Nepremagljive beremo: Tanja Skaza, Spremembe vredna

Še ena knjiga o še eni poslovni poti, o še eni ženski, ki ji je uspelo? Ja. O ženski, ki jo lahko danes srečate v trgovini. Ali obiščete njeno predavanje. Ki jo boste iskreno zanimali, če jo boste ogovorili. Ki se ne obnaša kot diva, čeprav bi se lahko. Ki je več kot dostopna in ki ji ni težko govoriti o svoji preteklosti, bolečinah, trnih in dehtečih cvetovih. 

O Tanji Skaza sem slišala že toliko nevoščljivih dvomov o njenih uspehih, da mi je slabo. O tem, kaj se gre, da je bila nekoč na -ić in se je potem poročila v bogato družino, zdaj se pa povzdiguje v ne vem kakšno menedžerko … Aja, saj res, niti menedžerka noče biti več. Zdaj je predavateljica. Zdaj je moderno to …. No, meni gre ob teh besedah dobesedno na bruhanje. Tudi če bi bilo vse res. Ne maram slovenske nevoščljivosti. 

In dvomim v dvome nevoščljivcev, ker si Tanja kljub bogastvu ni sama kupila laskavih naslovov, kot so mlada managerka in femme fatale leta 2014 ter evropska naj managerka leta 2016, podjetje Skaza pa je bilo v času njenega menedžiranja deležno ne le prestižnih slovenskih nagrad, temveč tudi evropskih. Takih naslovov ne prejme kar vsaka, to vemo vse. Bralci njene knjige pa smo izvedeli tudi to, da ji je bilo ob teh naslovih zelo hudo, saj jih je praznovala – sama. Družina Skaza je bila skromna in se je težko spopadala s takšno izpostavljenostjo. Kot tudi z vsemi novimi pristopi, ki jih je v podjetje vpeljevala Tanja.

Knjiga Spremembe vredna nas popelje skozi življenjsko pot Tanje Skaza, čez največje osebne in poslovne preizkušnje, preko katerih nas navdihuje, motivira in uči brezpogojno ljubiti sebe in druge.

Če povprečna slovenska ženska težko vzpostavi dober odnos s svojo taščo, si lahko samo predstavljamo, kako je vstopiti v podjetje tašče in tasta ter tam delati ‘revolucijo’. Ne, taka pot nikakor ni postlana z vrničnimi listi, prej s trnjem. Vendar Tanja ne tarna. Pove pa, kako je odraščala, podrobno opiše sanje in svojo pot, ter nas spodbuja. K temu, da tudi me uresničimo svoje sanje. Zaživimo svoje poslanstvo. Postanemo in delamo to, kar smo.

Tanjina pot

Spremembe vredna je knjiga, ki skozi Tanjino zgodbo na različnih poteh življenja pokaže, da smo vredne spremembe. V družini – ožji in širši, same pri sebi, v poslu. Vendar je vse to odvisno izključno od nas. Tanja nas povabi v svoje globine, na sprehod v visokih petah, z njo obujemo superge in skočimo na glavo v bazen. Iskreno, srčno nam pokaže pot od majhne deklice iz skromne družine iz blokovskega naselja sredi Velenja do bogatašinje, ki živi v sanjski vili z bazenom in je svoje menedžerske titule predala drugim. Ja, res se je poročila v bogato družino in lahko bi živela lagodno v pisarnici v družinskem podjetju. A želela se je dokazati, ustvarjati, delovati, kar ji je več kot uspelo. Zraven si ni brusila le nohtov, temveč tudi karakter in poslovno razmišljanje, ki ga skozi knjigo podaja tako, da nam vliva moč in verjetje v to, da zmoremo tudi me. Če si res želimo in če za to kaj naredimo.

Kako se dela uspešen posel, ko si ženska?

Tanja je najprej delovala po moškem principu, saj je mislila, da je le takšen pravi. A naenkrat se v takšni drži ni več počutila dobro; saj jo je opazila tudi doma, ko je usmerjala svoje tri moške. Začela je premišljevati in delovati bolj ženstveno, z več pozornosti za druge, in se pilila v svojem ženskem principu vodje. V svojem knjižnem prvencu nam deli vse dobre in slabe izkušnje, ki so jo povzdignile v sam vrh na lestvici menedžerjev in menedžerk.

Četudi nismo tako ambiciozne kot nepremagljiva Tanja, njena zgodba lahko več kot koristi, saj je skozi padce in vzpone, samoizpraševanja in do najboljših učiteljev najlažje priti v dobri družbi, kar Tanja Skaza vsekakor je. Četudi je še niste osebno spoznale, bo postala vaša prijateljica in dobronamerna svetovalka, ko boste prebrale njeno knjigo. Branja vredna je njena knjiga za vse ženske, ki se zavedajo, da so vredne spremembe. Tanja nam svoje spoštovanje – sebe in nas – pokaže tudi s prestižnostjo knjige, ki jo je res lepo vzeti v roke ali podariti ljubljeni prijateljici, sestri, hčerki, mami – ovitek, iz katerega vzamemo knjigo z žametnimi platnicami, fini listi, lepe črke, praktična kazalka so pika na i … 

Na kratko o knjigi:

Knjiga Spremembe vredna nas popelje skozi življenjsko pot Tanje Skaza, čez največje osebne in poslovne preizkušnje, preko katerih nas navdihuje, motivira in uči brezpogojno ljubiti sebe in druge. Knjiga nas povabi v svet osebne rasti, odkrivanja in zavedanja svojih potencialov. Prek najbolj osebnih in iskrenih zgodb nas Tanja Skaza spodbuja, da vzamemo življenje v svoje roke. Da energijo usmerimo v iskanje dobrega in drug drugemu pomagamo, da vsak postane najboljša različica seve. Knjiga nam odpre oči in srce, da je bogastvo življenja v nas. Da je vse mogoče. Kot bi rekla Tanja Skaza: »Vse se da!«

Knjigo Spremembe vredna je napisala 

Tanja Skaza, solastnica podjetja Plastika Skaza, ustanoviteljica Inštituta Skaza  in Gibanja spremembe vredna, z 20-letnimi vodstvenimi izkušnjami. Znana je kot prenašalka izkušenj, znanj in motivatorka. »Sem pristna, pogumna, vztrajna in vizionarka. Vedno pripravljena na izboljšave in če me potrebuješ, sem tukaj zate,« te k branju knjige ali na čaj vabi Tanja.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam