Mislite, da znate uporabljati parfum? Presenečene boste!

Parfume so poznali že Perzijci pred več kot 5.000 leti. Tedaj so jih uporabljali, da bi z njimi zakrili neprijetne telesne vonjave, danes pa dišave uporabljamo v vsakdanjem življenju kot del lepotičenja, ne več le za posebne priložnosti.

Saj veste, kako lepo je slišati, ko te nekdo pohvali, da lepo dišiš. Nanos parfuma se zdi samoumevna stvar. Vzamemo stekleničko, se poškropimo in odhitimo naprej … A resnica je daleč od tega, saj veliko ljudi ne zna pravilno uporabljati parfuma. Rezultat tega je, da se dišava prehitro razdiši ali diši premočno. Kako torej ravno v pravi meri poudariti izbrani vonj? Katere so največje zmote pri nanašanju in kako vse lahko uporabimo parfum?

Odgovore vam ponujamo nepremagljive, ki imamo tudi same novo dišavo Differo, ki vas bo navdušila!

Kako pravilno uporabljati parfum

Najboljši čas za nanos parfuma na kožo je takoj po prhanju, saj se ima zaradi vlažnosti telesa dišava česa oprijeti, posledično pa boste lepo dišali dlje. Če uporabljate nežno milo, ne sme biti protibakterijsko, saj njegove snovi izenačujejo vonj. Podoben učinek kot prha ima tudi vlažilna krema, ki kožo navlaži in posledično podaljša vonj izbrane dišave.

Seveda je pri tem priporočljivo, da je vonj vlažilne kreme nevtralen ali se ujema s parfumom. Dišavo je sicer smiselno nanašati na točke, kjer lahko zaznamo srčni utrip. Tam je koža najbolj tanka, nežna in topla, zato tudi najbolj reagira in posledično pripomore k temu, da se vonjava ohrani čim dlje. Predel med prsmi, zapestje, vrat, za ušesi, popek, za koleni in notranja stran komolca so zato tiste točke, na katerih uporabite parfum. 

Največje napake in zmote pri uporabi dišav

Parfumi in dišavne vodice naj ne bodo shranjeni v kopalnici.

Čeprav dišave radi razkazujemo tako, da nam krasijo poličke v kopalnici, je tam zrak topel in vlažen, kar lahko vpliva tudi na parfum in sčasoma spremeni njegov vonj. Zato ga raje hranite v hladnem, suhem in temnem prostoru, kjer bo doživel čim manj temperaturnih nihanj in s tem sprememb svoje strukture. 

Če razpršimo dišavo po papirju, ima enak vonj, kot če jo razpršimo po koži.

Dišavna olja se pomešajo s tistimi na koži, zato parfum, ki smo ga v drogeriji preizkusili na lističu, ne bo enako dišal na nas. Prav tako se lahko isti parfum na različnih ljudeh razvije v različne vonjave.

Drgnjenje zapestij.

Marsikdo, ko nanese parfum na zapestje, podrgne eno roko ob drugo, s čimer poškoduje zgornje note parfuma, kar je posledica trenja s kožno maščobo, zaradi česar vonj hitreje izpuhti. Temu početju se zato prihodnjič raje izognite.

Poimenovanje dišav z imeni nam pove, katerem spolu je dišava namenjena.

V resnici so dišave poimenovane glede na vsebovano količino dišavnih olj. Tako kolonjska vodica vsebuje okoli 3 odstotke teh, toaletna okoli 10 odstotkov, parfumska voda 15 do 20 odstotkov in parfum okoli 25 odstotkov. 

Dražji je parfum, boljši je.

Vedno bolj opažamo, da kakovost in cena nista nujno več tako zelo odvisni druga od druge, kar velja tudi pri parfumih. Pri nakupu bodimo zato pozorni predvsem na vsebnost dišavnih olj v dišavi.

Kje vse lahko še uporabimo svoj najljubši parfum

Parfum je seveda v osnovi namenjen temu, da ga uporabimo na sebi, a če imamo rade lepe vonjave, ki nas spremljajo v različnih prostorih doma in tudi na poti, smo lahko malce ustvarjalne in si na vsakem koraku pričaramo čaroben vonj. Popršite ga po oblačilih, ki vam visijo v omari, pri čemer pazite, da ne preblizu oz. ne uporabljate parfuma na občutljivejših tkaninah, na katerih lahko pusti madeže. Dobra ideja je tudi, da poškropite šale, ki jih nosite okoli vratu. To je trik, s katerim boste dišali vedno in povsod, čeprav ni nujno, da boste tisti dan na novo nanesli svoj najljubši parfum.

Nekaj kapljic priljubljene dišave lahko v kopalnici kanete na suho cvetje ali brisačo, ki jo uporabljate za telo. V delovnem kotičku poškropite okvir slike ali planer, da vam bo vonj med delom vlil novo energijo. Po vašem najljubšem parfumu lahko dišijo tudi posteljnina, kuhinjski predpasnik ali voščilnica za rojstni dan. Ne nazadnje pa ne pozabite niti na avto, kjer naj vas lahko na ljubem okrasku spremlja tudi priljubljena dišava.

Na vas je zdaj le še, da si izberete najljubšo … Nepremagljive stavimo na Differo, ki smo ga sestavile za vas. Očaral vas bo z vonjem po eksotičnih mandarinah in mističnem ingverju, ki smo jima dodale še vaniljo in jasmin za toplino in čustveni naboj. Z baznimi notami popolne usklajenosti sandalovine s prestižnim kašmirjem in dodatkom jantarja pa smo poskrbele, da boste dišeče in opažene povsod. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam