Tako za svojo popolno kožo skrbi Iva Krajnc Bagola

Igralka Iva Krajnc Bagola nas trenutno navdušuje v slovenski seriji Dolina rož. Nepremagljive pa jo občudujemo tudi zato, ker je njena koža vedno videti popolno.

Iva ima rada naraven, sproščen videz. Videz, ki kože ne obremenjuje preveč. Kot igralka uporablja vsakodnevno veliko ličil. Na snemanjih je v njih tudi po 12 ur na dan, zato je zelo pomembno, da je takrat, kadar ne dela, čimbolj osvobojena vseh ličil. Veliko pozornosti namenja čiščenju in negi kože, razvaja se tudi z masažami in predvsem s kakovostno kozmetiko, pa tudi določenimi estetskimi tretmaji, ki jim zaupa. “Še zmeraj pa pravim, da je moja filozofija v odnosu do ličil in kozmetike na splošno: Manj je več (smeh),” nam je zaupala Iva in razkrila, kako skrbi za svojo kožo.

Kako bi opisali svoj tip kože?

Tanka, občasno tudi občutljiva. V zimskem času tudi nekoliko suha koža.

Kdaj ste začeli intenzivneje paziti na to, kaj dajete na svojo kožo, kako skrbite zanjo? 

Okrog 30-ega leta sem opazila, da se pojavljajo prve drobne vidne spremembe in sem zelo hitro stopila v boj s časom (smeh). Posvetila sem se iskanju ene in edine kreme. Iskanju svetega grala kozmetike. Velikokrat sem bila razočarana, saj nobena izmed kozmetičnih znamk ni zadovoljila mojih potreb, potreb moje kože. Pred leti pa sem končno odkrila kozmetiko, ki mi ustreza. Bila sem presrečna. 

Kakšen je vaš splošni recept za spočit, svež videz in dobro počutje?  

Prva stvar je dober spanec. Ta je osnova za vse. Zjutraj delam jogo, običajno 20 minut, kar mi požene kri po žilah. Ker ne pijem kave, je to moja budnica, ki se običajno pozna tudi na obrazu. Nego obraza zjutraj začnem s čistilnim emulgatorjem, kateremu sledi droben piling in nato tonik. To počnem že skoraj dve leti in nad to rutino sem navdušena. Prav tako ustreza moji koži. Pri raznih pripomočkih za obraz sem precej dolgočasna, saj jih v vsakodnevnem življenju ne uporabljam. Prav tako sem rada veliko na zraku. Ko pokuka toplejše sonce, pa obvezno uporabljam kremo z zaščitnim faktorjem.

Tudi dovolj spanja in kakovosten spanec igrata pomembno vlogo pri našem videzu. Kako poskrbite za to, da dobro spite?

Najbolje spim, ko grem spat med 21:30 in 22h. Zaradi predstav je to redko, a se vseeno potrudim nadoknaditi manjkajoči spanec. Velikokrat po predstavi tudi težko hitro zaspim in najbolj me uspava branje, zato po predstavah, čeprav pozno, berem. 

Kakšna je vaša jutranja lepotna rutina?

Uporabljam Zo skin health by Obagi kozmetiko, kjer je predpisan potek uporabe različnih preparatov. Najprej obraz očistim s čistilcem, nato premasiram z nežnim pilingom in nenazadnje vzpostavim ravnovesje z obnovitvenim tonikom. Zjutraj potem nanesem še kremo, ki ima izrazito lahko teksturo, imenovano Daily power defense. Že ime pove vse (smeh).

Kakšna pa večerna?

Ob večerih običajno delam, kar pomeni, da sem naličena, zaradi predstav, zato precej pozornosti namenjam čiščenju kože. Ponovim jutranjo rutino, s to razliko, da dodam še poseben serum imenovan Growth factor serum. Le-ta deluje pomlajevalno in zanj pravijo, da je botox v steklenički (smeh).

Iva za brezhibno polt skrbi tudi z neinvazivnimi estetskimi tretmaji.

Kateri so “must -have” kozmetični izdelki, ki jim zaupate?

Zelo sem vesela, da sem pred leti spoznala kozmetiko Obagi. Rešila je veliko mojih težav s kožo. Navdušena sem nad njihovim Growth factor serumom. Pred predstavami uporabim tudi slovensko kozmetiko Active Lux cosmetics. Največkrat to kozmetiko nanesem ravno preden nanesem ličila. Njihov Face serum, narejen iz buč, je popolnoma naraven in se lepo spaja z ličili, ki jih uporabljam. Obvezna sta tudi Diorjev Flash Luminizer in Erborian obarvana CC krema.

V zadnjem času so v ospredju predvsem neinvazivni estetski tretmaji, katere ste že preizkusili in katere bi priporočili Nepremagljivim?

Teh postopkov je kar nekaj, zato se je včasih resda težko odločiti. Odvisno pa je tudi od problema, ki ga želiš rešiti. Meni sta bila najbolj v pomoč postopek Nordlys, ki združuje lasersko in IPL tehnologijo, omogoča pa odpravljanje kožnih sprememb, pigmentnih madežev, regeneracijo od sonca poškodovane kože. Koža je bila po tem naravnost čudovita, brez lis, madežev, delovala je sveže in ja, tudi mlajše. In če smo že pri pomlajevanju, sem pa absolutno navdušena nad InMode Morpheous 8 tretmajem.

Gre za trenutno najnaprednejšo tehnologijo na področju neinvazivnega pomlajevanja. S pomočjo radiofrekvenčne energije kožo učvrsti, spodbudi tvorbo kolagena in s tem tudi preoblikovanje želenega področja. Po domače je to face lifting brez noža (smeh). Preizkusila sem tudi lasersko odstranjevanje dlak, kar je dandanes skoraj »a must«. Skrbi z nadležnimi dlačicami so samo še preteklost. Vse te tretmaje sem preizkusila v Estetiki Medart, ker jim zaupam že leta.

Foto: Ana Gregorič

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam