Ni napornejše službe kot biti mama

Njena prva ljubezen je komedija, za kar je bila večkrat nagrajena in med drugim postala tudi žlahtna komedijantka. Vesna Pernarčič je vsestranska umetnica, zaposlena v Prešernovem gledališču v Kranju, ki poleg tega v naše domove vstopa s številnimi vlogami v priljubljenih televizijskih serijah.

Tudi v zasebnem življenju je nasmejana, očarljiva in polna energije, sicer pa mamica treh otrok, ki jo bomo v eni od vlog lahko spremljali tudi v predstavi Ženska: ljubezni, izgube, obleke.

Katera je vaša najznačilnejša ženska lastnost?

Verjetno skrb za bližnje.

Moški vselej pravijo, da smo ženske zapletena bitja. Se vam zdi, da imajo prav, ali zanikate to tezo?

Ja, mislim da smo kar zapletene. Jaz še same sebe ne razumem.

Kdaj vam je v življenju prišlo prav, da ste ženska, in v katerih primerih se vam morda zdi, da vam bi bilo lažje, če bi bili nasprotnega spola?

Ne vem, če sem bila kje privilegirana samo zaradi tega, ker sem ženska. Kadar bi bilo treba kaj zašravfati, izžagati, zgraditi ali prestaviti, pa bi bilo zagotovo lažje, če bi bila moški.

Tokratna predstava bo namenjena nepremagljivim, kar ženske nedvomno smo. V čem se najbolj nepremagljive počutite vi?

Nepremagljiva sem v tem, da se ne dam, ne glede na to, pred kakšne preizkušnje me postavi življenje.

Pomembno, da se znamo ženske pocrkljati tudi same, čeprav si za to premalokrat vzamemo čas. Kako se najraje pocrkljati vi?

Priznam, da se redko pocrkljam. Zase mi vedno zmanjka časa, tako da zvečer moj rdeči kavč, deklica in televizija po celem dnevu predstavljajo čas, ko se lahko umirim in sprostim.

Kdaj in s čim vas je nekdo nazadnje razveselil in vam polepšal dan?

Ta trenutek se posebnega dogodka res ne spomnim. Me pa moji otroci zato vsak dan sproti razveseljujejo in seveda tudi jezijo. (smeh)

Današnja moderna ženska naj bi bila po eni strani močna in neodvisna, po drugi pa ženstvena in nežna. Kje to mejo med eno in drugo stranjo postavljate vi in kako uspešno krmarite med njima?

Ne vem, če mi uspeva … Mislim, da zaradi vse odgovornosti in obveznosti pozabljam na svojo nežno in ranjeno stran. Sem bolj tank, ki mora iti naprej, ker se bojim, da če se ustavim, ne speljem več dalje.

Vsaka ženska ima svojo zgodbo. Če bi o vaši zgodbi napisali knjigo ali posneli film, katere zvrsti bi bila in kateri naslov bi najbolje opisal vašo žensko življenjsko zgodbo?

Vse bo ok. Pa seveda bi bila komedija.

Če bi morali navesti tri razloge, da je dobro biti ženska oz. zakaj ste hvaležni, da ste ženska, kaj bi izpostavili?

Izpostavila bi to, da sem lahko nosila in rodila, ličenje ter spodnje perilo.

V predstavi vsaka obleka nosi svoj spomin. Je tako tudi v vašem življenju – imajo za vas oblačila tudi čustveno vrednost in kateri kos v vaši omari vas najbolj pooseblja?

Načeloma nisem čustveno vezana na obleke.

In ko smo ravno pri oblekah: kako velika je vaša omara? Nakupu česa se nikakor ne morete upreti?

Ogromno imam spodnjega perila, drugače se pa lahko zadržim pri nakupu oblek.

V čevlje katere svetovno znane ženske bi si želeli stopiti za en dan?

Nimam vzornice.

Premiera bo ob tik pred 8. marcem – dnevom žena. Kaj vam osebno pomeni ta dan?

Na ta dan sem kot deklica rada kupila svoji mamici šopek cvetlic. In seveda je zgodovinsko pomemben dan, ko so se ženske postavile za svoje pravice in enakopravnost. Zato je prav, da tega nikoli ne pozabimo, ker, kot vidite, naš boj še ni končan.

Ženske imamo v življenju veliko vlog. Smo prijateljice, mame, sestre, tete, sosede, babice … Katera od vaših vlog je najbolj zabavna in katera najbolj naporna?

Najbolj zabavno je seveda biti prijateljica in ni je napornejše službe kot biti mama.

Prestava nam obljublja tako solze kot smeh. Katere so tiste stvari, ki vas v življenju najbolj nasmejijo in katere vas najbolj razžalostijo?

Zelo težko bi določila dogodke, saj je vse odvisno od situacije.

Katera življenjska izkušnja, oseba ali dogodek je najbolj vplival na vas, da ste se izoblikovali v žensko, kakršna ste danes?

Najbolj so seveda name vplivali moji starši in pozneje moja vloga mame in partnerke.

Katero vprašanje ste si v življenju kot ženska večkrat postavili, a nanj še vedno nimate odgovora?

Zakaj mora biti vse tako zapleteno in težko? 

Katere in kakšne so tiste ženske, ki so za vas najpomembnejše?

Moja mama kot prva in tudi vse prijateljice, ki mi stojijo ob strani. Brez njih bi mi bilo veliko težje prenašati bremena življenja.

Kaj bi pred predstavo sporočili našim nepremagljivim bralkam?

V predstavi se boste srečale z zgodbami navadnih žensk z zelo intimnimi izpovedmi, ki so povezane z oblekami. Vsaka se bo našla v kateri od njih in moškim bo postalo skozi predstavo malo bolj jasno, kaj se plete v ženskih glavah.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam