Vau! Poglejte si to Ledeno princeso!

Bil je zelo mrzel dan, ko so se tri umetniške dušice odpravile v Mojstrano, kjer so nastale fotografije Ledene pravljice. 

Fotografinja Nina Roydo se je v duhu prihajajočega pustovanja odločila, da bo model Patricijo v Ledeni pravljici spremenila v Ledeno princeso in rezultat je želela deliti tudi z Nepremagljivimi. Za nas sicer pravi, da bi morale biti princese vse leto, ne samo za pusta in me se absolutno strinjamo.

 “Takoj ob vstopu nas je pričakala prava atrakcija. Nekaj, kar vsakogar pusti odprtih ust. Pred nami se je namreč razprostirala stena iz pravega ledu in nekaj ljubiteljev plezanja po vrvi, jo je ravno preizkušalo. Drugače pa so bili povsod, kamor si se obrnil, vsi odtenki modre. Živi led! Sveče so visele, ne iz nosu, temveč z dreves in so se oblikovale v majhne predorčke. Na ledenem pobočju je kraljeval prestol, kamor je lahko sedel vsak, ki ga ni preveč zeblo v zadnjo plat. 

Modre ustnice, za še bolj leden efekt.

Vijugaste potke so bile posute s koščki sveč, ki jih je odlomil veter ali pa kakšna obiskovalčeva roka,” pripoveduje Nina, ki je z ekipo na prizorišče prinesla tudi cel kup oblek s krinolinami, ki bi sicer bolj sodile v plesno dvorano kot na led. 

“Želela sem si, da bi mi s fotografijo uspelo pričarati tisto krhkost in hlad, ki zaveje iz zamrzovalnika vsakokrat, ko kaj vzamemo iz njega. In da bi se ti ob pogledu na sliko, kar prikazale tiste ledene rože, ki se ob dotiku spremenijo v drobne kapljice.”

Ledeno princeso si boste lahko ogledale tudi na razstavi

Patricija se je izkazala za res žilavo punco. ”Kdo bi rekel, da na pogled tako krhko dekle, zdrži v tanki obleki na minus stopinjah nekaj ur in se na koncu ne prehladi. Verjetno je pomagalo vmesno zavijanje v bundo, kasnejše ogrevanje v avtu in seveda vroč čaj,” je nad modelom navdušena Nina in dodaja: “ Zdi se mi, da je končni rezultat res dober. Ob obdelavi zadnje fotografije, mi je navkljub hladu, predvsem od veselja, postalo prijetno toplo pri srcu. K setu fotografij bom lahko dodala še nekaj novih, ki bodo, od 1. junija naprej, krasile stene Kranjske hiše, kjer pripravljam samostojno razstavo.”

Foto: Nina Roydo (www.ninaroydo.com) ,frizure: Klavdija Urbanec Šlibar (salon Myth), make up: NiKl, model: Patricija Rozman, lokacija: Ledena pravljica

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam