Povrnite si mladosten lesk kože z infuzijami vitaminov

S pravilno izbiro hranil, od katerih je odvisen ne le videz naše kože, temveč tudi naše zdravje, lahko preprečimo staranje, očistimo kožo, pobelimo temne madeže, povrnemo lesk, zmanjšamo vidnost por in masten videz, obnovimo elastičnost in zasijemo v mladostni polnosti. 

Pomlajevanje od znotraj

Roko na srce; estetski tretmaji, filerji in botoks res lahko uspešno zategnejo in izbrišejo gubico, napolnijo izgubljeni volumen in celo izbrišejo trde poteze, ki jih ustvari ’padec’ kože. Vendar zato potrebujemo prej lepo in elastično kožo. Sicer postane tanka in brez leska kot star papir. Hitri posegi ne morejo odpraviti globoko poškodovanih celic, ki jih povzroči proces staranja, uživanje prevelikih količin sladkorja in alkohola ter seveda na prvem mestu sončenje! 

Z izkoriščanjem moči antioksidantov, vključno z glutationom in vitaminom C, ki v sinergiji delata dobesedno čudeže, lahko ob 100-odstotni absorpciji, ki jo dosežemo z infuzijami, pomagamo v boju proti prostim radikalom, ki povzročajo številne znake staranja in še mnogo več.

Seveda za izbor terapij poskrbi doktor medicine, ki je šolan za intravenozno dodajanje hranil in funkcionalno medicino.

Koža je zanesljiv barometer našega zdravja in ogledalo notranjega delovanja hormonov, organov, energije, celic in toksičnosti organizma.

Če ste ženska med tridesetim in štiridesetim letom ter želite upočasniti staranje, obstaja velika verjetnost, da zapravite precej denarja za najnovejše kozmetične izdelke in tretmaje za zmanjšanje gubic in znakov staranja. Če ste ob tem še v stresu, to odraža tudi vaša koža in to težko zakrijete s kremami ter celo najnovejše BB- in CC-podlage mu ne bodo kos.

Resnica je, da staranje presega vašo kožo ali genetiko. Vaš življenjski slog ima veliko vlogo pri staranju, in kot odpustek vaših grehov je tu paleta rešitev, ki lahko zavrtijo čas in se kosajo tudi z največjimi razvadami.

7 načinov za upočasnitev staranja

Ste, kar jeste

Naj bo ta stavek še tolikokrat slišan, drži. Naj vam povem mini zgodbico. Moja sodelavka je do tridesetega leta jedla gore sladkorja, spila tri bele kave dnevno – to je pol litra mleka, kadila, pila vsak vikend in … no, pri štiridesetih so se ji sesuli zobje, in to dobesedno. Sklenina ji je pokala in zobje so razpadali. Koža je postala papirnata, okoli ust je imela gube kar v nekaj plasteh, podočnjaki pod očmi so zevali, kot da je sorodnica Adamsovih. Da o laseh in nohtih ne govorimo. Sama je ugotovila, da to ne gre več in začela je jesti (to toplo priporočam tudi vam):

  • kostno juho (vsak dan skodelico), to so čisti minerali in kolagen;
  • pri vsakem obroku, tudi pri zajtrku, več zelenjave od ostalih hranil;
  • dopoldan pretežno sadje v malih količinah;
  • spila je osem kozarcev vode in vsaj dva kozarca kumaričnega, korenčkovega soka ali soka zelene;
  • jedla je samo še dobre maščobe, kot so: maslo, hladno stiskana olja, avokado, kokosovo maščobo;
  • meso, ki je nujni gradnik kože prek aminokislin, je jedla dvakrat tedensko; – več niti ne potrebujemo;
  • odpovedala se je: sladkorju, alkoholu, mleku in belim škrobnim izdelkom;
  • pozneje je nehala jesti pred TV-jem in prišla na 12-urni post.

Seveda je ob tem dobivala gore antioksidantov intravenozno in izgubila deset kilogramov, koža ji danes sije, lasje se svetijo in o PMS-jih ni več govora.

Dodajanje vitaminov

Kuro za kožo naredimo z infuzijami enkrat letno.

Naša koža izgublja elastičnost že s tem, da žal živimo v resnično nečistem okolju, da vsak dan uporabljamo kup kemičnih izdelkov in jih nanašamo ali vdihujemo skozi kožo. Tako postaja naša polt sivkasta, brez leska, in čeprav nismo v puberteti, je še vedno polna nepravilnosti, mozoljčkov in pigmentnih madežev.

Z infuzijami dobimo res intenzivno pomoč z vitamini.

A, C, B-kompleksom in aminokislinami prolinom, lizinom in najpomembnejšim glutationom. S tem se koža postavi na noge. Potem pa te vitamine uživamo oralno. Jesti jih moramo vsaj tri mesece, in sicer v res pravilnih oblikah, ali pa še lažje − kuro za kožo naredimo z infuzijami enkrat letno. Seveda obstaja še več kombinacij in koktajlov. 

Stres ubija kolagen in jetra

Danes se težko kdo pohvali, da ne živi stresno. Poleg izgube energije, škode, ki jo naredi na hormonih stresni kortizol, padca imunskega sistema in nezmožnosti organizma, da v tem stanju sploh absorbira dovolj hranil, najbolj trpijo jetra, ki pa se neposredno odražajo na stanju naše kože. Da ne pozabimo omeniti − STRES NAS NEPOSREDNO STARA! Navzven in na sleherni celici so vidni rezultati stresa.

Kadar ste v stanju kroničnega stresa, bo vaša koža trpela, in zato je najmanj kar ji lahko zagotovite, dovolj relaksacije in obnove. V praksi to pomeni: velike količine vitamina C, glutationa, vitamina B12 in nepogrešljivega D3. Lahko si pomagate tudi z jogo v steklenički – 5HTP (naravno je iz grifonije), ki nam spodbudi delovanje serotonina in parasimpatičnega živčnega sistema, in verjetno še niste slišali, da brez njega se tudi kolagen ne more tvoriti, pa čeprav ga uživate kot dodatek. Z njim se lažje umirimo in zaspimo.

Kožo zaščitite pred soncem

Kožo moramo nujno zaščititi pred soncem.

Žal! Po eni strani od sonca dobimo vitamin D, po drugi nas strahotno stara. Torej, petnajst minut jutranjega ali pozno popoldanskega sonca si lahko privoščite za vitamin D, ostalo pa je kolateralna škoda, ki povzroča prezgodnje staranje, pigmentne madeže, gube in celo melanom.

Rešitev za to je koktajl, ki bi si ga na koncu sezone morali privoščiti vsi:

vitamin A, vitamin C in seveda glutation. Zakaj spet v infuziji? Ker poleg tega dobite še pol litra tekočine, ki hidrira celice. Seveda pri vitaminu C ni enkrat nobenkrat, zato je dobro infuzijo ponoviti recimo štirikrat.

Hidracija (in to ne pomeni samo pitje vode)

Dehidracija nas v bistvu najbolj stara. Kar poglejte si ’luškane obrazčke’ dojenčkov. Polna, sočna lička kar pokajo od svežine. Starejši, kot smo, težje dostavimo tekočino v celice. Kar spijemo, polulamo, celice pa še naprej ostajajo žejne in prazne. 

REŠITEV: Hidracijo dosežemo z elektroliti, s spodbujanjem ATP-ja celic (v prevodu to pomeni energijo celic). Spet smo pri pollitrski dozi infuzijske tekočine, ki jo tokrat zmešamo z elektroliti (kalij, natrij, magnezij), in pa na naslednji hidracijski terapiji še s koktajlom, ki požene delovanje ATP-ja celic. Ne samo da vam bo hvaležna koža, tudi vi se boste počutili energizirani in sveži.

Gibanje

Zdaj, ko smo napolnili celice z energijo, nahranili izčrpane zaloge in izbrisali faktorje staranja in ukrotili stres, je prav, da malo tudi pomigamo. Da pa to spet ne bo šlo v škodo naši pravkar osveženi in pomlajeni koži, se lotimo še prave izbire treningov – gibanja. Maratoni, adrenalinski športi, dolgotrajne vadbe, vse to je v istem košu z veliko začetnico prezgodnje staranje, izčrpanost! Zakaj? Maratoni nas dehidrirajo, zaradi ekstremnih naporov in dolgotrajnosti izčrpavajo organizem in dvigujejo stresni hormon, ob tem pa uničujejo tiste dobre, zaščitne hormone.

Ženske, ki so podvržene prehudim obremenitvam, dobijo aknasto kožo, zato ker jim kortizol uničuje ženske hormone in proizvajajo preveč testosterona, zaradi katerega je koža mastna, groba, z razširjenimi porami in aknami. Enako je z adrenalinskimi športi, kar nam pove že sama beseda. Na adrenalkah se izločajo hormoni kortizol, adrenalin in noradrenalin, ki nas najbolj starajo. Po drugi strani pa nas rastni hormon najbolj obnavlja, je naš pomlajevalni hormon, ki pa tudi najhitreje pade, pa še stres ga uničuje. Najboljše vaje zanj so vaje z utežmi ali visoko intervalni treningi, ki so kratke seanse (40-50 sekund) na robu anaerobnih sposobnosti. Tudi če ne sodite v vrsto, ki redno hodi na treninge, je hitra hoja krasen način, da nas napolni s kisikom, potenje očisti limfo in malo hitrejši utrip pospešuje cirkulacijo, kar vidimo v lepo rdečih ličkih. 10000 korakov na dan bi bilo idealno.

Spanje (Ni vsako spanje lepotno spanje)

Temni kolobarji in zatečene oči so jasen znak, da niste bili deležni pravega lepotnega spanca.

Vsaka taka noč dviguje kortizol, kar spet sodi v oksidativni stres, napad na kolagen in prezgodnje staranje. Ko smo že omenili serotonin, ki se sprosti tik potem, ko zaspimo (če zaspimo vsaj med 11 in 12 uro), onemogoča proizvodnjo kolagena, če ga ni, pa še depresivni in nezadovoljni smo zjutraj. Tudi rastni hormon, hormon obnove, se sprošča v ciklu spanja in nanj moramo res dobro paziti. Kaj vse moramo narediti, da se v spanju res obnovimo, bomo obdelali enkrat v bližnji prihodnosti, za danes pa le tole. Če si ne odpočijemo in slabo spimo, sta zato največkrat odgovorna previsok večerni kortizol – stres in pa to, da se zvečer bašemo z ’junk foodom’ in naša jetra morajo mleti vso noč, da počistijo packarijo, namesto, da bi se obnavljala. Zvečer spijte kozarec tople vode, v katerega ste namočili chia semena, ki vas bodo oskrbela z alfa linolno kislino, ta je v pomoč čiščenju in obnovi jeter, pa še občutka lakote ne boste imeli. V primeru konstantnega, kroničnega stresa pa naredite trimesečno kuro z 5HTP-jem (grifonijo), ki mora imeti obvezno zraven tudi vitamin B6.

Več informacij o intravenoznem dodajanju vitaminov vam bomo z veseljem zaupali v našem Futuristic Life medicinskem centru. Zavrtite telefon 041 328 218 ali pišite na info@futuristiclife.si, lahko pa obiščete tudi spletno stran www.futuristiclife.si 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam