Nepremagljive beremo: Stefanie Stahl, Otrok v tebi mora najti dom

O notranjem otroku sem slišala že marsikaj. In vesela sem, da so se pri Knjigi meseca, novosti založbe Učila, odločili prav za to knjigo. Ker nam pomaga uvideti vzorce delovanja, ki nam niso v prid, in jih spremeniti.

Ob branju sem opazila, da imam še ogromno dela s svojimi čustvi, tako kot vsi, ki smo se v knjigi prepoznali bolj senčni kot sončni otroci. Ja, seveda bi bila raje sončni otrok, ampak še nisem. Vidim pa, da lahko marsikakšno senco najprej ozavestim in potem še osvetlim. 

Kakorkoli, všeč so mi knjige, ki mi ponujajo rešitve. Ki so napisane tako jasno, da lahko razumem vse, čeprav nisem strokovnjakinja za tisto področje, a da vseeno niso napisane v smislu treh korakov do sreče. Saj ne, da je po treh korakih ne bi z veseljem zgrabila in obdržala, a pri 46. letih mi je menda že jasno, da je za to potrebnega nekaj več truda. 

Knjiga uči, kako sprejeti svojo preteklost, da bomo srečnejši in uspešnejši v sedanjosti

Če so nas imeli starši radi, če so nam to v otroštvu tudi pokazali in če se nam je zdelo, da živimo v čisto povprečni družini, je najbrž težko sprejeti, da je v nas toliko senc. A v resnici je moč. Vem, da so moji starši delali najbolje, kot so v tistem hipu zmogli in znali, jaz pa ta trenutek zmorem več od njih. Zato berem, se samoizprašujem in trenutno spoznavam svojega ubogega senčnega otroka. Z novimi spoznanji mu podajam toplo roko, da ga pogrejem, in se skupaj z njim učim prepoznavati vzorce, po katerih še vedno delujem, da nisem tako srečna in uspešna v življenju, kot si želim. Verjamem, da mi bo pozorno branje knjige in izvajanje vaj pomagalo ozavestiti nekaj svojih vzorcev, za katere sploh nisem vedela, da so zapisani v meni. Jaz grem dalje, sem pač Nepremagljiva.

Knjigo meseca julija, Otrok v tebi mora najti dom, najdete tudi v knjižni škatli, naročite jo lahko TUKAJ.

Ob branju sem opazila, da imam še ogromno dela s svojimi čustvi, tako kot vsi, ki smo se v knjigi prepoznali bolj senčni kot sončni otroci.

In ja, želim, da moja hči postane sončni otrok

Čeprav vem, da je za mojo hčerko kar nekaj travmatičnih trenutkov (Za katerim otrokom ločencev pa jih ni?), se zavedam, da lahko s svojim premišljenim ravnanjem ter predvsem z delom na sebi poskrbim, da bo moj otrok čim lahkotneje predelal svoje sence. Tudi zato se mi zdi pomembno, da se o notranjem otroku čim bolj poučim. Tudi za mojo hčer. 

Na kratko o knjigi:

Vsi hrepenimo po tem, da bi bili sprejeti in ljubljeni. V idealnem primeru v otroštvu razvijemo potrebno samozaupanje in prazaupanje, ki nas vodita skozi odraslo življenje. Toda doživete žalitve se vtisnejo v našo podzavest in nezavedno določajo naše odnose. Kako torej dobiti nazaj svoje prazaupanje? Otrok v nas mora znova najti dom, pravi psihoterapevtka Stefanie Stahl, avtorica mnogih knjižnih uspešnic, kajti kdor nima notranjega doma, ga tudi zunaj sebe ne bo našel. Ta praktični priročnik prinaša obsežen tridelni program za opolnomočenje notranjega jaza:

  1. korak: spoznajte svojega senčnega otroka – tisti del vaše osebnosti, ki predstavlja negativne otroške izkušnje in travme;
  2. korak: okrepite svoj odrasli jaz – razumski del osebnosti, ki je nujno potreben za reševanje težav;
  3. korak: odkrijte svojega sončnega otroka – zdrav, močan in veder del osebnosti.

Številne vaje v knjigi lahko pomagajo opustiti vzorce, ki nas vedno znova pripeljejo v slepo ulico. Stran za stranjo v knjigi odkrivamo koristne uvide ter napotke za boljše odnose s samim sabo in drugimi ter za vseživljenjsko srečo.

Knjigo o tem, kako lahko najdemo vzorce, ki nam grenijo življenje (oz. kje vse lahko prepoznamo svojega senčnega otroka), je napisala …

Stefanie Stahl, diplomirana psihologinja. Specializirala se je za obravnavo strahu pred navezanostjo, za krepitev samoveljave in delo z ’notranjim otrokom’. Je avtorica številnih knjižnih uspešnic, kot sta Jein! (Nja!) in Leben kann auch einfach sein! (Življenje je lahko tudi preprosto!). Redno se pojavlja v tisku in drugih medijih kot svetovalka. Več informacij na www.stefaniestahl.de.

Vabljeni, da se nam v Nepremagljivem knjižnem klubu, ki nastaja v partnerstvu z založbo Učila, na našem spletnem mestu pridružite vsak petek. Res dobro in zanimivo čtivo vas čaka tudi v knjižnih škatlah, kjer vas poleg knjige meseca čakajo tudi drobna presenečenja. Navdušeni bodo tudi otroci, so pa tudi super ideja za darilo! Knjižne škatle lahko naročite TUKAJ.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam