NEW YORK – 5 ZNAMENITOSTI, KI JIH PONAVADI DRUGI IZPUSTIJO (PA JIH NE BI SMELI!)

New York je mesto, ki si ga večina popotnikov želi obiskati vsaj enkrat v življenju. Nekateri ga obiščejo v paru, drugi z družino, tretji pa – med njimi sem bila jaz – s prijateljico!

New York res ogromno ponuja in je seznam znamenitosti, ki si jih želiš pogledati, tudi odvisen od tega, s kom potuješ. Priporočam ti, da si pred potovanjem svoj seznam znamenitosti označiš na zemljevidu (jaz uporabljam kar Google Maps) in se potem vsak dan odpraviš na en del New Yorka ter si ogledaš znamenitosti, ki so si blizu.

Na najinem seznamu se je znašlo več kot 30 stvari, ki sva jih uspeli pogledati v petih dneh. Če ne bi deževalo v zadnjih dveh dneh, bi si lahko pogledali še kaj več. A vodila naju je predvsem želja, da ne hitiva, pač pa začutiva utrip mesta, se večkrat ustaviva in maksimalno uživava v vsakem trenutku potovanja. Tako sva si tudi dovolili nekaj spontanosti, ki je pripeljala do najboljšega dela potovanja, izkušnje, ki je ne bova pozabili nikoli.

A gremo po vrsti. S teboj delim pet znamenitosti in doživetij, ki jih po navadi ne najdeš med prvimi, ko pregleduješ splet ali vodnike in iščeš znamenitosti, ki si jih je mogoče ogledati v New Yorku.

1. 230 fifth rooftop bar

Gre za največji bar na strehi v New Yorku, ki ima zunanjo teraso s čudovitimi razgledi na okoliške stolpnice. Nahaja se v bližini Madison Parka, na vogalu 27. ulice.

Tu poleg pijače strežejo tudi hrano, cene pa niti niso pretirano visoke glede na cene v ostalih restavracijah v New Yorku. Vstop v bar je prost, ob vhodu morate sicer pokazati osebni dokument, s katerim dokazujete, da ste polnoletni (to v ZDA pomeni 21 let). Mlajši imajo vstop v spremstvu staršev.

2. The High Line

Eden najbolj zanimivih sprehajalnih poti, ki jih je mogoče najti v New Yorku. Pravzaprav gre za staro železniško progo na zahodni strani Manhattna, ki je bila dolgo opuščena, potem pa so jo spremenili v park in zelenico. Trenutno je dolga nekaj več kot 2 km, a jo ves čas podaljšujejo, saj je to projekt, ki se nadaljuje. V parku potekajo številne prireditve in razstave, predvsem pa je območje dobilo povsem novo zgodbo. Iz starega, zanemarjenega in manj vrednega industrijskega dela, je območje Chelsea pridobila na priljubljenosti, veljavi in zanimanju za nakup nepremičnin na tem območju.

3. Sončni zahod ob reki Hudson

Zahodni Manhattan obdaja reka Hudson, katere obrežje je urejeno v sprehajalno pot. Domačini ta del uporabljajo za rekreacijo, tek in sprehode, najlepše pa je obrežje obiskati ob sončnem zahodu. 

4. Museum od New York City

Pred 400-imi leti na območju New Yorka ni bilo ničesar, razen močvirij, gozdov in nekaj manjših plemen. Muzej New Yorka razkrije celotno pot od nizozemskih raziskovalcev, ki so odkrili območje, do prevzema Angležev in današnjega urbanega območja z največjo pestrostjo kultur.

Na zanimiv in preprost način predstavi vse pomembne mejnike v zgodovini mesta, kar omogoča, da obiskovalec celotno izkušnjo potovanja poveže v smiselno celoto. Muzej, ki bi moral biti na vrhu seznama znamenitosti v New Yorku!

5. Vožnja s helikopterjem

V New Yorku lahko izbiraš med številnimi ponudniki, ki ti omogočijo prelet Manhattna in Liberty Island-a s helikopterjem. Izkušnja je res nepozabna in je po mojem mnenju veliko boljša od razglednih stolpnic, ki jih obiskovalci pogosteje obiščejo. Vožnja traja nekaj manj kot 20 minut, zanjo pa je potrebno odšteti med 200 in 240€, kar je manj kot če obiščeš vseh pet najbolj priljubljenih razglednih stolpnic. Najbolj pomembno pa je, da se za vožnjo s helikopterjem odločiš v lepem, sončnem vremenu.

Bolj podrobno o potovanju v New York z vsemi znamenitostmi, ki sva jih obiskali, in splošnimi informacijami glede letalskih kart, namestitev, prevozov in dostopa do interneta, najdeš na blogu Z letalom na poti – New York – ženski odklop v mestu, ki nikoli ne spi.

Tudi Nepremagljive kdaj potrebujemo pomoč

Če vam organizacija potovanja predstavlja stres ali pa zanjo preprosto nimate časa, vam pri Z letalom na poti z veseljem pomagajo. Medtem ko vi raje preživljate čas s svojimi najdražjimi, za vas poiščejo najboljše opcije letalskih kart in namestitev ter vas vodijo skozi celoten nakup. Z njihovo pomočjo ste prepričani, da je ves nakup opravljen varno in vaš dopust splaniran brezhibno. Kot se za Nepremagljivo tudi spodobi. Skočite na spletno stran Z letalom na poti, kjer si lahko preberete in v videih ogledate, na kakšen način delujejo, ter tam tudi oddate naročilo.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam