Nepremagljive beremo. Dragi starši: S čuječnostjo do harmonije odnosov, Cvetka Rutar

Drobna knjižica učiteljice in mame petih otrok je velikanski zaklad za starše in posledično tudi njihove otroke. V njej ni dolgovezenja, temveč dejstva, ki jih lahko preberemo v eni uri. V njej ni korakov, kako do srečnejšega, uspešnejšega in bolj zdravega otroka, temveč razmislek, zakaj nekaj narediti tako, da bo dobro otroku in nam.

Čeprav je knjiga naslovljena kot vodič za starše mlajših otrok na poti zavedanja, jo priporočam tudi staršem najstnikov, saj si tudi oni s predlogi in razmišljanji Cvetke Rutar lahko pomagajo k lepšim in lahkotnejšim odnosom. 

Ja, včasih nas je strah

… in ne vemo, ali nam bo uspelo vzgojiti odgovorne, zdrave in srečne otroke. Avtorica knjige to razume. Povsem nas razume, zakaj si otroke želimo obvarovati pred določenimi dogodki in dejanji, in nam razlaga, kako to doživlja otrok in zakaj je pomembno, da izkusi tudi padce, saj mu bodo prav ti pomagali premagovati življenjske izzive. Cvetka Rutar v knjigi opozarja, da starši prevzemamo tudi otrokovo odgovornost, vedno večkrat tudi za njegovo skrb za telo in šolske obveznosti.

Cvetka Rutar v knjigi opozarja, da starši prevzemamo tudi otrokovo odgovornost, vedno večkrat tudi za njegovo skrb za telo in šolske obveznosti.

Potem pa kar naenkrat, ko je dovolj star, pričakujemo, da postori vse. Vendar tako ne gre. Ni navajen. Ni mu jasno, zakaj smo mu kar naenkrat začeli ‘težiti’, če je zbrcal čevlje z nog na sredino hodnika, če pa to počne že vse življenje in je bilo še včeraj to normalno …

Ko otroku obljubimo nagrado, je motiviran …

Cvetka Rutar razlaga, kako deluje zunanja nagrada na otroka. Kako se ta od dejanja do dejanja, od ocene do ocene veča, in kako je v resnici zunanja motivacija plehka. Zakaj je tako zelo pomembna notranja motivacija. Kaj z njo pridobimo mi in kaj naš otrok. Ter kakšno nagrado bomo dobili mi – in naša družina, če bomo vzgajali dosledno. Če bomo upoštevali pravila, ki smo si jih zastavili sami. Kako bomo z doslednostjo pridobili čas in energijo, čeprav ju bomo sprva na videz porabili več … 

+ zbirka čudovitih meditacij  

Knjižica na 46 straneh z odličnimi in še kako uporabnimi nasveti pa razveseljuje tudi z izredno pripovednimi slikami otrok ter čudovitimi meditacijami-vizualizacijami, ki bodo vam in vašim otrokom pomagale k pomiritvi, lažjemu spancu, lepšemu začetku dneva, čutenju telesa, svojih čustev in občutkov … Zelo preproste so, uporablja jih lahko vsak starš, tudi tak, ki z meditacijami nima nobenih izkušenj (otroku jih berite počasi, občuteno, tako kot bi mu brali pravljico). Preizkusile smo jih tudi Nepremagljive – naši otroci ter otroci naših prijateljic jih obožujejo.  

Na kratko o knjigi

Knjiga S čuječnostjo do harmonije odnosov ponuja zbirko nasvetov in namigov staršem ter predloge za dejavnosti, s pomočjo katerih se je mogoče čustveno razbremeniti in stopiti na pot čuječnosti oziroma samozavedanja. Povsem preproste strategije, ki jih predlaga avtorica, pripomorejo k doseganju boljših vzgojnih rezultatov brez stresa. Avtorica knjige združuje izkušnje iz materinstva svojih petih otrok, dolgoletnega poučevanja v osnovni šoli ter znanje s področja duhovnosti. Za starše je nastal pričujoči vodič za čuječo vzgojo v harmonične odnose – tako do sebe kot do bližnjih. 

Avtorica knjige združuje izkušnje iz materinstva svojih petih otrok, dolgoletnega poučevanja v osnovni šoli ter znanje s področja duhovnosti.

Avtorica knjige, ki bo v pomoč vsakemu staršu, je …

Cvetka Rutar —-LINK:  http://www.animayush.eu// —- , mama petih otrok in upokojena učiteljica razrednega pouka se danes ukvarja s svetovanjem oziroma pomočjo pri razreševanju težav na področju medsebojnih odnosov – v partnerstvu, družini, med sodelavci … Svoje bogate izkušnje je oplemenitila tudi z vrsto priročnikov za starše, učitelje in otroke. Da nam bo vsem lažje in lepše, priporočamo še njen priročnik za otroke Škratek Timotej svetuje, meditacije za odrasle in otroke oz. zbirko fantazijskih potovanj Igre sanj, moderno poučno pravljico Vila Delia ter priročnik za učitelje, ki bo prišel prav tudi marsikateremu staršu, Jaz, poti do čustvene razbremenitve in kvalitetnega sobivanja.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam