Vsebino omogoča MAISTRA d.d.

Naj počitnice za otroke ne bodo le ležanje na plaži

Počitnice so čas, ko damo možgane ‘na off’. Tudi odrasli imamo v času dopusta radi proste dneve, ko si lahko odpočijemo od službe in vseh obveznosti, ki nam med letom kradejo čas. Enako velja za otroke.

Ti imajo že med šolskim letom dovolj strukturiranega časa. A to še ne pomeni, da bodo naše počitnice in s tem dopust le neskončno ležanje na plaži. Posebno otroci se tega hitro naveličajo, zato je dobro, da tudi med poletjem poskrbimo, da imajo obveznosti, ki naj bodo zabavne in poučne hkrati. Naš predlog? Izberite dopust, kakršnega vam ponujajo v družinskem hotelu Amarin v Rovinju.

Šola ni nujno zgolj učenje za mizo s knjigo v rokah, lahko je tudi nadvse zabavna. Še toliko bolje je, če lahko tovrstno dogajanje vpeljemo v svoj dopust. Prav zato je priljubljena izbira staršev, ki dopustujejo z otroki najrazličnejših starosti, družinski hotel Amarin v Rovinju.

Ne le da gre za priročno in čudovito destinacijo z vsem udobjem, ki nam polepša preživljanje dopusta, pač pa je na tem mestu tudi za naše otroke poskrbljeno tako, kot si lahko le želimo.

Zavedajo se namreč, da srečni otroci pomenijo tudi srečne starše. Zato so v hotelu pripravili pester program. Na njem je veliko zanimivih poletnih šol, nad katerimi so otroci naravnost navdušeni. 

Vse vsebine in aktivnosti so skrbno zasnovane, da bi spodbudile radovednost, domišljijo in ustvarjalnost otrok ter jih s tem osrečile. Na vsakem koraku jih čaka nekaj novega in zanimivega – med igro v naravi ali na številnih ustvarjalnih in športnih delavnicah ter šolah se bodo učili in pridobivali nove izkušnje in znanje. Starši se jim lahko pridružijo pri raziskovanju ali se sprostijo v eni od skritih oaz ob morju ali v wellnessu, vedoč, da so njihovi otroci v varnih rokah in spodbudnem okolju. V Amarin Kids Clubu bodo otroci v zanesljivih rokah strokovnega osebja, najpogosteje poklicnih vzgojiteljev ali animatorjev, ki se nenehno izobražujejo za delo z otroki različnih starosti. Pri športnih aktivnostih pa bodo pridobivali novo znanje pod vodstvom strokovnjakov kineziologov z večletnimi izkušnjami.

Ko je šola lahko tudi zabavna dogodivščina

Šola siren je namenjena otrokom od sedmega leta naprej. Prične se v zunanjih bazenih, kjer se male sirene naučijo plavati in se potapljati z monoplavutjo ter pri tem uživajo kot male morske deklice. 

Deklice uživajo kot male morske sirene.

Organizirana je tura s kajakom, ki je namenjena najstnikom, na kateri se lahko naučijo, kako upravljati kajak in veslati. Ponujajo enojne in dvojne kajake, otroci pa se imajo priložnost naučiti tudi sinhronega krmiljenja in vrtenja.

Tudi supanje je dejavnost, nad katero se navdušujejo ne le odrasli, pač pa tudi mlajši. Organizirani so vozniški ogledi supanja za najstnike, na katerih se naučijo ohranjati ravnotežje na deski na vodi in pravilno uporabljati vesla.

Med najstniki je zelo priljubljena tudi tura s kajakom.

Hotel ponuja tudi druge dejavnosti in šole, ki so gostom na voljo z doplačilom. V šoli jadranja za otroke nad sedmim letom starosti se naučijo upravljati katamaran pod nadzorom inštruktorjev jadranja. Šola jadranja je marsikdaj zanimiva za vso družino, saj lahko v njej sodelujejo vsi člani. To je odličen način in čas za vzpostavljanje pristnega stika s svojim otrokom. Rutina in hitenje namreč vse prevečkrat okupirata naš vsakdan ter ustvarjata površinske in bežne odnose. Družinski člani se med delovnim tednom komaj kaj srečajo, kaj šele, da bi jim uspelo graditi kakovostno in sočutno povezanost. Takšna dejavnost pa družino poveže na povsem drugi ravni. 

Nič drugače ni s pedalini, ki prav tako predstavljajo zabavo za vso družino. Z njimi se lahko gostje odpravijo na malo avanturo insamostojno raziskujejo otoček Figarola, ki je nedaleč od tamkajšnjih plaž.

Posebne pozornosti med obiskovalci je deležen tudi ‘mirage eclipse’. Gre za stepper svetovnega razreda na morju, ki je idealen za vadbo mišic nog, saj pri njem ohranjamo ravnotežje plošč. Priporočajo ga za aktivno gibanje staršev in starejših otrok na morju.

Čudovito in spodbudno okolje 

Family Hotel Amarin leži na zelenem polotoku s čudovitim razgledom na staro mestno jedro Rovinja. Nudi raznovrstne vsebine in igrišča, privlačen kompleks bazenov, wellness in spa, restavracije in bare s prigrizki, otroške igralnice … Več kot kilometer urejenih plaž v senci visokih borovcev predstavlja idealno priložnost za sončenje in uživanje v morju. Izbirate lahko med prodnato ali skalnato plažo. Ob hotelu je kompleks s štirimi zunanjimi bazeni za vse starosti s posebnimi hidromasažnimi učinki. V sklopu bazenskega kompleksa leži tudi bazen za dojenčke s curki. Če vas vendarle preseneti slabo vreme, pa v sklopu edinstvenega Wellness & Spa centra Family Hotela Amarin najdete tri notranje bazene, eden od njih je namenjen dojenčkom. 

Čudovita plaža ob hotelu.
V bazenu z vodimi curki se zabava vsa družina.

Za razvajanje brbončic bodo poskrbeli v restavraciji Marsea, uživate pa lahko tudi v svežih testeninah, solatah ali vročih picah, neposredno iz pečice v Istrian Beach House. 

Za piko na i je tu še udobje 276 urejenih sob ter 4 prostornih suit, ki jemljejo sapo in so idealna kombinacija za sproščen oddih v družinskem hotelu Amarin. Iz skoraj vseh namestitvenih enot se ponuja prečudovit razgled.

V družinskem hotelu Amarin si lahko privoščite res sproščen družinski oddih.

Družinske počitnice so tako lahko veliko več kot le čas poležavanja na ležalniku in čofotanje otrok v vodi. Veliko vsebin in aktivnosti bo pri vaših najmlajših ves čas spodbujalo njihov živi in razigrani duh in zagotavljalo, da se prav nobeno minuto ne bodo dolgočasili. Z zadovoljnimi otroki pa si boste lahko tudi starši privoščili kakšen trenutek oddiha. V družinskem hotelu Amarin ter njegovi okolici boste zagotovo našli dovolj vsebin za sproščen oddih, ki vas bo napolnil z energijo. Je namreč kraj, kjer se skrivajo čudežna, srečna presenečenja, ki bodo obnovila duha in telo ter ustvarila spomine za vse življenje.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam