Zakaj, Angela Bassett sovraži, ko ji kdo reče, da je za svoja leta videti dobro

Angela Bassett meni, da to, da ženski rečejo, da je za svoja leta videti dobro, pravzaprav ni kompliment.

Legendarna igralka Angela Bassett je spregovorila o svojih resničnih občutkih v zvezi s tem, da jih šteje 63, pri čemer je še posebej poudarila, da “za svoja leta ste videti tako dobro” ni kompliment, ki bi ji bil posebej pomemben. “Mislim, da smo, če skrbimo zase, videti dobro za svoja leta, ne glede na to, koliko smo stari,” je dejala igralka iz Črnega panterja.

“V Hollywoodu je bil čas, ko so ljudje verjeli, da ko igralka dopolni 40 let, je konec,” je povedala. “Toda ne, stvari, zaradi katerih smo to, kar smo – naša čutnost, spolnost, sočutje in inteligenca – se ne končajo. To se poglablja in dozoreva, veste? Vse je v odnosu.” 

Angela Basset (Foto: Profimedia)

To ni prvič, da Angela nasprotuje tej besedni zvezi. Leta 2018 je povedala, kako se je ženska, ki je pakirala živila, nagnila čez pult in ji rekla: “Tako mlada si videti.” V odgovor je igralka dejala: “To je čudovita stvar, saj sem stara 80 let!” Očitno ima smisel za humor. V svojem najnovejšem intervjuju se Angela poglobi tudi v razvoj temnopoltih likov v kinematografiji. “Pred tridesetimi in štiridesetimi leti, ko sem začela, so bili črnski liki preveč negativni,” pravi. “Vedno sem bila pozorna na te podobe. Kaj govorite o meni in o tem, koga predstavljam kot temnopolta ženska? V nas se skriva kompleksnost. V nas je lepota. V nas je moč. V nas je sočutje. Toliko je čudovitih stvari.”

Še vedno snema Črnega panterja: Wakanda Forever, v katerem ponovno igra Ramondo, Angela je pred kratkim prevzela tudi glasovno vlogo Dorothee Williams v priljubljeni Disneyjevi produkciji Soul+ – prisrčnem filmu, ki se dotika istih tem vključevanja in zgodovine, ki jih igralka nenehno osvetljuje.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam