URBANA ESTETIKA

Nekirurška pomladitev obraza, ki je navdušila našo Nepremagljivo Romino

V estetski medicini nas vedno navdušujejo inovativne rešitve za zdravo, napeto in sijočo kožo.

Eno od takšnih odkritij je terapija Profhilo®, pri kateri se uporablja visoka koncentracija hialuronske kisline, ki jo vbrizgajo v kožo in tako spodbudijo nastanek novega kolagena in elastina brez dodajanja volumna. To terapijo, ki traja le 20 minut, smo našle v kliniki Urbana Estetika, ki jo vodi priznana plastična in estetska kirurginja dr. Nina Suvorov. Preizkusila pa jo je naša Nepremagljiva Romina Regvat. Ne glede na to, ali iščete rešitev za utrujeno in pusto kožo ali želite ohraniti sijaj in navlaženost, je Profhilo® terapija, ki si zagotovo zasluži vašo pozornost. O tem, kako deluje in kakšne so njene izkušnje, smo vprašale kar Romino.

Kaj te je spodbudilo, da si se odločila za poseg Profhilo in zakaj prav v Urbani Estetiki pod vodstvom dr. Nine Suvorov?

Za poseg Profhilo sem se odločila, ker sem po 45. letu opazila zmanjšano napetost kože oziroma izgubo tonusa na spodnjem delu obraza. Za Profhilo in odlične rezultate, ki jih prinaša, sem slišala že prej, in tudi to me je spodbudilo, da sem se odločila za ta poseg. Želela sem si svežega videza, brez dodanega volumna na obrazu. Zasledila sem, da postopek izvajajo v Urbani Estetiki, s katero sem že prej imela dobre izkušnje. Vedno me je prepričal njihov pristop k stranki, ki nikoli nismo samo številka. Z menoj je dr. Suvorov vedno opravila pogovor in mi včasih tudi kaj odsvetovala, še posebej, če ni bila prepričana, da bo poseg ali terapija ustrezala moji želji po naravnemu videzu.

Kakšen je bil občutek med posegom? Si občutila kakršne koli neprijetnosti ali bolečine?

Poseg je hiter in popolnoma neboleč. Rahlo pekoči občutek je samo takrat, ko zdravnica polnilo izpusti v kožo, pa še to traja samo za trenutek.

Kaj pa po njem? Si vstala in šla? Čez koliko časa si lahko nanesla ličila?

Po postopku lahko gremo domov ali pa nadaljujemo s svojimi opravki. Ni rdečine in drugih vidnih reakcij na obrazu, ličila lahko nanesemo že kmalu po samem posegu.

Kako bi opisala razliko v videzu ali občutku kože pred in po posegu? Kakšne informacije si dobila o rezultatih, koliko časa traja, da se razvijejo v polnosti?

Takoj po posegu ni nobene razlike na koži. Dr. Suvorov pa mi je razložila, da bom rezultate opazila po enem mesecu, oziroma še najbolj po drugi terapiji Profhilo. Za kar najboljši učinek namreč priporočajo dve terapiji z razmikom 4-6 tednov. Rezultat je bolj sijoča in napeta koža, dobimo tisti zdrav in spočit videz, ki si ga vse želimo, to pa zato, ker Profhilo spodbuja nastanek novega kolagena in elastina v naši koži.  

Kaj bi svetovala ženskam, ki razmišljajo o tem, da bi preizkusile poseg Profhilo?

Priporočam ga vsem ženskam, ki razmišljajo o tem, da bi rade nekaj naredile za svojo kožo, vendar se bojijo polnil, ki ustvarjajo volumen. Tega pri Profhilu ni. Rezultati so res naravni. Jaz sem na poseg šla že zdaj jeseni, da bo moja koža res videti kar najbolje za decembrske zabave!

Pogosto slišimo, da je osnova vsakega odličnega ličenja lepa in negovana koža …

Zagotovo je to res in vedno znova poudarjam, da brez zdrave, negovane kože ni lepega videza in tega ne morejo pričarati nobena ličila. To je tako, kot da bi slikar ustvarjal na umazanem ali poškodovanem platnu. Lepa koža ne potrebuje veliko, da je videti odlično, le lahko tekočo podlago ali pa samo BB kremo. 

Kako bi sicer opisala svojo dnevno rutino nege kože in poudarila najpomembnejše korake?

Moja dnevna in nočna rutina nege kože se razlikujeta v izbiri izdelkov za nego. Kožo vedno zvečer temeljito, dvostopenjsko očistim, nanesem tonik, ki koži povrne vlago, uporabim serum ali retinol in nočno kremo za obnovo kože. Zjutraj kožo očistim enkrat, nanesem tonik, uporabim serum z vitaminom C in vlažilno kremo. Jutranjo nego vedno zaključim z zaščitnim faktorjem, tudi v zimskem času.

Katere izdelke ali sestavine za nego kože bi za jesensko zimske dni označila za “must-have” v vsaki kozmetični torbici in zakaj?

Všeč mi je kombinacija vitamina C in retinola. Izdelke z retinolom uporabljam zvečer, z vitaminom C pa zjutraj. Zelo dobro na kožo vpliva tudi dober piling ter čistilne in negovalne maske.

Imaš po posegu kakšne posebne nasvete ali priporočila za nego?

Profhilo je zares pika na i, sploh, če za svojo kožo dobro skrbimo. Po posegu je moja koža tako dobro navlažena, da zdaj včasih hidratantno kremo pri vsakodnevni lepotni rutini tudi izpustim.

Več o posegu si lahko preberete TUKAJ.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam