Vse o mojem potovanju na Maldive, 2. del

Ponovno ste me zasuli z vprašanji glede potovanja na Maldive, ki se jih res nikoli ne naveličam.

Že od januarja sem se noro veselila poletnih počitnic. Ponovno smo se odpravili na Maldive, ki se jih res nikoli ne naveličam. Tisti trenutek, ko sem na družabnih omrežjih začela objavljati  fotografije o tem, da smo z družino ponovno v tem, ne morem reči drugače kot, raju, se je v moj nabiralnik na facebooku vsulo en kup vprašanj v zvezi z dopustovanjem na Maldivih. Največ vprašanj ste mi postavili na temo tega, kako je tako daleč potovati z majhnima otrokoma in, kaj z njima potem na destinaciji početi. Kljub temu, da sem že lani napisala blog na to temo, preberete si ga lahko TUKAJ, sem se odločila, da tudi letos odgovorim na vsa vaša vprašanja in dopolnim lanskoletne informacije ;). 

To leto smo se odločili, da odpotujemo iz Ljubljane in potovanje je bilo veliko bolj udobno. Imeli smo nočni let do Istanbula in potem še naprej, tudi ponoči, let do glavnega mesta Maldivov, Male. To pomeni, da sta Šajana in Sija skorajda celo noč spali, pokonci sta bili le zadnjo urico, ko smo pristajali in to zanju res ni bil pretirano zahteven let. Tudi, ko smo pristali v Maleju, smo imeli zelo hitro povezovalni let do našega končnega cilja – Sun Islanda. To je največji počitniški resort, otok na Maldivih in na tem otoku imaš res kaj za početi. Bila sem tudi že na drugih otokih, a si ne predstavljam, da bi imela tam 10 ali 15 dni kaj početi z družino. Na Sun Islandu je res celo nekaj restavracij, ( na drugih resortih je v večini ena glavna in je to to) na vsakem koncu otoka se nekaj dogaja, lahko greš na sladoled, pa se potem sprehodiš do bazena, ki je super za otroke in odrasle, lahko greš hraniti morske pse, tudi ljubitelji vodnih športov imajo na voljo res pestro izbiro, vsak dan je neka animacija in tudi, če je dež, ni problema, saj imajo igralnico, pa fitnes, biljardnico … Skratka, dopust mine kot bi mignil. Prehitro, če vprašate mene ;). Da bom čim bolj učinkovita in odgovorila na kar največ vaših vprašanj, bom šla lepo po vrsti in pisala o tem, kaj vas je zanimalo.

Preko katere agencije ste si organizirali potovanje?

Na Sun Island smo leteli v lastni režiji, karte smo kupili sami preko spletne strani www.klik2go.si, enako tudi  bivanje na otoku. Pri Corisu sem uredila nezgodno zavarovanje in zavarovanje rizika odpovedi ( zdi se mi, če imaš otroke, da je riziko odpovedi nujno potreben, ker saj veste- nikoli ne veš…)  in to je to. Lani sem spoznala menedžerja otoka in letos direktno rezervirala kar pri njih in tudi našo nastanitev smo plačali na licu mesta. 

Kakšno nastanitev ste izbrali?

Vedno vzamemo bungalov na plaži. Vodni bungalovi (tiste hiške, ki so direktno nad vodo in so na slikah videti fenomenalno) mi za družino niso všeč, ker bi bila živčna, da mi ne bi mala dveletnica čofnila v vodo. Pri bungalovih, ki jih najamemo mi, imaš plažo natanko 5 m stran od terase,( lahko bi rekli, da si doma na plaži)  kar pomeni, da se otrok igra na terasi in pesku, ti se pa lepo skopaš v oceanu in to je za mamo lahko konkreten dopust. Tudi, če otrok zaspi, greš lahko malo plavati, potem na ležalnik v senco in še vedno z enim očesom paziš na otroka. Sicer so ena od možnosti za nastanitev še Sun vile, ki so načeloma cenejše, ampak nimajo lastne plaže. Vedno kadar vzamemo bungalov, ga vzamemo blizu restavracije in bazena, zato, da nam ni treba preveč hoditi. ( ja, mi pač nismo tipični Slovenci, za katere še na dopustih velja, da non stop nekaj migajo) Bungalovi so namreč razporejeni naokoli po celem otoku in hitro se lahko zgodi, da si daleč od restavracije in se čez dan kar fino nahodiš.( meni pa se to ne da!) 

Je morje primerno za kopanje? 

Absolutno in tudi otroci se kopajo. Nekateri ste tu spraševali še, če je preveč valovito. NI. Tu in tam kak val, ampak daleč od tega, da se ne bi mogel kopati. Zunaj je bilo 36 stopinj, ocean pa je imel  nekje 32 stopinj. Čista mlaka ;). Vsak dan pa smo bili tudi na bazenu, ki je prilagojen tudi majhnim otrokom in Sija se je lahko učila plavati sama.  Super, vam rečem. 

Kakšno je v poletnem času vreme na Maldivih?

 Trenutno je na Maldivih monsunsko obdobje, deževno obdobje in ko smo potovali tja, mi je aplikacija za vreme kazala, da nenehno dežuje, vendar smo imeli dež samo zadnji dan, drugače smo ujeli fantastično vreme. Kot so mi rekli domačini, se zna vreme po petnajstem juliju malo pokvariti, ampak v tem smislu, da imaš dva ali tri dni deževne v desetih dneh. Sun ISland je od glavnega mesta oddaljen več ko 100 km in zgodi se, da je v Maleju slabo vreme, na Sun Islandu pa sonce. Tako, da jaz tem vremenskim napovedim ne verjamem preveč ;).  

Koliko moraš spakirati za seboj?

Za na Maldive res ne potrebujete veliko. Tri oblekice za na večerjo, ene natikače za v restavracijo in kopalke. Moja otroka sta 10 dni bosa in ne vem, če je imela Sija natikače obute v celem dopustu 5 ur.  Povsod je mivka in prijetno za hoditi, tako, da smo bili vsi večino časa bosi. 

Je sonce tam zelo močno?

Veliko bolj kot pri nas in še posebej otroke je treba zelo paziti. Lani sem naredila napako in sem Šajano mazala s faktrorjem 30, pa jo je  malo opeklo. Letos sem s seboj vzela sončne kreme s faktorjem 50 in je bilo v redu. Drugače prodajajo na otoku tudi kreme s faktorjem 100 in 150! Haha, priznam, da sem tak faktor videla prvič v življenju. 🙂

KAJ JE TAKO POSEBNEGA NA MALDIVIH, DA SI SE PRIPRAVLJENA PELJATI TAKO DALEČ?

Vse je posebno! Posebna plaža, poseben pesek, posebna hrana, posebni ljudje … Počutiš se kot  v pravljici. “Pedenajo” te na vsakem koraku in dejansko imaš občutek, da si nekaj dobil za svoj zaslužen denar. 

Torej epilog vsega je, da Maldive izredno priporočam. Res so raj na zemlji. Če se boste odpravili na njih z družino, glejte, da izberete malo večji otok. Na otoku ki meri 50×50 m res nimaš z otroki kaj početi. Take otoke najemite raje na stara leta, ko boste obnavljali svoje poročne zaobljube:-) 

Ne pozabite pa, da sp vse ovire vedno le v naših glavah! No, pa kdaj kaka tudi v denarnici:-) 

Srečno kjerkoli že stein uživajte poletje! 

  Drage moje! Ta članek je bil objavljen na mojem blogu še preden je postal spletno mesto, vendar sem ga obdržala, saj vam bodo informacije v njem vedno prišle prav! Hvala, ker nas spremljate, vaša Rebeka!

 

 

 

 

 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam