti, da nov veter pomete staro iz našega življenja. Ker še ni čas za konkretne spremembe, si vsaj zapišite ideje zanje.

Polna luna v raku 6. 1. je prinesla več čustvenega nihanja, občutljivosti, menjavanja razpoloženja. Ker je v opoziciji z retrogradnim Merkurjem, lahko v tem času pričakujemo tako več čustvene drame kot konkretnih zapletov v prometu, napak, ovir, zamud.

Dišalo bo po svežih idejah in ljubezni

Naslednji dnevi bodo prijetni. V soboto, 7. 1., se nam lahko razjasni neka skrivnost iz preteklosti. V nedeljo, 8. 1., bomo težko pri miru in doma, polni bomo novih idej in želje po raziskovanju, razpravljanju, izmenjavi argumentov pogledov na svet. Najbolje bi bilo, da se odpravite na izlet. Če dobite dobro poslovno idejo ali se domislite rešitve neke težave, si jo zapišite. V ponedeljek, 9. 1., pa bo vse dišalo po ljubezni s konjunkcijo Venera in Marsa. Izkoristite vpliv in se čutno povežite s partnerjem.

Mars se 12. 1. končno obrača nazaj v direktno gibanje in postopoma bomo imeli spet več energije, moči, volje, zagona, želje po akciji. Športniki, poslovneži, vojaki, kirurgi, detektivi, vsi, ki opravljate fizična dela, si lahko oddahnete, saj vam bo šlo spet vse lažje od rok. 

Po navdiha, intuicije in upanja polnem 13. 1., ki bo odličen za duhovno delo, umetniško ustvarjanje in kreativne hobije, nas 14. 1. čaka nekaj turbulenc v odnosih. Venera bo v kvadratu z Uranom, tako v partnerstvu nečesa ne bomo več prenašali. Lahko smo celo (pre)impulzivni in zaradi nepomembnega sprožilca, ki nas je spravil na obrate, nepričakovano končamo razmerje. Vezani se lahko prepirajo.

Sreda, 18. 1., bo zelo intenzivna. Po eni strani je Sonce na Plutonu, kar lahko prinese težave z avtoriteto, kazanje mišic in uveljavljanje prevlade in ega močnejših nad šibkejšimi na delovnem mestu, po drugi strani se ta dan obrača Merkur, kar ga lahko zabeli z nepotrebnimi zapleti, nesporazumi in napakami. Nekaj dni še počakajte s podpisovanjem pogodb, da se planet komunikacije premakne z mesta, najbolje do mlaja 21. 1., ki obljublja srečo, razvoj in napredek podjetnikom in vsem, ki začenjate karkoli novega.

Ker bo mlaj v vodnarju, v katerega dan prej vstopi še Sonce, bomo začutili val nove energije. Te dneve bomo doživljali kot veliko bolj prelomne kot tiste okoli novega leta, saj bomo zdaj res pripravljeni iti naprej, ne da bi nas pri tem ves čas nekaj blokiralo. Vodnarjeve energije so odlične za timsko delo. Spodbujajo sodelovanje, moderen pristop, napredno razmišljanje, odprtost za nove ideje in predloge drugih, iskanje napredka. Vse to izkoristite za nove poslovne projekte, vpise na različne tečaje, uveljavljanje osebnih novoletnih resolucij, spremembe na vseh področjih. 

V odnosih bomo resni, hladni, zadržani 22. 1., ko bo Venera na Saturnu. Ne delajte iz muhe slona, če razmerje v teh dneh ne bo najbolj ljubeče in bosta delovala bolj kot poslovna partnerja kot zaljubljena zakonca. V torek, 24. 1., se nam obeta čudovit aspekt, Sonce sekstil Jupiter, ki ga izkoristite za nove naložbe, vlaganje, nakupe, druženje, poslovne projekte, povezovanje s tujino, potovanja … Vse vam bo namreč teklo kot namazano in spremljala vas bo sreča.

Venera vstopi v ribi 27. 1. Bolj čustveni bomo in iskali bližino, toplino, pozornost v odnosu. Nič več nam ne bo tako pomembno, da nam partner pusti dihati, želeli bomo, da nas razume in je ves čas ob nas ter nas razvaja. Lahko se v tem času udeležimo kakšne spodbudne duhovne delavnice ali ustvarjalnega tečaja.

Konec meseca bomo prav tako odprti za nove ideje, poleg tega bomo imeli tudi dovolj volje in moči, da jih začnemo uresničevati. Športniki naj izkoristijo 29. 1. za intenzivno vadbo.

Kako najbolje izkoristiti januar?

  • Odpočijte si od norega decembra. Namesto da se razburjate nad tem, da retrogradna Merkur in Mars ustavljata energijo, stvari počasneje tečejo in še ni čas za korak naprej, bodite hvaležni za premor, ko lahko malce zadihate. 
  • Z vsemi pomembnimi novostmi počakajte do 21. 1., ko se dovrši mlaj v vodnarju, ki obljublja srečo pri novih projektih.
  • Zavedajte se, da se bodo vaše potrebe v ljubezni spreminjale, kar nima nobene zveze s partnerjem. Večji del meseca boste namreč pri njem bolj iskali sorodno razmišljanje, želeli, da vam pusti prostor za dihanje in ni nalepljen na vas, na koncu pa ravno obratno – čustva, nežnost, bližino, toplino.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam