Obožujete rdečo šminko? Tukaj je nekaj preprostih pravil, da boste videti šik!

December kar vabi, da na ustnice nanesemo rdečo šminko in ja – jaz jo nosim tudi doma. Zase in za dobro voljo. 

Maske gor ali dol, prišel je praznični čas in počasi smo že naveličane nasvetov, kateri balzam za ustnice vse lahko uporabimo, ker česarkoli drugega nima smisla zaradi nošenja maske.

Jaz zagovarjam, da tisto, kar te osrečuje in se zaradi tega bolje počutiš – narediš.

Zame je to zagotovo rdeča šminka. Naredi me svežo in lepo in moj obraz kar zažari ob toplem objemu rdeče barve na ustnicah.

Pred uporabo:

Poskrbite, da so vaše ustnice nahranjene in niso izsušene. To seveda velja za njihovo vsakodnevno nego. Tukaj nam lahko priskočijo na pomoč pilingi in balazami za ustnice. Zjutraj in zvečer.

Kombinacije in kako ne smemo kombinirati rdeče šminke

Rdeča je močna, ne samo kot barva, ampak tudi kot sporočilo tistega, ki jo nosi. Kaže na našo samozavest, da smo s to barvo na ustnicah nepremagljive in kos vsemu, kar nam pripravlja vsakdanjik. Pri tem nas ne zanima, kar si mislijo drugi. Saj poznate tiste opazke: »Za kam si se pa ti tako zrihtala?« To je pogosta izjava tistih, ki bi si želele, da bi bile tudi tako dobro videti, ampak si tega po navadi ne upajo. 

Decentnost je pri nošenju rdeče šminke na prvem mestu. Barva naj kraljuje na obrazu. To pomeni, da pri ostalem ličenju težimo k minimalizmu.

Nič ni bolj moteče kot temno namazane oči in rdeča na ustnicah. Opazovalec tako pogosto ne ve, kam naj gleda ob obilici informacij na našem obrazu.

Modni način (ki je hkrati šik)

Tekoča podlaga na obrazu naj bo transparentna, lahka in iste barve, kot je vaš ten. Lahko ste tudi brez tekoče podlage in samo na predelih, kjer je treba, uporabite malo korektorja.

‘Bronzer’ naj bo skoraj opazen, brez poudarjanja obraznih kontur. 

‘Highlighter’ oz. osvetljevalec je zaželen na ličnih kosteh, čez veke in na zgornjem robu zgornje ustnice oz. na tako imenovanem ‘cupid bowu’. Tako bodo ustnice videti malo večje.

Oči naj bodo minimalno naličene, veke lahko namažete samo z bleščilom.

Tudi druge kombinacije so mogoče. Lahko so tudi malo drznejše, na primer kombinacija rdeče na ustnicah in vijolične na očeh, bakrene ali zlate črte na očeh in po zgornjem robu zgornje ustnice, črnim eyelinerjem …

Lahko ste tudi brez maskare ali jo uporabite diskretno, tako da čisto malo privihate in naglasite trepalnice.

Da si boste lažje predstavljale, si lahko predloge ogledate v galeriji slik.

P. S.: Kakšno idejo lahko tudi posnemate.

Veselo ustvarjanje, drage nepremagljive, in lep začetek najlepšega meseca v letu vam želim.

Vaša nepremagljiva Romina

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam