Vsebino omogoča založba VIDA

Nepremagljive beremo: Punca, zbrihtaj se, Rachel Hollis

Premišljujete, kateri cilj si boste postavili v novem letu in kaj vse bo potrebno, da ga boste RES uresničili? Ne vem, zakaj, a ta Američanka – Rachel Hollis – me je vrgla na rit. Knjiga je v Sloveniji izšla pod okriljem založbe VIDA.

Takole. Ameriške motivacijske knjige mi niso najbolj ljube. Zdijo se mi ‘prenapumpane’, polne enih in istih izrazov, kako zmoremo. Rachel je drugačna. Ona sezuje s svojim humorjem in še bolj – z odkritostjo. Da misliti, je izjemno praktična (si sploh lahko nepraktična, če si mama štirih otrok?) in povsem prizemljena, čeprav služi hude denarje s svojimi spletnimi stranmi in knjigami in živi sredi Hollywooda.

Kapo dol, gospa

Ne vem, kako je, če hodiš na oskarje, ampak vem, da bi Rachel v svojih rdečih all-starkah na biciklu sredi Ljubljane delovala ‘le’ moderna mama. In da na Krku z lopatko v roki ali s knjigo pod senčnikom ne bi kaj dosti odstopala od drugih mamic. Vendar je, se opravičujem, gospe, prerasla marsikatero od nas. Odrasla je na podeželju in iz kaotične družine pri 17. odšla v Los Angeles, najbližje veliko mesto njenemu malemu rojstnemu mestecu. Poiskala si je delo. Ne, ne v filmski industriji, začela je hoditi v službo. Knjiga, o kateri pravkar pišem, ji je prinesla milijone. A da jo je lahko napisala in z njo začela spreminjati tudi odnos drugih žensk do svojega življenja, je bilo 18 let trdega trdega dela in življenjskih preizkušenj. Še zdaj jih ima, tako kot me vse.

Toda na laž je postavila …

… mite, ki si jih ženske tako rade zapišemo kar same in obupujemo, da jih ne bomo mogle preseči. Od tega, da nam ne more uspeti v poslu do tega, da nismo dobre mame, da imamo premalo časa, da bi resnično poskrbele zase, da v imenu družine ne moremo doseči lastnega napredka, kakršnega si želimo, da ne bomo nikdar zmogle doseči postave, kakršno si želimo, da nismo dovolj dobre v postelji, da se vsega ne da in seveda, da potrebujemo junaka, ki nas bo odrešil … Rachel vse naštete (in še več) trditve postavi na laž tako, da zelo zelo odkrito pove, kako jim je nekdaj verjela sama ter – pazite – kako jih je presegla.

Res, pa ne samo zato, ker si tako iskrena in tudi zabavna s svojim pisanjem, temveč predvsem zato, ker si tak velik zgled. Štirje otroci, ob katerih si se spraševala, kaj in kako biti mama. Huda kariera, ker imaš odštekane cilje. Čudovita postava, ker si se tako odločila in ne odlašaš na jutri. Urnik, ki se ga znaš do pičice držati. In celo čas, ki ga znaš nameniti sebi, prijateljicam in knjigam.

To je knjiga, ki bo ostala na moji knjižni polici

Rachel, všeč si mi!

No, najprej jo bom posodila vsem prijateljicam, ki jo bodo želele prebrati. Potem pa bo krasila mojo knjižno polico v spalnici, da se bom lahko vsako jutro spomnila, da lahko tisti dan zmagam. In da me bo pogled na knjigo zvečer pomiril, ker bom vedela, da se v resnici da. Da bom zmogla. Ni kaj, ne čudim se, da je knjiga dosegla vrh Amazonove lestvice od izida februarja 2018 in so v prvih osmih mesecih prodali 1,6 milijonov izvodov. Upam, Rachel, da ti je prinesla dovolj, da boš še pred 40. uresničila svoje velike sanje in si kupila hiško na Havajih.

Na kratko o knjigi

Knjiga Rachel Hollis se posveča predvsem izboljševanju samopodobe, saj prav slaba samopodoba veliko ženskam preprečuje, da bi se razvile v polnem potencialu. V vsakem poglavju se avtorica osredotoči na eno od običajnih utvar in napačnih predstav ter z jasnimi, življenjskimi nasveti pokaže, kako pridobiti samozavest in odkriti v sebi močno in plemenito žensko, ki uspešno obvlada vse življenjske vloge, pa najsi je to podjetnica, mama, prijateljica …

Svetovno uspešnico Punca, zbrihtaj se, je napisala 

Rachel Hollis, avtorica knjižnih uspešnic, predavateljica in ustanoviteljica ter direktorica Chic Media, obenem pa mama štirih otrok, zagrizena polmaratonka in knjigoljubka. Rachel svojo nalezljivo energijo usmerja v opogumljanje žensk, da vzamejo življenje v svoje roke in brez strahu sledijo svojim sanjam. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam