Vsebino omogoča MAISTRA d.d.

Izberite najboljšo destinacijo za počitnice z otroki

Počitnice so se začele in otroci so v pričakovanju poletnih dogodivščin. Dopust z družino je eden najlepših, ki za vedno ostane v spominu nas in naših otrok, zato je pomembno, da izberemo pravo destinacijo in namestitev, kjer se bomo zabavali vsi. Sliši se preprosto, a ni vedno tako …

Če vprašate otroke, so počitnice najlepši del šole. Ni pouka, vsak dan je nova priložnost za razburljive dogodivščine in zjutraj lahko spijo dlje. Počitnice so zakon! Za starše pa počitnice pomenijo predvsem iskanje odgovorov na pomembno vprašanje: kam oditi, da bo ta čas zares maksimalno izkoriščen tako zanje kot za otroke. Izbrana destinacija mora namreč nuditi veliko prostora za družino. S tem mislimo tako dejanskega kot tudi animacijskega in aktivnega. Dobra lokacija, primerna plaža, okusna hrana in aktivnosti z animacijami so torej zadetek v polno. Naš predlog je družinski hotel Amarin v Rovinju, ki je navdušil tudi nepremagljive. S čim? Razkrivamo v nadaljevanju …

Čudovita plaža z udobjem

S počitnicami najprej povezujemo morje in plažo. Ta mora biti velika, urejena, varna in čudovita hkrati. Družinski hotel Amarin ima dve veliki urejeni in opremljeni plaži, velike kapacitete z ležalniki in senčniki ter brisačami, ki so za hotelske goste vključeni v ceno. Za udobje je tako maksimalno poskrbljeno, da nam ni treba na plažo s seboj tovoriti gore pripomočkov, kot so ležalniki, senčniki in podobno.

Več kot kilometer naravnih plaž v senci visokih borovcev tako predstavlja idealno priložnost za sončenje in uživanje v morju.
Skupaj z otroki pa lahko uživate tudi ob čudovito urejenih bazenih.

Družine navdušuje tudi vmesni gozdiček z veliko naravne sence. Več kot kilometer naravnih plaž v senci visokih borovcev tako predstavlja idealno priložnost za sončenje in uživanje v morju. Za tiste, ki imajo radi sproščanje ob bazenu, takoj ob hotelu leži bazenski kompleks na prostem s štirimi bazeni za odrasle in otroke, najmlajši pa se radi zabavajo tudi na toboganu in na t. i. lazy river (počasni reki). 

Aktivnosti in izleti na morju

Ne le počitek, ležanje in igranje na plaži, tudi aktivnosti so med počitnicami zelo pomembne. Na ta način se še dodatno povežemo, poskrbimo za zabavo in razgibavanje hkrati.

Med bivanjem v družinskem hotelu Amarin lahko otroci in starši uživajo v številnih aktivnostih na morju.

Poleg učenja in urjenja veščin v vodnih športih so družine navdušene tudi nad raziskovanjem čudovite in zanimive okolice, lahko pa si kar na recepciji rezervirajo vrsto izletov na morju, tako imenovane izkušnje Bluescape. Ena najbolj priljubljenih med njimi je šola jadranja, s katero se naši najmlajši prelevijo v prave pomorščake. Spoznavajo, kako se obnašati na morju, ujeti veter v jadra, zavezovali vozle, odkrivajo morske živali in s tem pridobivajo novo znanje. Tudi šola plavanja navdušuje otroke, ki s tem pridobijo pomembne izkušnje in znanje za vse življenje.

Razlogi, da je pomembno otroke že zelo zgodaj spodbujati k plavanju in stiku z vodo, se ne končajo zgolj z izogibanjem morebitni utopitvi ali podobnim nesrečam. Plavanje je anaerobni šport, pri katerem aktiviramo skoraj vse mišice v telesu, pri tem pa je zaradi vzgona vode bistveno manjša obremenitev sklepov. Hkrati pomaga pri razvoju celotne motorike otrok, saj od njih zahteva usklajeno in različno gibanje zgornjih in spodnjih udov.

Seveda v družinskem hotelu Amarinu niso pozabili niti na odrasle. Tem so na voljo dejavnosti, kot so pilates, joga, hit trening z visoko intenzivnostjo, step aerobika, trening ravnotežne deske, power hoja, nordijska hoja in druge aktivnosti v naravi.

Otrokom v Amarinu ni nikoli dolgčas.

Opazovanje delfinov, panoramski izleti z ladjo po rovinjskih otokih, izlet z ladjo do Limskega kanala, ribiški izlet, kajakaški izleti, izlet v puljski akvarij in v vodne parke pa omogočajo še dodatne nepozabne dogodivščine, ki jih vaša družina lahko izkusi na dopustu v družinskem hotelu Amarin v Rovinju.

Razvajanje brbončic

Seveda si moramo povrniti energijo, ki jo čez dan pridno porabljamo z različnimi aktivnostmi. In kako lahko to naredimo lažje in boljše kot z dobro hrano, ki razvaja naše brbončice. Obiski restavracij so zato med dopustom še toliko bolj dobrodošli: starši si odpočijejo od kuhanja, otroci pa so veseli preizkušanja novih okusov. 

V družinskem hotelu Amarin sta na plaži kar dva objekta, restavracija Istrian Beach House in Marsea a la carte restavraciji. Slednja nudi uživanje v pestri izbiri toplih in hladnih jedi in solat, penzionska restavracija pa Marvelus. Ob doplačilu a la carte se lahko odločijo za polni penzion ali zajtrk in večerjo. A la carte restavracija Marsea je obdana z gostim borovim gozdom, v katerem se lahko ohladijo v poletni vročini, terasa pa ponuja očarljiv pogled na silhueto starega mestnega jedra Rovinja.

Obiski restavracij so zato med dopustom še toliko bolj dobrodošli: starši si odpočijejo od kuhanja, otroci pa so veseli preizkušanja novih okusov. 

V Istrian Beach House pa lahko spoznate Hrvaško skozi okuse in arome zanimivih jedi ter mednarodnih specialitet, ki jih bodo a la cart kuharji restavracije pripravili po vaši izbiri. Istrian Beach House na plaži leži v bližini družinskega hotela Amarin, tik ob sodobni, urejeni prodnati plaži, obdana z različnimi sredozemskimi rastlinami, z njene terase pa se odpira čudovit pogled na morje, pri čemer so še posebno lepi sončni zahodi na odprtem morju.

Uživate lahko tudi v prijetnem vzdušju bara Welcome s čudovitim razgledom na staro mestno jedro Rovinja. Ponudba vključuje bogato izbiro hladnih in toplih napitkov, sokov, žganih pijač, penine ter okusnega in sveže pripravljenega peciva in sendvičev. Žejo zaradi slanega zraka pa bo s svojim izborom osvežilnih pijač za vse priložnosti pogasil Pool & Chill Bar, ki leži v sredini bazenskega kompleksa.

Na vas je tako le še odločitev, kateri termin izbrati in uživati počitnice v čudovitem družinskem hotelu Amarin!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam