Posel, ki je nastal zato, da se naučimo ljubiti same sebe!

Vsak dan znova se je pomembno zavedati svoje lepote, ženstvenosti in moči, ki jo vsaka ženska izžareva na edinstven način.

Tako pravita Sandra in Milena, ki sta združili moči pod imenom Lavelle. Gre za krasno zgodbo dveh prijateljic, ki jo bomo danes Nepremagljive tudi spoznale. Njuna zgodba je bila polna ovir, a nosi lepo sporočilo, ki vliva pogum vsem ženskam. Pa ju spoznajmo.

Kdo je Sandra in kdo je Milena, ko nista Lavelle? Kako sta se spoznali?

Spoznali sva se pred dvema letoma, pravzaprav po čistem naključju v družbi s prijatelji. Zanimivo je, da človek nikoli ne pričakuje, da lahko neko bežno srečanje prinese tako čudovito zgodbo. Enostavno sva se začeli pogovarjati in hitro ugotovili, da imava kar nekaj skupnih zanimanj. Predvsem sta bili jasni dve: kozmetika in podjetništvo. Lahko bi rekli, da sva si po načinu razmišljanja zelo podobni, obema veliko pomeni zdrav življenjski slog, tako fizični kot mentalni, saj eno brez drugega resnično ne gre. Zato je temelj zgodbe Lavelle ravno spodbujanje ljubezni do sebe in sprejemanje sebe takšnega, kot si, to si želiva prenesti na vsako izmed vas.

Milena, vaša zgodba je malo drugačna. Pravite, da ste se tudi vi počutili drugačno od svojih vrstnikov. Kaj bi rekli, da je zaznamovalo vašo zgodbo?

Moja najstniška leta in vse do konca fakultete je zaznamovala motnja hranjenja – obsedenost s hrano, telesom in videzom je krojila moje življenje. Na zunaj sem svoje življenje prikazovala kot “popolno” (vedno urejena, uspešna v šoli, na fakulteti, v službi, zabavna itd.), ves čas pa sem bila obremenjena z zunanjim videzom. Do tiste točke, ko sem tako globoko padla, da sem zares potrebovala pomoč, da sem lahko znova vstala. Pot je bila težka, a danes bi si želela, da bi lahko dekletom in ženskam, ki niso zadovoljne s svojim telesom, vlila upanje, da je tovrstne težave mogoče premagati in živeti svobodno. Dejstvo je: če smo pomirjeni sami s seboj, s svojimi mislimi in načinom razmišljanja, zunanji videz ni več merilo našega vrednotenja samega sebe. Še danes pa se moram vsak dan opomniti, kako pomembno je, da sem sama do sebe prijazna, si dajem ljubezen in skrbim za svoje zdravje – tako fizično kot mentalno.

Milena in Sandra sta prijateljici, ki sta spletli tudi uspešno poslovno zgodbo.

Sandra vi pa ste imeli v najstniških letih težave s kožo. Bi rekli, da vas je to zaznamovalo? 

Najstništvo je še posebej občutljivo obdobje, ko gradimo svojo samopodobo in si močno želimo občutka pripadnosti ter sprejemanja vrstnikov. Težave s kožo, ki se kažejo na obrazu, hitro vplivajo na zmanjševanje samozavesti, saj so opomnik vsakič, ko gremo mimo ogledala. Dovolj so že dobronamerni komentarji bližnjih in nasveti, ki nas nenehno opozarjajo na težavo, ki je ne znamo rešiti. Poskusi tolažbe v smislu »zaradi tega se pa res ni potrebno sekirati«, »enkrat bo že minilo«, »saj te ne boli«, »to je samo lepotno«, »bodi vesela, da si zdrava«, so popolnoma neučinkoviti.

Ta izkušnja me je gotovo zaznamovala, saj od takrat še vedno »obsesivno« skrbim za kožo, čeprav sem že več let brez nepravilnosti na obrazu.

Poleg tega me vsakič malo stisne, ko grem mimo kakšnega mladega dekleta ali fanta, ki se sooča s tovrstnimi težavami, saj točno vem, kaj prestaja. Z določenimi stvarmi se je treba sprijazniti, vendar bi v tem primeru vsakemu svetovala, da poišče strokovno pomoč in čim prej najde rešitev, saj to ni »le« lepotna nadloga, ampak lahko močno vpliva na našo samozavest, še posebej v občutljivem obdobju.

Kako se je vse skupaj začelo? Je bilo veliko dvomov, če vama bo uspelo? Včasih se te stvari zgodijo zelo hitro, včasih pa traja precej dolgo.

Prve ideje so nastale v času “lockdowna”, ko sva razmišljali, kaj si pravzaprav želiva v življenju početi? Verjetno je bilo kar nekaj takšnih (smeh). Ker naju je obe zanimala kozmetika in nega kože, sva vedeli, da mora biti nekaj s tega področja. Kozmetični hladilnik sem prvič videla pri Sandri doma in že prvi trenutek se mi je zdela to genialna ideja za vso kozmetiko, ki jo imam doma. O tem sva se začeli pogovarjati in predvsem ugotovili, da jih v Sloveniji nimamo oziroma so premajhni, da bi lahko vanj pospravili vso kozmetiko. Tako je nastala ideja o tem, da želiva, da je večji, z elegantnim dizajnom, ki obogati videz vsake kopalnice in omogoča, da je vsa kozmetika zbrana na enem mestu. Hkrati pa je jutranji in večerni ritual nege obraza tisto, kar nam omogoča v dnevu, da si vzamemo vsaj nekaj trenutkov časa zase. 

S kakšnimi težavami sta se srečevali na začetku?

Od ideje do izvedbe je bila dolga pot, na kateri sva se morali vsega naučiti, v to vključiti mnogo ljudi, vse skupaj je upočasnjevalo zaprtje države, pojavljali so se izzivi s transportom, mnogo je bilo usklajevanj in potrebno je bilo veliko potrpljenja. Z dovolj volje in poguma pa nama je dejansko uspelo. 

Je Lavelle vajina ljubezen? Razvila se je iz ljubezni do kozmetike. Zanima pa nas, kaj beseda Lavelle pomeni? Najprej smo pomislile, da je kombinacija vajinih imen, a vidimo, da ni. 

Beseda Lavelle ima več različnih pomenov, midve pa sva ga izbrali zaradi pomena »nekaj več«. Beseda naju je navdihnila, ker ženskam želiva pokazati, da nega kože ni le skrb za lepo kožo, ampak da je to lahko čas, ki si ga vzamemo zase in namenimo samo sebi. 

Kaj bi sporočili vsem Nepremagljivim, da se bodo dobro počutile v svoji koži, tudi na slab dan? Vse ženske se veliko bolje počutimo, če nas opogumijo druge ženske. 

Dobro je tudi, ko nisi dobro. Čeprav mnogokrat mislimo, da so vsi okoli nas neprestano srečni, se moramo zavedati, da je to daleč od resnice. Normalno je, da imamo vsi slabe dneve in ravno ti dnevi nas morajo opominjati na to, da ne vzamemo stvari za samoumevne. Na slab dan, čeprav je težko, se spomnimo, za kaj vse smo hvaležne in dovolimo si biti to, kar smo. To je dovolj. 

Milena in Sandra hvala za vajino nepremagljivo sporočilo, ki si ga bomo vzele k srcu. Prihodnjič pa bomo spoznale produkt, ki si ga zagotovo želi vsaka Nepremagljiva. Kaj sploh je kozmetični hladilnik in kako deluje pa v naslednjem članku. Še kakšno zanimivost pa najdete na www.lavelle.si.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam