Na obisku pri Alenki Dovžan

Nepremagljive smo šle tokrat na obisk na Jesenice, k vražji Slovenki, Alenki Dovžan.  Se še spomnite, kako je osvojila prvo zimsko olimpijsko medaljo za samostojno Slovenijo?

Smuča sicer že 17 let ne več, a že na poti do njenega stanovanja se bohotijo vitrine  z mnooogimi medaljami, pokali … No, nekaj od teh je tudi last njenega partnerja – bivšega hokejista Edvina Karahodžića. Njuno stanovanje je … Precej športno? Daleč od tega. Športna je sobica njunega sina Luke, ki trenira nogomet, kakšen športni rekvizit se najde tudi v Nikini sobici, ki trenira atletiko, seveda je tukaj tudi  polička, na kateri je olimpijska medalja iz Lillehammerja … Sicer pa je stanovanje prekrasno. Kot da si prišel v eno francosko meščansko graščino, kjer se prepletata sodobnost in zgodovina. Res lepo.

In kaj je najboljše? Živijo v svoji gostilni. Ja. Čisto na vrhu, v dveh nadstropjih in kadarkoli si zaželijo kaj pojesti … samo pokličejo dol v kuhinjo in jim prinesejo. Uau. Gostilnica Ejga je taka prijetna gostilnica, z odlično hrano in več kot odličnima gostiteljema. Alenka in Edvin sta taka srčna človeka, polna topline, prijaznosti. Pri njih se resnično počutiš dobrodošel gost. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam