Še malo in izbrali bomo Nepremagljivo Slovenko!

V zadnjih dveh letih se je na našem spletnem mestu zvrstilo veliko zgodb žensk, ki so se iz takšnega ali drugačnega razloga dotaknile naših src.

Zaradi nekaterih smo jokale, zaradi nekaterih se smejale, spet pri drugih ugotavljale, kako neverjetno sposobne smo, pri nekaterih smo imele kar malo slabo vest … Pa saj to je življenje, kajne?! Med vsemi zgodbami smo izpostavile 6 Nepremagljivih žensk, ki vsaka zase razbija določen tabu, ozavešča, spodbuja druge, ali pa skrbi za dobro drugih. Ena izmed njih bo postala Nepremagljiva Slovenka, ki jo bomo na gala dogodku, ki ga pripravljamo v Ljubljanski šov restavraciji Nebo, razglasile 11.10. 

Potrebo pa je posebej poudariti, da to ni tekmovanje! To je izpostavljanje dobrih zgodb, ki si zaslužijo svoj prostor v javnosti! 

Danes vam predstavljamo 6 nominirank. Katera pa bi bila po vašem mnenju najbolj nepremagljiva?

Adrijana Hren Visenjak

Že kot mala deklica SI JE želela, da bi postala medicinska sestra. To je postalo njeno poslanstvo in tako danes na prvo mesto postavlja paciente, ki so večinoma mali otroci, in seveda njihove starše. Je oseba, ki prisluhne zaskrbljenim staršem, potrudi se po najboljših močeh, četudi izven delovnega časa in skrbi za pozitivno energijo. Je glas vseh medicinskih sester, ki se vsakodnevno borijo za nas in so nam včasih tako neverjetno samoumevne.

Alenka Košir

Je oseba, ki s svojim načinom življenja in svojim znanjem spodbuja tudi vse ostale ženske, da živimo bolj zdravo in bolj skrbimo zase. Vedno, ko pogledate njena socialna omrežja, dobite spodbudo in motivacijo, da se postavite na prvo mesto in zavedanje, da morate narediti tudi nekaj zase. To vedno naredi na življenjski in prijazen način, tako da je lažje, tudi ko ne najdete volje.

Katka Bogataj

Je oseba brez dlake na jeziku, ki ruši tabuje in predsodke ljudi. Glasno govori tudi o istospolnih zvezah ter še bolj glasno in z veliko mero smisla za humor odgovarja vsem, ko so žaljivi in nesramni. Z vztrajnimi koraki ozavešča in uči o drugačnosti. Vsekakor ji moramo čestitati za novo vlogo v življenju, postala je namreč mami.

Nina Bezenšek

Je oseba, ki se je soočila z najtežjo preizkušnjo v življenju, ki je nihče na svetu ne bi smel doživeti, izgubila je otroka. Že pred izgubo otroka je postala zelo aktivna pri ozaveščanju javnosti o redkih genskih boleznih. Z možem tako skozi humanitarno društvo Viljem Julijan pomagata otrokom z redkimi boleznimi in njihovim staršem.

Nina Grilc

Je oseba, ki se je po težki preizkušnji, ko je med tretjo nosečnostjo nenadno izgubila moža, morala naučiti živeti naprej. Kljub dojenčku in dvema malima otrokoma nam vliva upanje in o svoji bolečini govori jasno in glasno ter s tem pomaga tudi drugim ženskam, ki so se soočile s takšno izgubo. Občudujemo jo, da ima energijo in kako skrbi, da duh Marka Grilca živi naprej.

Valerija Čarman

 Je dobra vila Junakov 3. nadstropja in ustanoviteljica Inštituta Zlata Pentljica, katerega namen je, da otroci in mladostniki, ki so v otroštvu zboleli za rakom, ozaveščajo vrstnike in širšo javnost o svoji bolezni, se družijo in si med seboj pomagajo. Valerija je tista, ki jim je posvetila svoje življenje, je v pomoč tako staršem kot otrokom, bere jim pravljice, jih obiskuje in jim je v oporo tudi v najtežjih trenutkih. Navdušujeta nas njena neizmerna energija in predanost njenemu poslanstvu.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam