Mesečni astrološki koledar za maj 2023

Začetek meseca bo še malce turbulenten, saj nas čaka 5. maja lunin mrk, hkrati pa je Merkur še vedno retrograden, kar nam prinaša zaplete v komunikaciji, na potovanjih, pri dogovarjanju …

Mrk bodo najbolj čutili škorpijoni, biki, levi in vodnarji, na splošno pa prinaša razčiščevanje v odnosih, globoka čustva, na dan lahko pridejo skrivnosti, morali se bomo dogovarjati in usklajevati. Prav tako bomo veliko premišljali o financah in lahko se pokažejo posledice preteklega vlaganja ali napačne presoje. 

Sedmega maja Venera vstopi v raka. Bolj čustveni bomo, občutljivi, v ljubezni previdni in omahljivi. Raje bomo doma kot v družbi, obdajali se bomo z ljudmi, ki so nam blizu in nam dajejo občutek varnosti. Veliko raje bomo kaj dobrega skuhali in pojedli. Družina bo zaradi tega vpliva ves maj na prvem mestu.

Čeprav se Merkur obrne direktno šele 15. maja – in astrološko modro je še nekaj dni po njegovem obratu počakati z večjimi nakupi in pomembnejšimi odločitvami, da pridobi hitrost –, sta dva dneva pred tem že spodbudna za vse, česar ne morete odložiti na poznejši čas. Lahko razmislite, kaj si želite spremeniti, in se šele po obratu konkretno lotite dela, se začnete že prej dogovarjati z drugimi, a še ne sprejmete dokončnih odločitev. 

Zelo pomemben datum je 16. maj, ko Jupiter vstopi v bika, v katerem bo ostal do junija 2024. Biki se lahko razveselite, saj planet dobrotnik, ki prinaša srečo, z vstopom v vaše znamenje obljublja, da vam bo stal ob strani, vam prinašal nove priložnosti in uspeh. Ovni, ki se poslavljajo od njegove podpore, pa naj tudi ne bodo preveč nesrečni, saj bo z vstopom v bika oplemenitil njihovo služenje denarja. Sicer se bomo v tem času vsi več ukvarjali s financami. Čeprav nas takoj ob prestopu Jupitra v novo znamenje na globalni ravni čaka neki padec, rušenje, izguba, pretres, alarm, povezan z izčrpavanjem naravnih virov, se bo dolgoročno slika na finančnih trgih izboljšala. Več bo priložnosti za zaslužek, predvsem zemeljska znamenja bodo deležna spodbudnih vplivov. Po drugi strani je znamenje bika povezano z luksuzom, užitki, nepremičninami, kmetijstvom, umetnostjo. Vse to bo v ospredju. Želeli se bomo razvajati in si privoščiti dobro hrano, pijačo, kozmetični tretma, masažo, si kupiti lepa, brezčasna klasična oblačila ter se obdati z lepimi predmeti in umetniškimi deli.

Mlaj 19. maja bo spodbuden in prinašal dodatno motivacijo za urejanje financ. Umetniki izkoristite 18. maj, ko bomo imeli ogromno navdiha, športniki in tisti, ki potrebujete veliko energije in moči za fizično delo, pa 21. in 22. maj. Ovire, črnogledost in slabe novice nas lahko dosežejo 28. maja, zato tedaj ne rinite z glavo skozi zid, ampak (predvsem poslovno) preložite vse, kar se zapleta, na poznejše dni.

Mars 20. maja prestopi v leva, tako bomo veliko bolj odločni, bojeviti, samozavestni, celo vzvišeni, želeli bomo biti v središču pozornosti. A ker se neprijetno poveže s Plutonom, to ni čas za kazanje mišic in repenčenje, saj lahko potegnemo kratko, ker se merimo z močnejšim nasprotnikom. Vpliv bo trajal nekaj dni. Veliko bolj jezljivi in srboriti bomo, a je bolje, da se zadržimo, se ne prepiramo, presežke energije in nemir pa uravnovesimo na zdrav način. 

Dobra novica je, da 21. maja Sonce vstopi v igrive, radožive dvojčke, ki se želijo zabavati in družiti. Sprostili se bomo, veliko bolj očarljivi, zgovorni, simpatični bomo. Čas je odličen za pomladanske piknike in druženje s prijatelji in znanci. Ker je dvojček površno znamenje, ne pričakujte globokih in usodnih ljubezni in prijateljstev za vse življenje. Raje si razširite krog znancev, pojdite na krajše potovanje, samski pa se neobvezno spogledujte.

In ljubezen? V začetku meseca se ne odločajte o ničemer, ne začenjajte nove zveze, saj se bodo okoliščine spreminjale, 4. maja pa naj vas ne pretenta nekdo sladkih besed, ki vam bo laskal, v resnici pa vas bo želel samo izkoristiti. Mrk 5. maja sicer lahko prinese kakšno ljubezensko priložnost, če aktivira to področje v vaši rojstni karti. Po 7. maju bomo previdnejši, bolj čustveni in romantični. Na zmenek pojdite 12. maja, 13. maj bo dober dan za vezane, saj se boste lahko oprli na partnerja in si bosta prizadevala za skupne cilje. Po 21. maju bomo veliko bolj sproščeni in odprti, čas je za nova poznanstva, simpatije, tipanje terena. Pustite se presenetiti 26. maja. Vezani z lepo partnerjevo gesto, samski pa lahko tudi z nepričakovanim povabilom.

Nasveti za čim lepši maj:

  • Čas je, da razmislite o svojih financah. Ne le mrk in Jupitrov vstop v bika, sredi meseca vas bo k temu prisilil tudi neprijeten dogodek na svetovnih trgih. A pokazale se bodo tudi nove priložnosti zaslužka. Če boste pametni, jih boste izkoristili, hkrati pa pametno gospodarili, vlagali, obračali svoje premoženje.
  • Pomladne energije bodo prinesle po eni strani osredotočenost na družinsko življenje in posvečanje najbližjim, po drugi pa v zadnji tretjini sproščene trenutke in željo po druženju, izmenjavi idej, zabavi, sprostitvi. Odklopite se, bodite malce otročji, spoznavajte nove ljudi.
  • Vsaj do 15. maja počakajte z vsemi pomembnimi nakupi, dogovori, pogodbami, odločitvami, saj se Merkur šele tedaj obrne nazaj iz retrogradne smeri v direktno.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam