Portugalska nas je očarala London nas bo začaral …

Se spomnite naše predstavitve KFLC potovanj, prav posebne blagovne znamke turistične agencije Kompas? Takrat smo se Nepremagljive pogovarjale s Sabino, kreatorko in skrbnico blagovne znamke Kompas First Ladies’ Club, ki nam je pojasnila, da so potovanja KFLC doživetja, namenjena ženskam, ki si želijo nekaj več. 

Čari Portugalske za žensko dušo

Konec septembra so se potnice pod okriljem Kompas First Ladies Club odpravile na Portugalsko, v deželo hrepenenja in melanholije, pomorščakov in raziskovalcev, zasanjanega fada in sladkega porta. Potovanja se je udeležila tudi Sabina in njen prvi stavek je bil: »Torej, bilo je naravnost fantastično!«, zadnji pa: »Ja, še bi šla!«

Po dopoldanskem pristanku na letališču v Lizboni nam je barvita in karizmatična obmorska lepotica kar hitro postregla z okusi tradicionalne portugalske slaščice »pasteis de nata«, ki smo si jo privoščile po ogledu Belemskega stolpa in samostana Sv. Hieronima, dveh draguljev, ki sta na seznamu kulturne dediščine Unesco. Po enem najlepših portugalskih mest, nekdanji prestolnici Sintri, smo se kot čisto prave princese prav po aristokratsko popeljale na kočiji. Ko smo prispele pred nekdanjo kraljevo palačo, smo domišljiji dale prosto pot. No, preden smo po končanem ogledu vstopile na avtobus, je vodnik Uroš vseeno dobro preveril, da imamo vse obuta oba čeveljca.  

Porto

Krasen sončen in ravno prav vetroven dan v Lizboni je idealen za … Smeh in solze. Najprej smo se odpravile na zabavno vožnjo z legendarnim tramvajem številka 28, s katerim smo odkrile najslikovitejše in najbolj čudovite kotičke v mestu ter se nasmejale do solz in napolnile s pozitivno energijo kot že dolgo ne. Večer v stari mestni četrti Bairro Alto pa je v nas vzbudil paleto popolnoma drugačnih, a nič manj intenzivnih čustev. Fado, portugalski otožni šanson, se je dotaknil naših src. Življenjske zgodbe, ki jih pesmi ob spremljavi kitare pripovedujejo, ter doživeta interpretacija so resnično osupljive. 

Skozi celotno potovanje so nas spremljale slikovite podobe narave in barviti kotički mest. Vsak košček pokrajine nas je nagrajeval z neverjetnimi barvami in kontrasti. Vsaka ulica in pročelje z neverjetnimi zgodbami, energijo in nalezljivim nasmehom domačinov. Vsaka restavracija pa z neverjetnimi okusi in vonji. Morske specialitete, portovec, »Pasteis de nata« in »ginja« so besede, ki na papirju ne pomenijo prav veliko. Treba jih je okušati, ne prebirati.

Potovanje za žensko dušo smo zaključile v očarljivem Portu, drugem največjem portugalskem mestu, kjer nas je čakalo še eno prav posebno presenečenje. Dan v Portu se je prevesil v večer, ko smo se odpravile na plovbo po reki Douro, ob večerji, sladkem portovcu in kulisi večernega Porta, ki se je ne bi sramovalo niti prizorišče na Broadwayu.

Romantičen zaključek našega popotovanja je le še prepričal že prepričane – Portugalska je polna čarov za žensko dušo in idealna izbira za ženske, ki si želijo nekaj več.

Zakaj potovati v ženski družbi s Kompas First Ladies’ Club?

  • Ker potrebujete čas zase! Vzemite si ga in odpotujte s prijateljico, mamo, hčerko ali same.
  • Ker ima potovanje v ženski družbi resnično svoj čar in neverjetno energijo, je nekaj, kar potrebuje prav vsaka ženska.
  • Ker je Kompasova vodnica prava poznavalka vseh skritih kotičkov mesta.
  • Ker je program pripravljen »po žensko« in za žensko: ogled predstave ali muzeja, razvajanje brbončic z okusi v izbranih lokalnih ali mednarodnih restavracijah, vodeno potepanje po uglednih svetovnih butikih in veleblagovnicah, spoznavanje zanimivih ljudi ter še in še.
  • Ker je poskrbljeno za kakovostno nastanitev na najboljših lokacijah v središču mesta.
  • Ker vas čaka druženje s sebi enakimi, navezovanje poslovnih stikov, spoznavanje in izmenjava izkušenj.
  • Ker na vsakem potovanju Kompas za vas, drage ženske, pripravi še dodatno presenečenje.
24. novembra čaka Kompas First Ladies’ Club predbožično potovanje Kraljevi London in njegove dame.

Seveda smo Sabino, ki nas je »okužila« s svojim navdušenjem, zaslišale, kdaj in kam gremo naslednjič. 24. novembra čaka Kompas First Ladies’ Club predbožično potovanje Kraljevi London in njegove dame. Nepremagljive pravimo, da se v London ne zaljubiš le enkrat, temveč prav vsakokrat, ko ga obiščeš. Močno verjamemo, da se bomo v ženski družbi s Kompas First Ladies’ Club zaljubile ponovno, saj nas čakajo resnično nepozabna doživetja: večerja na ladjici med plovbo po reki Temzi, druženje ob kavici na nebotičniku Skygarden, ogled muzikala Tina – zgodba o kraljici popa, ogled svečanih oblačil princese Diane v kraljevi palači Kensington in popoldanska čajanka na vrtovih palače Kensington, nakupovanje v veleblagovnici Harrods in na ulicah Carnaby, Oxford Street in Covent Garden. Nepremagljivo, kajne?

Drage Nepremagljive dame, vabljene v London!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam