Vsebino omogoča ELECTROLUX

Pečena jabolka – slastno in enostavno

Če bi vprašali Simono, kaj imam najraje, bi vam rekla: »Poli daj samo nekaj z japkami.« Nekoč sem se poigravala z mislijo, da bi lahko napisala knjigo receptov samo o jabolkih. Ali japkah, kot jim rečem jaz.

Toliko jedi s tem preprostim in zdravim sadežem. No, mogoče jo pa nekoč bom, te misli še nisem povsem opustila. Danes z vami delim recept za zelo preprosto in slastno sladico, za katero mislim, da se ji dela strašna krivica in bi morala biti večkrat na naših mizah. Kadar je ‘polnjene japke’ pripravljala moja mami, sva se z očetom skoraj stepla, kdo bo pojedel zadnjo.

Sama sem v tem receptu porabila tudi ostanke starega kruha, a naj vam namignem, da boste, če kruh zamenjate z moko iz oreščkov, dobili odlično fit sladico – sej veste, kopalke trkajo na vrata. Naj vas recept navduši in naj bodo japke večkrat na vaših krožnikih. Rumene, zelene, rdeče … Saj poznate tisto, da eno jabolko na dan prežene zdravnika stran.

“Zero waste” droživeti recept za pečena jabolka.

Pa dober tek.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam