Mesečni astrološki koledar za junij

Mesec junij prinaša upanje, optimizem, lahkotnost in druženje. V začetku meseca pa se Merkur, planet komunikacije, trgovine in potovanj, obrne nazaj v direktno gibanje.

S tem se začenja obdobje, ko gremo tudi mi lahko naprej in začenjamo nove projekte, sklepamo pogodbe in nakupujemo, ni nam treba več čakati in popravljati preteklih napak, se ukvarjati z zapleti in zamudami. Nekaj dni po 4. 6. se sicer še ni smiselno hitro in brezglavo zagnati v vse, kar ni nujno, saj ob Merkurjevem obratu še malce traja, da se planet premakne naprej, s tem pa se stvari spet postavijo na svoje mesto in stečejo. 

Sicer nas čaka prijeten in spodbuden mesec, obarvan z lahkotnimi poletnimi energijami, ko bomo naposled zadihali s polnimi pljuči in razširili krila.

Pri tem smo lahko sicer naivni, preveč zaupljivi, idealistični in odzemljeni ter pretiravamo, pa vendarle bosta na splošno prevladovala optimizem, zazrti bomo v prihodnost. 

V odnosih nas lahko v začetku in sredini meseca čaka nekaj čeri, toda po drugi strani junij prinaša tudi kar nekaj spodbudnih Venerinih aspektov. Lahko na hitro razpadejo zveze, ki nimajo smisla, zdrave in trdne pa se še okrepijo. Predvsem v drugi polovici meseca nas čakata strast, romantika, uresničena hrepenenja, obilica zabave, pogovorov, druženja, raziskovanja in hudomušnosti, zato velja čas izkoristiti za dopust ali ga vsaj čim več preživljati s partnerjem oz. v družbi. Samski naj izkoristijo vplive za spoznavanje novih ljudi, zabave, srečanja, povezovanje z različnimi skupinami, saj bomo sproščeni in odprti, kar prinaša tudi več možnosti za spoznavanje simpatij.

Venera nam 11. in 18. 6. podstavlja ovire na finančnem področju

Izognite se vlaganju in večjim nakupom dragih stvari, tudi z nepremičninskimi posli je smiselno malce počakati. Če se le da, se ta dan ne odpravite k frizerju, izpustite kozmetične tretmaje in nakupe oblačil, obutve, umetniških del in dekorativnih predmetov, saj z rezultatom ne boste zadovoljni ali bo šlo kaj narobe.

Merkur se na svoji zdaj direktni poti 13. 6. premakne v dvojčke, znamenje, ki mu vlada, tam se mu 23. 6. pridruži še Venera. Veliko več se bomo dogovarjali, pogovarjali, srečevali, povezovali in neobremenjeno družili. Čas je odličen za piknike, poletne zabave, neobremenjena srečanja, zato se oglasite znancem in prijateljem, ki ste jim že večkrat rekli, da se slišite in vidite z njimi. Venera lahko prinese več simpatij hkrati, bolj bomo naklonjeni lahkotnemu ljubimkanju kot resnim zvezam, in lahko letali s cveta na svet. V resnih zvezah nam bo pomembno, da se s partnerjem lahko pogovarjamo, da je zanimiv in zabaven ter nam ni z njim nikoli dolgčas. 

Polna luna v strelcu 14. 6. bo spodbudila novo upanje in željo po potovanjih v tujino. Načrtovali bomo, kam se bomo odpravili, paziti pa moramo, da ne bomo preveč naivni in zaupljivi. Vse do 17. 6. poskrbimo, da bomo ostali z nogami trdno na tleh, saj nas sanjarjenje in nerealno hrepenenje lahko spravi v težave.

Vse do 17. 6. poskrbimo, da bomo ostali z nogami trdno na tleh, saj nas sanjarjenje in nerealno hrepenenje lahko spravi v težave.

Izredno prijetna bosta 19. in 20. 6., tako za ustvarjanje, odnose, druženje kot poslovno komunikacijo in sodelovanje. Poskrbite, da ne boste ostali doma, ampak se obdali z ljudmi, ki vam odpirajo nova obzorja – če bo med njimi nova simpatija, še toliko bolje.

Strastno bo v odnosih 21. 6., ko se Venera poveže s Plutonom. Hkrati je dan ugoden za finančne posle, nakupe lepih reči, tretmaje za polepšanje videza, umetniško ustvarjanje …

Konec meseca za delo, trud, napredek in službene naloge izkoristite 27. 6., ko boste vztrajno, pridno in potrpežljivo napredovali pri vsem, česar se lotite. Mlaj v raku, ki nas čaka 29. 6., nas namreč odmika od dolžnosti in obveznosti ter prinaša čas, namenjen družini in najbližjim. Odlično je, če se tedaj odpravite na dopust ali se vsaj posvetite domačim. Pazite se le pretiravanja s hrano, pijačo, dobrotami in ostanite zmerni, saj lahko življenje zajemamo s preveliko žlico, kar se nam dolgoročno ne bo obrestovalo.

Kako najbolje izkoristiti junij:

  • Po Merkurjevem obratu se lotite vsega, s čimer ste odlašali, naj gre za nakupe, dogovore, podpisovanje pogodb ali potovanja. Najbolje bo, da se zadev lotite že v prvem delu meseca, saj boste v nadaljevanju vedno bolj nagnjeni k zabavi in brezskrbnosti ter se vam ne bo ljubilo ukvarjati z resnimi zadevami.
  • Čas poletne lahkotnosti letos dobro izkoristite, saj nas po težkih dveh letih čaka naporna jesen. Ne obremenjujte se vnaprej s tem, kaj prihaja, ampak poskrbite, da boste poleti res vdihnili življenje s polnimi pljuči ter si napolnili baterije. Povezujte se, zabavajte, srečujte z zanimivimi ljudmi, konec meseca pa se obdajte z družino.
  • Edino opozorilo meseca je, da bodite čim bolj realni tako poslovno kot zasebno. Sanjarjenje, prevelika zaupljivost, naivnost, idealizem namreč vodijo v poznejše razočaranje. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam