Sledite toku svoje energije

Priznam, da sem članek o vzrokih za svoje dobro počutje in lahkotno uživanje življenja nameravala napisati precej drugače.

Mislila sem vam strukturirano navesti nekaj točk oziroma stopnic, ki preverjeno vodijo k skrbi zase, ki daje najboljše rezultate. Tako kot ve, sem tudi sama po korakala priporočenih stopnicah pogosto, a nikoli nisem imela občutka, da se po njih v resnici vzpenjam zadovoljno. Kot bi sledila nekim tujim potem …

Bolj sem razmišljala o sebi in trenutkih, ko se v sebi najbolje počutim, bolj se mi je v mislih odslikaval samo en način, ki se mi v praksi vselej in vedno pogosteje potrjuje kot učinkovit. 

Hkrati pa se mi je pojavljalo tudi vprašanje, zakaj tega načina nisem prepoznala že zdavnaj. In našla sem tudi odgovor: premalo sem vedela o delovanju energij, da bi dojela vso neizmerno enostavnost bivanja in uživanja hkrati.

Vsemogočna moč energij

Definicij energij je več, opisala vam bom, kako jih razumem jaz.

Vsaka misel je energija in vsaka energija stremi k temu, da se manifestira.

Energije ne moremo niti zapreti niti blokirati, v vsakem primeru bo stekla. Če naredimo nekaj, da bi jo ustavili, vam povem, da bo vedno našla načine, da se izrazi tako ali drugače. Če ne sledimo toku svoje energije, svoje intuicije, in plavamo v nasprotno smer, se bo energija izrazila v obliki bolezni, utrujenosti, depresije, težav s kožo, razdraženosti, agresivnosti …

Zakaj torej ne bi sledile smeri, ki jo nakazuje vaša energija? To je vaša pot, vaša smer! Vaša samosvojost!

Namerno usmerjajte svojo energijo v smeri pozitivnega, optimističnega. Zalotite se, ko vas objamejo slabe misli, in izgovorite: »To je samo trenutek in vsak trenutek mine.« Misel pa potem ponovno izberite in jo preoblikujte na dobro.

Počnite stvari na svoj način

Poznate pesem I did it my way? No, kadar počnemo stvari po svoje in smo si resnično zveste, lahko začutimo to izjemno energijo v sebi.

Kadarkoli se trudimo biti nekdo drug ali drugačen, da bi ustregli staršem, prijateljem, šefu, ženi, možu, sosedu in ostalim, pa se bo naša energija zataknila. Vem, da ste nekatere ta trenutek pomislile: »Ampak ali ne bom sebična ali izločena iz družbe, če stvari delam na svoj način?« Ne!

Postali boste VI! To je tista prava svoboda: ko postanete VI, prav takšni, kot ste.

Lahko si za trenutek predstavljate, da je svet kot velikanska garderoba in vsak izmed nas nosi svojo obleko iz nje. Obstaja samo ena obleka, ki vsakemu izmed nas popolnoma ustreza, ki nam je kot ulita. Če pa želimo biti nekdo drug, kar naenkrat nosimo obleko, ki nam je bodisi prevelika ali premajhna, predvsem pa nam v njej ni udobno. To pomeni tudi, da smo s tem ukradli obleko, ki pripada nekomu drugemu. Da nismo na pravem mestu, ob pravem času in ob pravih ljudeh! Vzeli smo mesto nekomu drugemu, vzeli smo njegovo obleko!

Vprašanja izginejo

Vprašamo se, kako lahko vemo, da smo na pravem mestu, ob pravem času in s pravimi ljudmi? Obstaja zelo enostaven kriterij, da to ugotovimo: v našem umu zmanjka vprašanj! Tisto kolo, ki se je nenehno vrtelo v naših glavah, se ustavi samo od sebe. To začutimo: počutimo se dobro, vse je naenkrat v redu, ljudje nas opazijo, predvsem pa v sebi čutimo izjemen mir. Vse se postavi na svoje mesto. Vprašanja izginejo in naredijo prostor miru.

Če se še vedno bojujete s seboj in v sebi nešteto vprašanji, na katera ni odgovorov, to pomeni, da še vedno niste našli pravega mesta, ob pravem času in s pravimi ljudmi. Da počnete v življenju nekaj, kar je bilo namenjeno nekomu drugemu. Vaše delo pa opravlja nekdo drug, ki je ravno tako na napačnem mestu, ob napačnem času in z napačnimi ljudmi kot vi. Vidite? Vse je kot sestavljanka: če je vsak njen košček na pravem mestu, ustvarja pravo sliko – kot celota ustvari čudovito mojstrovino.

Spodbujam vas, pojdite in najdite svoje pravo mesto. V trenutku, ko se nehate obremenjevati z neštetimi vprašanji in začutite izjemno energijo, ki teče skozi vas, boste začutili, da ste prispeli. Čutili boste, da ste na pravi poti, ob pravem času, s pravimi ljudmi. To je vaša pot do dobrega počutja in zadovoljstva s seboj – poiščite jo in jo izberite!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam