Vsebino omogoča ALEJA

Top 5 jedi po Rebekinem izboru, ki jih redno naroči v ALEJI

Vsi, ki spremljamo Rebeko, vemo, da je zelo leteča. Po navadi, ko pride v Ljubljano, nima časa za kakšno posebno kosilo, razen če ga je seveda načrtovala vnaprej in je zapisano v njenem urniku.

Vemo pa tudi, da se mora iz Ljubljane vedno domov vrniti do 15.15, ker mora v vrtcu in šoli v Brežicah, pobrati svoji deklici. Na razpolago namreč nima koga drugega in je to del njenega obveznega odhoda, razen tu pa tam, ko se res mora zadržati dlje. 

Rebeka seveda rada dobro je, še bolj pomembno pa ji je, da lahko okusno hrano dobi hitro. Roko na srce, hrano tudi hitro zbaše vase in leti naprej, čeprav vsi vemo, da to ni zdravo. Priznam pa, da jo vse Nepremagljive učimo, da mora jesti bolj počasi in z užitkom. Vsekakor pa je to veliko bolje kot njena stara navada, ko je na bencinski črpalki vzela sendvič in oddrvela.

Veliko se zadržuje tudi v ALEJI, zato smo jo prosile, da nam zaupa najljubše jedi, ki jih po navadi tam zanjo hitro pripravijo. 

Rebeka je izbrala 5 okusnih jedi, ki jih vedno izbere v ALEJI:

 •  Boul: Chicken boul (njihova najnovejša skleda)
 • Vino in Ribe: orada na žaru ali file orade z blitvo in krompirjem,
 • Kitajska restavracija HAN: goveji chop suey z mešano zelenjavo,
 • Chianti pizzerija&ošterija: solata hobotnice ali mediteranska ponev,
 • Imperio Mexicano: chimichangas A-La-Carte.

Vemo, da se je veliko že govorilo in pisalo o najboljši skledi, ki nosi kar ime Boul, zato smo se odločile, da ta vrhunski recept delimo tudi z vami. Gre za odlično alternativo hitri hrani, saj gre za polnovreden obrok, ki je še vedno hiter in okusen. Gre za sklede, ki jih že od nekdaj pripravljajo na Havajih, na Japonskem, v Braziliji. Postale pa so pravi kulinarični hit tudi pri nas. Govorimo o »bowlah,« skledah okusov, ki so sestavljene iz najboljših in zdravih sestavin. 

Izdamo vam skrivnost najboljše sklede

V vsaki skledi mora biti zaokroženost, uravnoteženost okusov in struktur vseh sestavin v jedi. Mora imeti hrustljavost, element kislosti in nekaj maščobe ter sladkobe. Piko na i pa naredijo prelivi, ki so prava umetnost. Sklede je treba ves čas prilagajati letnim časom, kar je glavni razlog, da vedno znova srečate sveže okuse.

ALEJIN recept za Nepremagljive: ajdova deklina 

Sestavine: ajda, korenje, limeta, mlada špinača, radič, kozji sir, orehi, sol, sladkor, koleraba, kis, lovorjev list, koriander, janeževa zvezda.

Za preliv potrebujete: jogurt, česen v prahu, limona, sol

 • Ajdo kuhamo v osoljeni in rahlo pooljeni vodi približno deset minut. Ajda bo tokrat osnovna sestavina naše sklede.
 • Korenje posolite, malce posladkate, naoljite in daste v pečico. Pečete 35 minut na 230 °C, da potemni in se zmehča. Korenje ohladite, dodate limeto in vse skupaj zmečkate.
 • Na vrsti je solata. Uporabite oprano mlado špinačo in opran, narezan radič. Po vrhu naribate kozji sir.
 • Ajdovo deklino prelijete z jogurtovim prelivom, ki je sestavljen iz jogurta, česna v prahu, limone in soli.
 • Dodate še sladko slane orehe. Karamelizirate jih tako s soljo kot s sladkorjem.
 • Ne pozabite na okisano kolerabo, ki je namočena v kis, vodo in sladkor ter začinjena z lovorjem, koriandrom in janeževo zvezdo. Pa dober tek. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam