Vsebino omogoča Jeruzalem Ormož

Moji 3 TOP prigrizki za GLAM zabavo

Drage nepremagljive, sobota, ko se bomo družile na ZOOM zabavi je vedno bližje in k GLAM penini, s katero bomo z vami nazdravile nepremagljive, bo zagotovo pasalo kaj prigrizniti.

Za vas sem pripravila tri predloge. Moj predlog: najprej lepo na hladno postavite GLAM penino, potem se lotite prigrizkov, ki so res tako enostavni in narejeni hitro, da boste imele dovolj časa za pripravo na ZOOM zabavo.

Mocarela ocvrtki

Recept za 2 osebi, čas priprave 15 minut

Sestavine:

  • 200 g ribane mocarele
  • 50 g sušenih paradižnikov v olju
  • suhi origano
  • poper, sol
  • 50 g drobljenih bučnih semen
  • 100 g mletih koruznih kosmičev
  • 2 jajci
  • 50 g moke
  • olje za cvrtje

Priprava:

Ribano mocarelo najprej solimo in popramo, dodamo malo origana, nato nasekljan sušeni paradižnik. Stisnemo v kroglice in jih povaljamo v moki. Nato jih dvakrat paniramo v mletih koruznih kosmičih, katerim smo primešali drobljena bučna semena. Ocvremo.

Sirovi kanapeji s papriko, česnom in pršutom

Recept za dve osebi, čas priprave 10 minut

Sestavine:

  • 6 kosov polnozrnatega toasta
  • 200 g pasirane skute
  • 2 stroka česna
  • mleta sladka paprika
  • mleti čili
  • sol, poper
  • 4 listi zelene solate
  • 3 rezine pršuta

Priprava:

Najprej skuto začinimo in jo dobro premešamo. Nato jo razdelimo na tri dele. V en del dodamo na drobno nasekljan česen, v drugega mleto papriko in čili, v tretjega pa na drobno nasekljan pršut.

Nato z enim nadevom namažemo kos toasta, dodamo list solate, pokrijemo z drugim kosom, ki ga namažemo z naslednjim namazom, dodamo list solate, nato pa namažemo še tretji kos z zadnjim nadevom, ki ga obrnemo z nadevom na solato in vse skupaj malo pritisnemo. Robove toasta porežemo in ga narežemo na manjše kocke. Dodamo nabodalo. Ponovimo še z ostalimi sestavinami.

Čebulni grisini s pršutom

Recept za 30 grisinov, čas priprave 90 minut

Sestavine:

  • 250 g moke
  • 1,5 do 2 dl mlačne vode
  • pol kocke kvasa
  • 20 g soli
  • 30 sladkorja
  • 5 cl oljčnega olja
  • 80 g sesekljane in prepražene čebule
  • tanke rezine pršuta

Priprava:

V posodici najprej razmešamo nadrobljen kvas s ščepcem moke, soljo, sladkorjem in malo mlačne vode. Pustimo, da kvasni nastavek naraste. Posebej v večji skledi pa v moko dodamo oljčno olje, prepraženo čebulo in mlačno vodo. Dodamo kvasni nastavek in pregnetemo. Po potrebi dodajamo vodo ali moko.

Testo pustimo počivati na toplem 30 minut.

Nato testo razvaljamo na papirju za peko na debelino približno pol centimetra. Ko je razvaljano, ga skupaj s papirjem prestavimo na pekač ter ga zrežemo na trakce poljubne dolžine in širine. Lahko pa testo preprosto razdelite na male kroglice, iz katerih naredite svaljke. Dodatno posujemo s soljo.

Pustimo vzhajati še vsaj 10 do 15 minut, nato pa spečemo v ogreti pečici na 200 stopinj približno 15 minut. Ohladimo. Nato en konec grisina zavijemo v pršut.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

Draga nepremagljivaDiffero

Naš čudoviti Differo parfum te že čaka v naši spletni trgovini! Vabljena na dišeče druženje.

Vabimo vas na mini FIT izziv!30 DNI in 6 VAJ!

Kako vam kaj gre z novoletnimi zaobljubami zdaj, sredi januarja? Potrebujete še malo motivacije in vzpodbude? Potem ste na pravem mestu!

Nepremagljiva Andreja je svojo osebno trenerko Karmen prosila, da samo za nepremagljive pripravi enostaven in učinkovit FIT izziv. V vaših elektronskih nabiralnikih vas bo čakal že ta petek!