Depilacija z voskom in britje: Kaj je bolje?

Debata o voskanju in britju je zelo vroča. Ena metoda je neboleča, vendar s kratkotrajnimi rezultati, druga pa je boleča, vendar omogoča več tednov kože brez dlak.

Tukaj so prednosti in slabosti vsake, tako da se boste lažje odločile. Odstranjevanje dlak ni nujnost in tudi ne bi smela biti. Ženske se ne bi smele počutiti obremenjene, da morajo vsako poletje odstraniti vse do zadnje dlačice, a ker to berete, vas zagotovo zanima več in tudi s tem ni nič narobe. Toda katero pot izbrati? Najboljše britvice za ženske obljubljajo svilnato gladko kožo, vendar ali je bolje, da se depilirate z voskom?

Vsaka metoda odstranjevanja dlak ima svoje prednosti in tudi nekaj slabosti. Če lasersko odstranjevanje dlak ni v vašem proračunu in vas ob misli na uporabo enega od najboljših epilatorjev, spreleti srh, je izbira med voskanjem in britjem odlična izbira. Danes bomo razkrile ključne razlike med njima, da boste lahko ugotovili, katera metoda je prava za vas. 

Voskanje in britje: ključne razlike

Korenine: Voskanje odstranjuje dlake od korenine. Pri britju se dlačice odrežejo na površini kože, korenina pa ostane nedotaknjena. 

Čas: voskanje lahko traja 3-4 tedne, britje pa le 1-5 dni, odvisno od tega, kako hitro rastejo vaše dlake.

Bolečina: britje je popolnoma neboleče (če ne zarežete kože), voskanje pa je lahko boleče. 

Doma ali v salonu: Britje je delo “naredi sam”, doma z britvico. Depilacijo z voskom lahko opravi strokovnjak v salonu ali doma s kompletom za depilacijo. 

Stroški: od 1 evra naprej za britvice za enkratno uporabo do 40 evrov za električne britvice. Stroški voskanja znašajo od 5 evrov za domači komplet za voskanje do 60 evrov za nego v salonu. 

Dolžina: Pri britju so lahko dlake poljubno dolge, pri voskanju pa je potrebna rast 6 mm. 

Naj se voskam ali brijem?

Največja prednost voskanja je dolgotrajni rezultat

Odstranjevanje dlak je odvisno od osebnih preferenc. Ni pravega razloga, da bi ena metoda prevladala nad drugo, saj imata obe prednosti in slabosti. Če pa želite, da bi bilo odstranjevanje dlak pri občutljivi koži prijetnejše, ali če ste se naveličali vraščenih dlak, vam lahko pomaga, če pretehtate prednosti in slabosti voskanja in britja. 

Ena od najbolj očitnih prednosti voskanja je dolgotrajnost rezultatov. Depilacija z voskom lahko traja do šest tednov in če je pravilno izvedena, je zaključek bolj gladek kot pri britju. Opazili boste tudi mehkejšo kožo, saj vosek dejansko odstrani zgornje plasti odmrlih kožnih celic.

Vendar pa ne smete zanemariti slabih strani voskanja. Na določenih mestih je lahko neprijetno, če se ne izvaja pravilno, lahko povzroči opekline zaradi trenja in morda celo modrice. Depilacija z voskom lahko povzroči tudi rdečico in draženje kože ter vraščanje dlak. Pred voskanjem si morate tudi pustiti rasti dlake, ki naj bodo velike vsaj četrt do pol centimetra. Če torej potrebujete takojšnjo odstranitev dlak, voskanje morda ni idealno.

Še vedno najhitrejša metoda je britje

Če želite nekoliko hitrejšo metodo odstranjevanja dlak, ki jo lahko opravite sami, morda razmislite o britju. To je hitro, enostavno, brez bolečin, opravite pa ga lahko tako pogosto, kot želite. Tudi britvice za domačo uporabo so običajno cenejše od profesionalnih voskov.

Vendar ima britje še vedno svoje slabosti. Britje lahko povzroči srbenje, vnetje lasnih mešičkov in vraščanje dlak. Obstaja tudi nevarnost opeklin in ureznin. Ta tveganja lahko zmanjšate, če uporabljate ostro in novo britvico, vendar se nesreče lahko zgodijo.

Navsezadnje je vse odvisno od vaših osebnih preferenc. Britje verjetno zmaga zaradi vsakodnevnega udobja, udobja in cene. Toda voskanje ima dolgo življenjsko dobo – sveti gral za mnoge, ki želijo odstraniti dlake na telesu – in, če obiščete zaupanja vrednega strokovnjaka, jamstvo za temeljito izkušnjo brez ureznin, če ne celo brez bolečin.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki